Hur göra flersidigt mailformulär?

Tråden skapades och har fått 2 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Jag skulle vilja göra ett vanligt mailforumlär uppdelat i tre delar där man på sista sidan får en sammafanning av vad man fyllt i. Går det överhuvudtaget att göra på ett okomplicerat sätt? Någon som vet eller har bra tips till någon sida som förklarar det hela?

Visst är php bra! Men det finns även ett antal andra sätt (men vad som är "okomplicerat" får var och en att avgöra själv..).
T ex så kan man skicka med informationen i URL:en när man går från en sida till nästa. Kan läsas ut med php, ssi eller javascript. Den metoden har dock ett antal nackdelar (t ex finns det en begränsning på hur många tecken man kan skicka) så jag skulle inte rekommendera det i första hand.
Ett annat, bättre, sätt är att spara formulärdatat i javascriptvariabler i en dold frame. På så sätt är datat tillgängligt för alla sidor i huvud-framen.
Ett tredje sätt (för dem som har någon irrationell aversion mot frames) är att ha allting i samma sida, men bara visa den aktuella delen och gömma de andra (görs ganska enkelt med css) så att användaren upplever det som tre olika sidor. (Det här sättet har också fördelen att vara snabbare eftersom ingen ny sida behöver laddas när man trycker på "Nästa"-knappen.)

1
Bevaka tråden