Bra datakassa/butiksdatasystem till mac?

Tråden skapades och har fått 13 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
 • Oregistrerad
 • 2006-11-20 14:50

Hej på er!
Jag ska öppna en klädbutik efter årsskiftet och undrar om det är någon som har erarenhet av ett bra butiksdatasystem till Mac? Även kvittoskrivare och kortterminal som fungerar bra till en Mac?

 • Oregistrerad
 • 2006-11-20 15:33

Ett tips kan vara att kolla med Mac-butikerna. Tex Humac, Macoteket mfl. Dee kör ju allt via Macar
Men jag har aldrig sett någon som har "vanliga" kvitton. Alla skriver ut via en skrivare. Men förhoppningsvis går det att lösa..!

Den här kanske: http://www.checkoutapp.com/

Ser trevlig ut.

När nu denna diskussion ändå är igång.. Nån som vet nåt kassaprogram på Mac som har de funktioner som efterfrågas ovan + att det ska gå att koppla ihop med Navision Financials?

 • Medlem
 • Stockholm
 • 2006-11-20 17:00

Fieldy & JohanS,

Gör en sökning på "kassasystem" här på 99mac, så får ni 11 trådar i ämnet...

Lycka till,

- Torkel

Jag har märkt att många Mac-butiker kör både mac och pc, anledningen tror jag är kortterminalerna.. Vågar inte svära på det dock.

Fast nog måste det väl gå att fixa en vanlig kvittoskrivare till Mac om man nu har ett kassasystem. Epson har ju några skrivare, men jag hittar inget om drivrutiner så det kanske hänger på att systemet kan hantera olika typer av kvittoformat och skrivare.

http://pos.epson.com/NR/exeres/F55A5C0D-1AE1-44ED-9686-4E20E911A5B0.htm

Checkout är ju snyggt men är det tänkt till butiker med den typen av försäljning? Ser mer ut som ett enkelt ordersystem, men det kanske går att fixa till så man kan ha det som en vanlig butik med streckkod osv.

Detta stöder vissa skrivare:
http://www.sysfak.com/en/software/clothing_organizer.htm

 • Medlem
 • Stockholm
 • 2006-11-20 20:23

Du kan ju fuska och köpa en vanlig PC-kassa men använda en Apple Cinema Display HD på 20 tum till den, samt Apples tangentbord och Mighty Mouse. Resten av grejorna kan du gömma undan under disken. För egentligen, vad spelar det för roll vad det är för system och hårdvara i en sketen kassaapparat?

Nej en iMac ska du väl ha på disken. Sen kan man väl köra Windows om det behövs med Xsilva har ju en POS-del som ju ser kanon ut.

 • Oregistrerad
 • 2006-11-20 23:17

Denna funkar http://dataonline.se/catalog/product_info.php?products_id=234&osCsid=d3885d20b9f7d1fb0ad0433933cc5758
Den har uttag för kassalåda. Du väljer den som en vanlig skrivare, och inbyggt interface för lådöpping. Enkla kassaproram vet jag inte om det finns, men går att bygga i filemaker pro. tror även att det finns färdiga lösningar för kreditkort till fmp.
Har kört föregångar till denna kassaskrivare under 10 år på os9, då var det bökigt att få till! men fungerade utmärkt.

 • Medlem
 • Stockholm
 • 2006-11-21 00:07

Fieldy,

Ett svenskt system hittar du hos PositionEtt:

P1 Datakassa

Ett komplett kassa- och redovisningssystem för din försäljningsverksamhet.
Arbetar Du med butiksförsäljning och har behov av ett datoriserat kassasystem för att hantera din försäljning så är P1 Datakassa den rätta lösningen.

En eller flera kassor kan kopplas ihop till ett system och du får full översikt hur försäljningen ligger till genom de inbyggda statistikfunktionerna. Du kan själv enkelt sköta uppdateringar av artikelregistret och priser på dina varor. All försäljning registreras automatiskt i artikelstatistiken. Registrering av försäljning i kassan kan även underlättas med streckkodsläspenna. Kvitto fås snabbt ut på skrivare.

Lycka till,

- Torkel

Vi på CD Soft har ett OLF/kassa-program som funkar fint med Mac.

CD Soft - FileMaker konsult - 0474-209 00 - Startsidan

Många som kör Mac i butikerna använder ändå Windows via Boot Camp har jag sett

1
Bevaka tråden