två skärmar?

Tråden skapades och har fått 7 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

En kompis till mig har installerat Mac os X på sin iBook. Men den tycks vilja känna av två skärmar fast det inte finns någon mer ansluten. Den har även den andra skärmen som Main Display.

Just nu är det 640x480 och det är ju inte bra.

Vad kan felet vara?

Förstår inte frågan riktigt... om det bara är iBookens skärm som syns när ingen annan skärm är ansluten så är väl allt bra? OM den andra skärmen är ansluten så ska han avmarkera skärmdubblering - då blir det ett extra stort skrivbord som muspekaren kan flyttas mellan. Han kan dra hela bildskärmssymbolerna åt vänster eller höger samt även flytta själva menylisten (knäppt ord), dvs. i inställningen för bildskärm som finns i System Preferences. OM han klickar på minisymbolerna för de 2 olika bildskärmarna så ser han vilken som är huvudskärmen, blir en röd box kring den då.

Olle

Men alltså, det är ingen skärm ansluten. Men den tycks vilja det endå.

Den "känner" av en extra skärm som inte finns på ett helt nytt system.

Citat:

quote: Förstår inte frågan riktigt... om det bara är iBookens skärm som syns när ingen annan skärm är ansluten så är väl allt bra? OM den andra skärmen är ansluten så ska han avmarkera skärmdubblering - då blir det ett extra stort skrivbord som muspekaren kan flyttas mellan

En sak bara Olle@mac.com, iBooken stödjer inget annat än bilskärmsdubblering utan ett litet hack.

Vet ju inte om den gamla iBooken stödjer något annat än den nya. Men gissar att så inte är fallet.

[ 03 Januari 2003, 18:52: Meddelandet ändrat av: Christoffer Larsson ]

Citat:

quote:Skapades ursprungligen av: Christoffer Larsson:
Vet ju inte om den gamla iBooken stödjer något annat än den nya. Men gissar att så inte är fallet.

Näe, ingen modell hittills stöjder dubbla skärmar utan hack. Och bara de som kom i maj 2002 och november 2002 stödjer det med hack.

Han borde köra den hårdvarutest-CD som troligen följde med eller också prova fsck -y vid bootningen. Dvs. håll ned äpple +S och vänta tills promtern börjar skriva - därefter fsck -y Kommer det inga vettiga svar så borde maskinen in på lagning. För att boota om - skriv "reboot" utan citationstecken. fsck -y kan behöva upprepas flera gånger.

[ 03 Januari 2003, 21:06: Meddelandet ändrat av: Olle@mac.com ]

Problemet upkom efter en installation av X. Innan var det bra.

Känns konstigt.

Borde vara något enkelt. Jag kommer att testa under natten och återkomma imorgon.

Nu är det fixat.

Hittade denna tråd på Apple Discussions

Jävligt konstigt fel men nu funkar det.

Så har nu problem med en iBook att den vissar dubbla skärmar eller att den är typ helt lost och kör en randig svart vit variant i 640 - Uppdatera

1
Bevaka tråden