Några frågor om Windows på mac

Tråden skapades och har fått 4 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • Uppsala
  • 2006-09-19 21:16

Hej

Jag har inte ens hunnit få hem min livs första iMac 24'' innan jag börjar planera för hur jag skall konfigurera den, hrm, känns lite nördigt faktiskt. Men hur som helst behöver jag lite hjälp från er som kan det här.

Jag vill kunna köra Windows på min nya mac för att kunna köra vissa program. Åtminstone är det i alla fall vad jag har hajjat. Däremot läste jag idag att Boot Camp inte är kompatibelt med Wireless Tangentbord och mus, dvs dessa kommer inte att fungera inne i Windows. Stämmer detta?

För om det stämmer, så kommer jag inte att kunna köra Windows ändå, ju och då får jag problem. Har hört talas om virtue och parallel om att man skall kunna simulera Windows i Mac os. Är det enkelt att köra detta? Kommer mitt trådlösa tangentbord och mus fungera i Windows om man kör dessa program? Nån som kan förklara och reda ut detta för mig, vore tacksamt.

Och sen en fråga till. Anledningen till varför jag vill använda Windows är för att jag har fått för mig att produktutbudet för mac är sämre. Jag vill bl.a. kunna använda Wordfinder, msn, DC och SPCS admin. Stämmer detta?

nu har ni något att bita i

Det stämmer att Apples trådlösa mus och tgb inte funkar i Windows:
"Even after installling the Macintosh Drivers CD, the Apple Remote Control (IR), Apple Wireless (Bluetooth) keyboard or mouse, Apple USB Modem, MacBook Pro's sudden motion sensor, and MacBook Pro's ambient light sensor will not function correctly when running Windows."

Du har i alla fall två andra alternativ för att köra Windows-program på en Mac.
1. Parallels: http://www.parallels.com/en/products/desktop/
Min favorit. Låter dig köra Windows i ett fönster i Mac OS och du kan sen installerar vilka program du vill där precis som vanligt.

2. Crossover: http://www.codeweavers.com/products/cxmac/
Låter dig installera alla (men i pratiken bara vissa) på macen utan att ha Windows installerat. Funkar bra om det är något enstaka program man behöver köra då och då. Gäller det mer avancerad användning råder jag dig att använda Parallels eller BootCamp.

MSN finns till mac i olika varianter. Den från Microsoft har inte stöd för video, det finns det dock tredjepartsprogram som klarar men handen på hjärtat funkar det lite halvhjärtat.

Jag vet inte hur du använder Wordfinder men jag använder en Widget som har lite olika lexikon. Den finns här: http://www.dixon.se/widgets/

SPCS Admin känner jag inte till.

DC- är inte det ute nu för tiden?

  • Medlem
  • Uppsala
  • 2006-09-19 21:55

Men om nu Parallels är så smidigt. Varför har då Apple gjort så stor uppståndelse kring deras introduktion av Boot Camp? (är det för att få sånna som mig att switcha, mån tro?) i så fall har de lyckats...

Jag antar att Wireless-tgb och mus fungerar med Parallels.
Med Parallels, pratar du om att "sedan installera program precis som vanligt", blir det ingen konflikt på hårddisken om man dels sular in Windows kompatibla program mitt bland Mac filerna?

Med BootCamp kör du ju Windows och Windows-program helt native. Parallels är mer en form av emulering. Så Windows i BootCamp blir snabbare. Plus att du inte kan ansluta hur många och vilka USB-enheter som helst i Parallels. Det kan du i BootCamp.

Kör du Parallels skapas en slags "virituell" C:disk som en stor fil i vilken alla windows-filer läggs. Så det du ser är Parallels-mappen. Windows-filerna syns inte och ligger inte bland dina mac-filer.

Det finns en massa Msn clients för mac kolla in på:
http://www.pure-mac.com/irct.html
Dc finns för mac jag hade installerad det för något år sedan. kolla här:
http://shakespeer.sourceforge.net/
Spcs Admin kräver såklart windows.

1
Bevaka tråden