Klarar en iBook att driva en Lacie Mobile Drive 120GB USB 2.0

Tråden skapades och har fått 8 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Är inne på att köpa en liten extern hårddisk som går att ha med sig när man är på resande fot och sneglar på en Lacie Mobile Drive 120GB USB 2.0. Den kostar typ 990:- vilket känns rätt överkomligt.

Undrar tre saker:

Är det någon som vet ifall en iBook G4 klarar att driva den via USB-kabeln? Det står att det inte fungerar med "vissa datorer".

Är det någon som har någon erfaranheter av den - vilka?

Finns det någon liknande disk som är att rekommendera? Formatet är viktigt.

P.

Jag har själv en extern disk i liknande storlek, och min iBook orkar inte driva den med bara ena kontakten ikopplad (iaf om man kör på batteri). Min har nämligen en specialsladd med dubbla kontakter att koppla i datorn, så att den får mer ström. Men det kan ju vara min disk som drar mycket ström också.

Ok, bra att veta. Har även hittat en Iomega med både USB och Firewire:
http://www.inwarehouse.se/Product.aspx?prd=1118760

Det brukar väl vara lättare att få strömmen att räcka till med FM eller?

Firewire kan generellt kräma på mer ja.

Inga problem med min WD

Jag har också en ibook G4, knappt ett år gammal.
Jag använder en Western Digital Passport, 80GB. Jag kör disken via usb2. När jag överför film ligger hastigheten på ungefär 10 mb/s, vilket jag tycker är helt okej.
WD Passport 120GB är kanske någon hundralapp dyrare än den du talar om. Den är dock liten, uttalat kompatibel med mac, och kräver ej firewire, vilket gör det enkelt att flytta filer mellan alla typer av datorer. Använd den dock inte med tidigare OS än OSX. Jag testade, vilket resulterade i en krasch. Jag fick en ny disk efter att ha pungat ut med 200. Sedan dess har disken fungerat problemfritt i 10 månader. Kan rekommenderas.

Länk

Här är en länk till uppföjljaren till min externa HD:

http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=324975

God Jul

Ska kolla upp den - tack för tipset!

Vad blev det för någon? Jag är själv ute efter en bärbar, fast jag behöver nog 160 GB och helt klart med FireWire... Lurar på iomegan som du länkade till, fast 160GB varianten då.

Det blev en Lacie och den drivs utan problem av iBooken med en sladd. Finns även ytterligare en sladd att köra in i det andra USB-uttaget men det har som sagt var inte behövts.
Snygg och räcker bra för min behov:
http://www.dustinhome.se/DacsaPortal/?ProdID=5010101814

1
Bevaka tråden