Min G5:a låter som en hel fabrik!

Tråden skapades och har fått 8 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Min G5:a går normalt väldigt tyst när jag slår på den men så fort jag slår på tyngre applikationer så varvar den upp och går aldrig tillbaka till "normalt läge" igen. Den fortsätter alltså att köra fläktarna på högsta varv ända tills jag slår av den.

Nu undrar jag om det finns ngn lösning på detta?

  • Medlem
  • Göteborg
  • 2006-12-09 08:47

Jag har för mig att det fanns nåt Firmware att ladda ner som skulle åtgärda problemet med fläktarna på de tidiga modellerna, värt att kolla?

Jag hade ett liknande problem, det löstes genom att starta om SMUn.

http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=301733

Ursprungligen av johan_fbg:

Jag hade ett liknande problem, det löstes genom att starta om SMUn.

http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=301733

Gäller inte det endast iMac?

Ojdå, vet inte varför jag förutsatte att det var en iMac.. Ska kolla tråden tydligare nästa gång!

Här är samma fast för PowerMac, hoppas jag.. http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=300341

Jag följde Apples instruktioner o nu startar inte G5:an upp! Lampan lyser dick på framsidan men den är helt död....brrrr...ngn som har ett tips att ge?

Återställningen av SMU:n hjälpte dock inte. På Apple store säger dom att det oftast beror på att antingen ett minne eller att en av processorerna är död att fläktarna går som fan.

Jag fick rådet att köra en system hardware test, men den hittade inga fel. Så nu vet jag inte vad jag skall göra

vad har du för sorts g5a?
det cirkulerar skräckisar om heatpipe-katastrofer för vissa modeller med liknande symptom...

Jag har en Dual 1.8 GHZ G5:a köpt 2004.

1
Bevaka tråden