• Medlem
  • Stockholm
  • 2006-10-05 03:18

Nu ger jag upp.

Jag är nyswitchad från pc-världen till en MacPro och sitter här å stirrar på min Epson 2100 med armarna rakt ner. Suckandes. Jag lyckas inte hitta till den där Epson-StatusMonitor-delen där man kan kolla hur mycket färg man har kvar i patronerna och printa testmönster å sånt.

Enligt alla manualer jag lyckats hitta så ska det finnas en stor fet knapp i vanliga printdialogen, men inte här inte.

Jag installerade skrivaren för ett par veckor sedan, och jag har inte den blekaste aning om hur jag gjorde - och om jag gjorde nått över huvudtaget eller om jag bara tryckte i sladden och va glad att allt bara funkade sådär som vi nyswitchade ler över i ett par veckor. (Allt har funkar egentligen utmärkt, men nu behöver jag kolla status på patronerna samt göra lite nozzle-inställningar).

Funderade på om avsaknaden av denna statusmonitor-knapp kanske beror på att jag kanske inte har ny fin drivrutin? Men enligt Epson-Europa så ska den vara "Included on MacOS X CD" (Enligt http://esupport.epson-europe.com/ViewFAQ.aspx?lng=sv-SE&ID=KB060002EN&data=0D4961D1B6630D6798C69D3CE65CAC3D7327DF4940FB87D6C1E57EAA189F78DC )

Och försöker man leta efter någon specifik Intel-drivrutin så finns det bara på USA-sajten för USA-versionen 2200 men linan dit är så slö att jag lätt skulle kunna flyga dit och tillbaka innan alla bytes landat här. Och eftersom det tydligen ska ingå i OSX så är det förmodligen en onödig tripp. Både för en fysisk mig, och de bytes som så sakteliga åker hit i skrivande stund.

Så - hur får man upp den där StatusMonitorn? Vad är det jag missar?