Bra hörlurar för en glasögonorm?

Tråden skapades och har fått 1 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Oregistrerad
  • 2006-11-22 15:33

Likt traditionen kräver bör jag väl inleda med att påpeka att jag har använt mig av sök-funktionen, utan resultat.

Jag är på jakt efter ett par nya hörlurar att ha med bl.a. min Nano, iBook å groovebox. Jag har just nu ett par Koss Porta Pro som jag tycker är riktigt trevliga att ha när jag sitter hemma, men då jag är ute på stan eller liknande så tycker jag att dom släpper in för mycket ljud. Plus att andra runtomkring mig brukar påpeka att det hörs väldigt tydligt vad jag lyssnar på.

Så därför tänkte jag att jag skulle leta efter ett par hörlurar som är mer slutna men som ändå har ett bra ljud och sitter skönt. Jag har tidigare haft ett par billiga slutna Sonylurar som visserligen inte släppte in så mycket ljud men som gjorde extremt ont efter ett tag då jag hade mina glasögon på mej.

Utifrån detta är jag därför på jakt efter ett par lurar som:
- Är slutna (OBS! Vill absolut inte ha trycka-långt-in-i-öronen-lurar, alltså snäckor)
- Har lika bra ljudkvalitet som Porta Pro (lyssnar på all möjlig musik så det är lite svårt att definiera någon speciell stil, vill ha all round-lurar helt enkelt)
- Är sköna att ha på sej med glasögon, eller iaf går att ha utan värk.
- Är hyffsat tåliga (inget jättebilligt plastskräp tack! gärna lite kvalitetskänsla)
- inte kostar så mycket mer än 600-700 (gärna billigare!)
- inte är gigantiska men som ändå täcker öronen bra.
- gärna får vara utan volymjusterings-ratt då min erfarenhet av sådana inte är bra

Jag har sett ett par lurar från Skullcandy på Åhléns, "Gesh" och "G1" tror jag de hette. Dom ser ju rusktigt bra ut men jag har hört lite blandade recensioner angående ljudkvaliteten.

Någon som har erfarenhet av dem eller som kanske kan tipsa mig om andra lurar som stämmer bättre överens med mina önskemål?

Stort tack på förhand!

  • Oregistrerad
  • 2006-11-22 16:35

Jag funderar lite på AKG K26. Dom verkar riktigt trevliga i och med att man kan fälla ihop dom som Porta Pro, men att dom, tillskillnad från Kosslurarna, är slutna och därigenom inte läcker en massa ljud. Men jag har ju ingen aning om hur dom känns på, borde försöka hitta någon återförsäljare i Uppsala men det är inte så lätt.

1
Bevaka tråden