Förslag till innehåll på hemsida?

Tråden skapades och har fått 7 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
 • Medlem
 • Mark
 • 2006-12-18 18:13

Jag har en domän (m-blo.se) som jag mest använder till min mejl egentligen, och har ingen aning om vad jag ska lägga upp för något som hemsida/blogg/whatever. Så nu får ni ge mig förslag Och sedan får jag se om jag orkar göra något

Kom faktiskt på ett förslag nu. Kanske en lista med freeware/sharewareprogram till Mac, där folk kan lägga upp egna förslag, och kommentera/recensera programmen? Kan ju inte ta så lång tid att slänga ihop i PHP. Fast det kanske redan finns någon bra sådan sida? Antagligen.

Det funkar inte riktigt så... du måste göra någonting om någonting du brinner för....

 • Medlem
 • Mark
 • 2006-12-18 18:43

Haha, jag vet. Är bara att jag inte brinner för så mycket just nu, för mycket tentor och skit. Så kom igen, ge mig förslag på någonting jag kan brinna för

Låter som du är på jakt efter bra innehåll på en site och du är inte primärt intresserad av programmeringen, i så fall föreslår jag oavsett ämnet, att du väljer att jobba med ett färdig CMS om det är möjligt. Jag har i andra trådar diskuterat och propagerat för Joomla (sök på det).

Men jag håller med Northernlight - skall du driva en site, inventera vad du tycker är roligt och som ger dig tillfredställelse att jobba med oavsett om det stjäl det lilla du har kvar av din fritid, inte får någon ekonomisk kompensation för det och även om folk kanske inte gillar vad du gör. Sista punkten - räkna inte med mer än att 80 procent antingen inte bryr sig eller gillar det och 20% gillar det inte, det spelar alltså ingen som helst roll vad ämnet är, det är så.

När du väljer - tänk också på att vara rädd om din tid - det kanske inte är en bra ide att lägga upp recencioner och fakta om filmer - det finns http://imdb.com/ mfl siter. Shareware mm iden är kanske inte heller fullt så fiffig när http://www.versiontracker.com finns. Osv... Så försök att fundera ut en site som borde finnas men som inte finns.

När det gäller på exempel att inspireras av tycker jag de här två killarna (tror de är bröder) har gjort ett bra jobb av att ta ett intresse de har och göra en site av det, bara för sitt höga nöjes skull. Bra blir det också! http://www.weirdscience.se/ På den skriver de initerat, klokt och intressant om filmer och TV-serier.

Senast redigerat 2006-12-18 20:45
 • Medlem
 • Mark
 • 2006-12-18 19:05

Programmering är inget som helst problem, klarar asp, php, xhtml, css, SQL, C och lite .net. Orkar inte lägga ner så mycket tid på den bara, skolan tar tillräckligt mycket (just nu iaf). Var därför jag ville ha något som andra kunde lägga ner tid på

 • Medlem
 • Stockholm
 • 2006-12-18 20:22

Mitt förslag är att lägga upp en blog. Inte för att du måste skriva meningslöst bladder varje dag, utan för att det kan vara en bra plats att marknadsföra sig själv på.
Du säger att du programmerar - lägg upp länkar till sidor/program som du utvecklat. Fotograferar du? - Lägg upp ett fotoalbum. Sammanställ ditt CV och presentera det med snygg layout.
Att göra tjänster som en större massa internetanvändare skulle ha glädje av är nog svårt i dagsläget. Konkurrensen är hård och det krävs en riktigt bra idé för att det ska få någon genomslagskraft.

Om du klarar programmering kanske du vill ge dig på den här iden, för Sverige då:
http://www.springwise.com/

Eller den här (med texter/böcker från Projekt Runeberg):
http://www.dailylit.com/

Eller kanske en Wiki där besökarna på din webbplats får fylla på med material? Ämne? Jag vet inte - jag har ett par stycken jag vill göra själv, så jag sparar dem...

Är du lika ölintresserad som jag så kanske du skulle orka göra en guide till vilken pub som har de roliga ölsorterna? Själv letar jag efter ställen i Stockholm som har Beamish och Fosters på fat och har visserligen hittat några - men om man kan driva siter om kaffe (Tjäna David!), varför inte öl? Man söker tex på Stockholm & Fosters & Kungsholmen och hittar ett ställe eller flera som har den, ungefär så.

Bloggar finns det massor av, kolla här: http://www.bloggportalen.se/ eller http://www.bloggtoppen.se/ och plocka ett ämne med för få bra bloggar.

Dock avråder jag dig från att själv programmera lösningar man kan ladda hem och installera helt gratis från internet. Har du begränsat med tid - så är väl tid lagd på att skapa innehåll bättre använd än tid lagd på att programmera det hela och först därefter lägga dit innehållet?

 • Medlem
 • Mark
 • 2006-12-18 20:42

Tror jag skaffar en blog och fyller på med det jag känner för för stunden bara (t.ex. bra länkar, macprogram osv.). Dessutom köpte jag RapidWeaver (i MacHeists bundle) igår, så då kan jag ju använda det till något Ska nog satsa på att göra klart en projektplaneringssida (http://www.insynk.net) jag håller på med också (hittat open source-system men tycker inte om dem, främst tycker jag att de är för röriga). Ni får gärna ge synpunkter på själva utformningen av projektsidan, om ni inte har något att göra

1
Bevaka tråden