iBook 366 batteri problem

Tråden skapades och har fått 12 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Hej

Köpte i förra veckan min första mac , en begagnad iBook 366 (FireWire). På företaget där jag köpte den sa de att de inte använt den specielt mkt och att den stått oanvänd en lång tid. Den ser nästan helt oanvänd ut, och allt fungerar bra utan batteriet . Problemet är att den laddar inte upp batteriet som var helt oladdat när jag fick den.
Jag har kikat runt på nätet och sett att detta är ett relativt vanligt fel. Jag har testat att göra det som står i apple´s supportidor och andra varianter jag hittat på div. forum men inget fungerar.
Efter att jag resettat PMU´n och sätter på datorn så lyser kontakten organge och batteri ikonen visas korrekt i ca 5 min sedan slår den över till grönt och det blir ett rött kryss över batteriikonen.
Batteriet är totalt dött, så fort jag drar ur nätsladden så dör datorn.
Någon som känner igen problemet och som kanske har lyckats lösa det??

En kompis till mig hade samma problem och det löstes med ett nytt batteri.

Var beredd på att det kan kosta en slant dock, reservdelar från Apple är inte billiga.

Kan bara som en sidokommentar säga att det där tricket med att resetta hjälpte mig väldigt mycket.

Jag har en iBook 500 och batteritiden var nere på 10 minuter nu bara efter drygt ett år, vilket var ju helt värdelöst. Men efter ett tips (från Daniel Eriksson) så resettade jag den, körde slut på batteriet, laddade det igen och nu har jag kring en timmes batteritid! Inte något att slå kullerbyttor över, men klart bättre än 10 minuter i alla fall.

Men i ditt fall skulle jag gissa på att det helt enkelt är nytt batteri som behövs.

Kanske denna kan hjälpa:

http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=60655&SaveKCWindowURL=http%3A%2F%2Fkbase.info.apple.com%2Fcgi-bin%2FWebObjects%2Fkbase.woa%2Fwa%2FSaveKCToHomePage&searchMode=Expert& kbhost=kbase.info.apple.com&showButton=false&randomValue=100&showSurvey=false&sessionID=anonymous|158091259

Hittade en till. Du får testa vilken som funkar. Tror inte det spelar nån roll att du kör svenskt system och programvaran är på engelska.

http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=88052&SaveKCWindowURL=http%3A%2F%2Fkbase.info.apple.com%2Fcgi-bin%2FWebObjects%2Fkbase.woa%2Fwa%2FSaveKCToHomePage&searchMode=Expert& kbhost=kbase.info.apple.com&showButton=false&randomValue=100&showSurvey=false&sessionID=anonymous|158091259

[Räddar utseendet på dagen aktiva diskussioner]

Mårten, det finns absolut ingen anledning att klistra in sådär onödigt långa länkar. Det räcker med:

http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=60655

http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=88052

Japp, det blev inte så bra. Hade lite bråttom bara... jobbar ju egentligen

Tack för tipsen, hade dock redan prövat dem utan resultat

En märklig sak hände igår när jag satt och pillade med den. Den började ladda !! jag kände på batteriet, det var varmt. Efter ett tag började en av plopparna på batterindikator att lysa, efter någon timme lyste fyra stycken. Jag var Lycklig

5 min efter att den fjärde ploppen tänts slutade den ladda Jag hoppades på att batteriet nu i alla fall var halvfullt men när jag ryckte nätkabeln tvärdog den.

Nu är det likadant som förut igen. Får ta och köpa ett nytt. Någon som kan rekomendera någon bra webbsshop för mac prylar. Tänkte även trycka in 256 mb minne. Hur mkt kostar det?

Väldigt märkligt. Om du läste på länkarna ovan så stod det att de här fixarna skulle rätta till fel som du beskrev i första inlägget men rött kryss över batteriet.

  • Medlem
  • Gällivare
  • 2002-11-19 21:06

Om batteriet laddar ur under en viss gräns kan det inte laddas upp igen, händer ofta batterier och datorer som ligger på lager. Det enda som hjälper är att köpa nytt

Har sett ett inlägg där en admin i USA hade lämnat 2 klassuppsättningar iBook utan ström över sommaren och fick köpa nya batterier till varenda burk...inte kul att förklara det för chefen...

  • Oregistrerad
  • 2002-11-19 22:24

Ett långskott och chansning, men ändå:
Kolla om det går att rekonditionera batteriet hos någon TV/Radio-tekniker. De har ofta en gizmo som laddar i och ur batterier med speciella cykler för att rädda dåliga videokamerabatterier.
Detta förutsätter dock att iBook-batterierna inte har inbyggd elektronik. Har de det?

  • Medlem
  • Gällivare
  • 2002-11-19 22:33

Ja dom har inbyggd elektronik. Det skulle möjligen gå att koppla förbi elektroniken och tvångsladda batteriet, men jag tror inte det är något för oss amatörer, batteriexplosioner är inte roligt...

1
Bevaka tråden