Hur mycket hjälper en snabbare hårddisk?

Tråden skapades och har fått 3 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

hej. undrar hur mkt en 7200 (80gb) rpm hjälper prestandan jämfört med en 5400 (20gb) rpm som desstutom är mkt äldre (med stor sannolikhet org.) har en powermac g4 400mhz 704 mb ram. Tänkte köra både hårddiskarna samtidigt men av någon anledning så vill inte mac os x installera på den snabba nyare hd:n. " mac os X kan inte starta från den här enheten"
Tack å hej!

Har du bägge HDNa satta som Cable Select? Har du provat att formattera den nya HDn först med diskools?

Skillanden mellan 5400 och 7220 ¨r inte stor, men för riktigt gamla HDs på några få GB med cache på 128 kb i stället för 2-4MB märker man skillnad

  • Medlem
  • Karlskrona
  • 2006-09-19 22:01

Brukar vara lite jobb att få IDE diskar att jobba bra ihop men det finns mycket bra hjälp på nätet om hur man sätter pinnarna. (f*n vad man saknar SCSI enheterna)

Själv så tycker jag att en snabb disk gör stor skillnad, speciellt med stor cache som BrBoar påpekar. Om du kan så ska du sätta den nya snabba disken som master och sätta operativ systemet på den så får du mest nytta av den.

/pg

Med Cable select så styr placeringen på kablen vem som är master och slave. Master längst ur och slave kontakten en bit in på bandkabeln. Man kan boota från både master och slave. Nya diskar brukar vara satta på CS.

1
Bevaka tråden