Spökande .local adress

Tråden skapades och har fått 2 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Jag har en webserver här hemma där jag testkör lite olika sajter. I dessa har jag en konstant HTTP_SERVER och som har värdet http://mindomän.dyndns.org. Denna konstant finns sedan med i alla länkar och pather på websidorna. Jag använder som sagt dyndns.org för att komma åt servern utifrån min router. Detta var aldrig något problem när jag körde windows men på mac stöter jag nu på patrull.
När jag surfar till http://mindomän.dyndns.org så slås denna adress automatiskt upp som minserver.local istället. Detta funkar ju bra när jag sitter här hemma men det blir samma sak för de som sitter utanför min router och då funkar det ju inte eftersom det är ett lokalt(bonjour?) namn.
Så, hur stänger jag av denna automatiska local uppslagning? En idé kanske är att stänga av Bonjour men jag vet inte om det hjälper och det verkar som att detta skapar mer problem än det löser.

Detta måste fler av er råkat ut för? Tacksam för tips!

Uppatering: Såg att det fungerar om jag skriver ut hela pathen, alltså http://mindomän.dyndns.org/index.php .. skumt, har ju uppdaterat httpd.conf att även svälja index.php......

Löste problemet själv! För er som undrar räckte det att specifisera ett ServerName i httpd.conf, satt till det dynamiska hostnamnet.

1
Bevaka tråden