• Medlem
  • Umeå
  • 2006-10-30 16:22

En kort rapport från en länge uppskjuten minneskomplettering av min imac 20" 2GHz/ambient.

Tidigare minne original 512. Nytt minne Samsung 1 GB inhandlat på postorder från Styggapojken/Optimistic Solutions i Malmö för 1.195:- inkl moms, vilket för tio dagar sedan var billigaste på nätet. Snabb leverans från säljaren, men posten tog sju dagar på sig för ett Företagspaket som skall vara ute 16.00 dagen efter inlämning.

- Handduk på datorbordet
- Dator med skärmen ned mot handduken
- Öppnar med Philipsmejsel 1 (det står ömsom 1 och 2 i Apples handledning, Ph 1 är rätt, Ph 2 är definitivt fel), lyft baksidan. Betydligt smärtfriare än jag trodde.
- Rör den av Apple utpekade metallskölden i datorn för att bli av med statisk elekticitet. Fungerar absolut inte, "metalldelen" är i själva verket av metallgrå plast. Rör i värmeelementet i stället.
- Tryck in minnet. Går inte vända fel, men det behövs otroligt med kraft för att få ner minnet i sockeln. Vitnad fördjupning i tumme och pekfinger sitter kvar ett tag efteråt. Hakarna som låser minnet snäpper fast med ett hörbart klick när minnet är ända i botten.
- På med baksidan igen. Trygg mekanisk gångjärnskänsla efter att ha passat in översidan på bakdelen. Klickar på plats. Skruvarna automatiskt i rätt läge, bara vrida dit.
- I med sladdarna. Tittar på klockan: Hela proceduren tog knappt 5 minuter utan övning och utan att ens ha försökt skynda sig.
- Plong – fungerar som ett spjut.
- Har inte pressat datorn sedan dess, men betydligt rappare program- och fönsteröppning.

Slutsats: Dra er inte för själva installationen!