TVTV EPG ballade ur i EyeTV 2.3.2

Tråden skapades och har fått 24 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Jag uppgraderade EyeTV till 2.3.2 som kom här om dagen och efter det så har TVTV inte funkat som det skall. Istället för de vanliga 20 kanalerna så får jag fem stycken tyska i guiden:

Jag betvivlar dessutom starkt att BBC Prime visar porr på nätterna...

Jag har dubbelkollat mina inställningar och jag kan inte hitta något galet. Jag använder samma som i 2.3.1 och det funkade ju bra då. Jag provade först att radera EPG-databasen men det gjorde ingen skillnad. Sedan kraschade hårddisken i min mini, och jag har installerat om hela systemet. Jag tappade dessutom bort min registreringsinfo för TVTV och fick skaffa ett nytt konto, men även efter ominstallation och nytt konto så kvarstår problemet.

Har någon annan här samma problem? Eller funkar 2.3.2 bra med TVTV för er?

 • Medlem
 • Jönköping
 • 2006-10-29 11:57

tvtv är jobbigt.. :(

Har problem med att vissa programtider blir blanka, och att tv6 programinfo inte alls stämmer! tvtv tycker jag suger så här långt. otillförlitligt. önskar att de kunde lägga in stöd för xmltvstandarden också, skulle helst av allt vilja kunna dra hem programguides information från http://tv.swedb.se

Jo, jag hade gärna betalat för en bra svensk programtablåtjänst. Förstår inte att det inte finns någon på den svenska marknaden.

Jag har efter lite pill (raderade databasen igen, uppgraderade till release 2 av 2.3.2) fått korrekt data för ungefär hälften av kanalerna (svt, tv4, discovery, m fl), men tysk eller ingen info om ett halvdussin (t ex TV3 och BBC Prime).

Irriterande!

 • Medlem
 • Jönköping
 • 2006-10-31 11:45

och den är gratis...

och tv.swedb.se är gratis.. visst använder deras tjänst på nätet, superbra!, men skulle vilja kunna använda den i eyetv också, då det inte finns några alternativ överhuvudtaget till mac:en på mediacenter..
via xmltv kan ju folk dra hem svenska tablåer från tv.swedb.se tills sina mythtv eller mediaportal installationer..

Nej, är mycket besviken på programguiden till eyetv. Den buggar sig hela tiden.
Och ännu mer när jag kör både analoga och digitala kanaler i samm favoritlista. *suckar*
Hoppas det blir bättre i framtiden.

 • Oregistrerad
 • 2006-10-31 13:12

Jag har inte haft några problem med TvTv efter senaste uppdateringen. Dock har jag aldrig fått rätt programinfo för Animal Planet och TV6, men alla andra kanaler som jag tittar på i Boxers utbud har jag korrekt info för.

Har någon testat detta program?

http://www.macupdate.com/info.php/id/22765

Programmet EyeTV EPG Proxy (EEP) gör följande:
"Basically, it acts as a proxy between EyeTV and the real EPG data source (Zap2It or XMLTV)."

På hemsidan http://eep.pommepause.com/ står det "A user from Sweden recently reported he got EEP working with XMLTV." Håller tummarna för att detta funkar för i så fall köper jag en EyeTV ...

Jag väcker denna tråd till liv då jag själv för närvarande försöker förstå hur jag ska installera xmltv så att det funkar med EyeTV EGP Proxy. Jag bifogar några länkar till ställen jag läst på utan att fatta halv sju:

http://beast.danslereseau.com/forums/1/topics/4
(Börja läsa på 10:e inlägget)

http://eep.pommepause.com/install/xmltv.html

http://sourceforge.net/projects/xmltv/

Hjälp emotses med glädje

Jo, xmltv kräver en hel del pysslande för att funka. Jag har några månader kvar på TVTV-abonnemanget, så jag har skjutit upp det...

En sak jag inte kan förstå i forumet jag länkade till är att de snackar om något slags arkiv i det uppackade xmltv som heter "unstable" och jag kan inte hitta det någonstans.

Hm den som söker skall finna...

http://xmltv.org/wiki/

http://pdb.finkproject.org/pdb/package.php/xmltv581

men fortfarande inget att tanka ner...

Nej, då läser du fel. Du skall göra "unstable" tillgängligt i Fink, som är ett unixverktyg för att installera program. Efter det finns xmltv tillgängligt för installation i Fink. Det verkar dock vara en gammal version som man får in den vägen, så man måste hämta ner och kompilera källkoden själv för att få senaste versionen.

Ursprungligen av MagerValp:

Nej, då läser du fel. Du skall göra "unstable" tillgängligt i Fink, som är ett unixverktyg för att installera program. Efter det finns xmltv tillgängligt för installation i Fink. Det verkar dock vara en gammal version som man får in den vägen, så man måste hämta ner och kompilera källkoden själv för att få senaste versionen.

Jag har installerat Fink men...(5 minuter senare)...hrm det gäller att läsa rätt som sagt ja. Får fortsätta med detta senare.

Vet du möjligen hur jag ska gå till väga för att kompilera den nyare källkoden? Jag vill ju inte gärna krascha burken.

Ingen risk att krascha burken. Att kompilera och installera unixprogram är tyvärr ett alldeles för stort och brett ämne för att sammanfatta i en forumpost. De flesta program har en fil som heter INSTALL (eller liknande) som beskriver hur du skall gå tillväga för att installera det.

Jag har so far kommit så långt att jag installerat Fink och gjort unstable-filer synliga och där syns den gamla versionen av xmltv. Jag lyckas dock inte installera den - inget händer efter att jag valt den ur listan (använder Finkcommander) och valt Install ur Source-menyn. Det finns en progressbar men den stannar ganska tidigt och verkar inte göra något.

Kör fink på kommandoraden istället, så ser du vad som händer. sudo fink install xmltv är kommandot.

Jag är ju livrädd för att göra något fel i Terminal och radera hela systemet men nu är det iaf igång. Terminalfönstret har rablat text i någon minut nu och det verkar inte vara någon ände på det. Hoppas verkligen det funkar som det ska...

Enda är förstås att jag inte skrev "sudo fink install xmltv" utan "fink install xmltv586". Hoppas det inte är fel - jag följde instruktionerna från ett av inläggen på forumet jag länkade till ovan där det skrevs följande:

Citat:

Easiest way to install xmltv is to use fink. As Guillaume said, install Xcode first. Then install fink: http://fink.sourceforge.net/index.php Use fink to install xmltv. Note that xmltv is only in the unstable packages. So you’ll have to add unstable/main and unstable/crypto on the Trees line in the file /sw/etc/fink.conf. Then run fink selfupdate; fink index; fink scanpackages. Then: fink install xmltv586

sudo ger fink administratörsrättigheter på samma sätt som vissa programinstallationer som frågar efter lösenord. Om installationen misslyckas med permission denied, så kör du bara om kommandot med sudo framför. Fungerar det utan sudo så är det förstås bara bra.

Jag fick skriva passordet först så då antar jag att det funkade. Rabblar fortfarande text, är inne på "DYLD_LIBRARY_PATH" vad det nu innebär

det är att detta rm-f som oroar mig - är inte van vid att fippla inne i terminalen =|

Ok det verkar vara färdigt nu puh. Följande står i slutet:

Citat:

W: Duplicate sources.list entry file: unstable/main Packages (/sw/var/lib/apt/lists/_sw_fink_dists_unstable_main_binary-darwin-powerpc_Packages)
W: You may want to run apt-get update to correct these problems

hur kör jag det där apt-get update? Skriver jag det bara i terminalen eller...?

Japp. Du behöver inte vara rädd för att köra kommandon i terminalen - så länge du inte kör med administratörsrättigheter (sudo) så kan du inte åstadkomma någon större skada

Nu har EyeTV stöd för XMLTV. Någon som har lyckats få det att funka med svenska kanaler?

http://forums.elgato.com/viewtopic.php?f=86&t=1623

http://forums.elgato.com/viewtopic.php?f=86&t=1632

Intressant. Jag hittade inget i 3.0 som motiverade uppgradering, men xmltv vore ju inte fel.

 • Medlem
 • Örnsköldsvik
 • 2008-04-27 18:26

Följ den här guiden så kan ni inte misslyckas:
http://visualmystique.com/saire/eyetv_xmltv.php

Ursprungligen av scim:

Följ den här guiden så kan ni inte misslyckas:
Installing XMLTV on Intel Mac and EyeTV 3.0.1 setup for XMLTV

Jag följde "February 26, 2008"-delen för att sedan hoppa på "Using XMLTV as EPG in EyeTV 3.0.1" och jag lyckades att misslyckas!:

Citat:

$ tv_grab_se_swedb --configure
Can't locate HTTP/Cache/Transparent.pm in @INC (@INC contains: /System/Library/Perl/5.8.8/darwin-thread-multi-2level /System/Library/Perl/5.8.8 /Library/Perl/5.8.8/darwin-thread-multi-2level /Library/Perl/5.8.8 /Library/Perl /Network/Library/Perl/5.8.8/darwin-thread-multi-2level /Network/Library/Perl/5.8.8 /Network/Library/Perl /System/Library/Perl/Extras/5.8.8/darwin-thread-multi-2level /System/Library/Perl/Extras/5.8.8 /Library/Perl/5.8.6/darwin-thread-multi-2level /Library/Perl/5.8.6 /Library/Perl/5.8.1/darwin-thread-multi-2level /Library/Perl/5.8.1 .) at /usr/bin/tv_grab_se_swedb line 113.
BEGIN failed--compilation aborted at /usr/bin/tv_grab_se_swedb line 113.

Det verkar något fuffens med Perl att det inte finner någon fil vid namn Transparent.pm.

Jag har övergivit xmltv för tvtv genom eyetv. Kör nu eyetv3 och har inga som helst problem med tvtv. Det är förstås det att Kanal9 helt enkelt inte finns på tvtv så ska jag spela in från den kanalen så får det bli manuellt. Om man skaffar eyetv så får man automatiskt en gratisperiod av tvtv. En uppgradering till eyetv3 ger ytterligare en gratisperiod men fn går det inte att förlänga ett befintligt abonemang utan istället får man skapa ett nytt då det gamla löpt ut.

 • Medlem
 • Nynäshamn
 • 2010-03-26 08:54

Installera HTTP::Cache::Transparent

För att installera skriver du cpan som root och sen install HTTP::Cache::Transparent så laddas den ner.;)

1
Bevaka tråden