Synka bärbar Mac som en smart playlist?

Tråden skapades och har fått 1 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Finns det något sätt att få Itunes, Iphoto och andra program på en bärbar burk att bara hålla de viktigaste, mest aktuella filerna på den lokala hårddisken?

Jag tänker mig att det skulle kunna funka på samma sätt som när man uppdaterar Ipoden med en smart playlist. Till min 20GB 3G-Ipod synkar jag bara de senast tillagada och senast spelade 18 gigabyten av mitt musikbibliotek på ca 35 GB.

Det vore ju himla fiffigt om man på samma sätt kunde bestämma vilka filer som följer med på ens bärbara burk. En hårddisk på 40 GB fylls ju ganska fort. Jag tänker mig därför ett bibliotek som ligger på två olika ställen, så att man kan specificera att till exempel Itunes-biblioteket till max 3GB ligger på den bärbaras interna hårddisk och till resten ligger på en extern hårddisk, i den mån den är ansluten. Är den inte ansluten får man nöja sig med att leka med de 3GB man fick med sig.

Två exempel:

* Itunes: För att inte helt klogga igen hårddisken på min Powerbook med musik, har jag mitt Itnues-bibliotek på en nätverksenhet. Men om jag till exempel vill rippa en skiva unterwegs hamnar ju låtarna på Powerbooken, istället för på nätverksenheten. (Kanske blir den också förvirrad, eftersom biblioteket ska ligga på en enhet som inte är monterad).

* Iphoto: Med en 8-Mpix-kamera fylls en 40GB hårddisk ganska fort på om man fotar flitigt. Det vore då smidigt att kunna säga till Iphoto t ex att bara foton yngre än 6 månader till en total storlek av max 4GB ska hållas på den lokala hårddisken, medan resten (eller kanske samtliga, som backup) ligger på en annan, extern hårddisk.

Tja, ni fattar. Samma sak skulle man förstås kunna göra med andra sorters filer också. Så skulle det gå att göra så? Hur, i så fall?

Ingen som har svar på detta? Väldigt bra fråga, en sån här lösning skulle passa även mig utmärkt (Macbook 120gb, men 200gb musik på extern disk..)

1
Bevaka tråden