USB-minne; filerna kastas i papperskorgen, men finns ändå kvar

Tråden skapades och har fått 8 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Oregistrerad
  • 2006-10-28 23:33

Jag köpte en billig MP3-spelare (Samsung YP-U1) häromdagen. Jag förde över de filer jag ville lyssna på, och det gick jättebra.

När jag ville byta filer på den, så kastade jag de mappar jag inte ville ha kvar i papperskorgen, och försökte föra över nya mappar.

Men det gick inte! Även fast filerna är borta, så blir inte det lediga utrymmet större. Det är som att informationen om filernas storlek ligger kvar, men inte själva filen. Mycket skumt.

Så, finns det något sätt/program som tar bort filerna helt och hållet?

Jag provade att formatera om MP3-spelaren, men då försvann hela systemet, och jag var tvungen att ladda ned programvaran och använda en kompis PC för att installera systemet igen.

  • Medlem
  • Umeå
  • 2006-10-28 23:43

Du måste tömma papperskorgen innan du kan lägga till nått nytt

  • Medlem
  • Huddinge
  • 2006-10-29 00:26

Exakt. Inte skumt alls

Inte skumt men dumt, tycker jag!
Jag menar att man måste tömma allt i papperskorgen och inte enbart USB-minne och liknande. Själv använder jag papperskorgen som en "i fall i fall" mellanlagring och tömmer den en gång i veckan. Nu måste jag komma ihåg att lägga allt annat i papperskorgen på skrivbordet medan jag tömmer. Skulle varit bra om det gick att bara tömma för det externa lagringsutrymmet

Senast redigerat 2006-10-29 05:58

Macwitty,

Det är väldigt sällan jag invänder mot hur andra jobbar, men just det där sättet att använda papperskorgen på som du beskriver har jag sett otaliga exempel på att det kan gå riktigt, riktigt illa.

Det kan fungera bra så länge man är den enda användaren på sin dator, men om man någonsin, om än bara för en kort sekund, låter någon annan använda datorn är risken rätt betydande att den personen tömmer papperskorgen.

Jag vet inte hur många gånger jag fått frågor från kunder som gjort precis som du beskriver och sedan förlorat filer.

Det enda positiva man då kan säga är att de aldrig mer kommer att göra om misstaget att lägga filer som de kanske vill ha kvar i papperskorgen...

Om man har behovet att granska filerna en extra vända föreslår jag istället att man skapar en mapp på skrivbordet och kallar den "Städa" eller något sånt och lägger filerna där. Otroligt mycket säkrare arbetssätt

På en PC hade det varit katastrof eftersom den tömmer papperskorgen allteftersom utrymmet behövs till annat. En bekant blev av med originalfilerna (mellanlagrade i papperskorgen!) till ett filmprojekt.

Mellanlagra? Det vore som att rota i hushållsopor efter mat som man har mellanlagrat där. Och en vacker dag tar sambon med sig soporna ut (inte för att det händer så ofta), och så är osten borta. Jag raderar allt direkt, eller behåller det som är tveksamt. Precis som i kylen där man ibland kan göra lite läskiga fynd.

Ursprungligen av whoami:

Mellanlagra? Det vore som att rota i hushållsopor efter mat som man har mellanlagrat där. Och en vacker dag tar sambon med sig soporna ut (inte för att det händer så ofta), och så är osten borta. Jag raderar allt direkt, eller behåller det som är tveksamt. Precis som i kylen där man ibland kan göra lite läskiga fynd.

Nej, snarare att lägga den lästa dagstidningen i en kasse i hallen för att bära ner en gång i veckan. Själv har jag utan minsta obehag letat i den när man pratat med någon som inte sett en artikel eller liknande.

Det handlar inte om filer som jag tror att jag kan få användning av - som ekorre sparar jag redan för många sådana. Utan mer som en "snuttefilt" för att jag verkligen ska kasta det jag inte tror jag behöver (men man kan ju aldrig veta, säger ekorren).

Att andra användare skulle tömma papperskorgen är det svagaste skälet till att jag aldrig skulle låta någon annan använda min arbetsdator. Som jag jobbar nu kan jag dessutom se till att ingen annan gör det.

Till m_beckman: Tack för varningen. Terminalen är jag fortfarande inte bästa vän med så jag ska nog inte ge mig på det

Jag gjorde ett script som helt enkelt tog bort hela .Trash mappen på mitt usb-minne när jag bara ville tömma papperskorgen på usb-minnet. Tyvärr verkar jag inte ha kvar scriptet utan misstänker att det ligger på mitt usb-minne som har givit upp. Men det är bara ett enradsscript som innehåller typ "rm -r sökväg till papperskorgen på usb-minnet", jag vill bara varna de som inte kan sin terminal för att använda kommandot rm, det är mycket som kan gå fel om man gör fel och när saker är borta så går de inte att få tillbaka.

1
Bevaka tråden