Kolla hastighet mot trådlös accesspunkt?

Tråden skapades och har fått 9 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
 • Oregistrerad
 • 2006-09-13 00:37

Precis fått ett trådlöst modem från bredbandsbolaget som tydligen skall vara 802.11g. Tycker dock inte att det går speciellt fort mellan min iBook och nätverket. Var exakt är 54mbit/s i kbps? Sitter och streamar en videofil från min PC och kommer verkligen inte upp i några sådana hastigheter...

Om jag förstår saken rätt så streamar du via modemet, alltså via din ADSL-anslutning, och då kommer du ju inte upp i högre hastighet än vad du får från Bredbandsbolaget. Det innebär att du begränsas av din uploadhastighet, vilket som du nog vet är max 1 mbit.

Bredbandsbolagets modem har ingen routerfunktion, så det blir ju inget nätverk av de datorer du kopplar in till modemet, så allt du skickar till/från PC:n tar en omväg ut på nätet, så att säga.

/Jenny - som i ett piggare tillstånd nog hade kunnat ge ett mer begripligt svar och därmed inte få folk att totalt tvivla på att hon faktiskt jobbar på BBB.

 • Oregistrerad
 • 2006-09-13 19:57

Jag kopplar ju upp trådlöst mot modemet via wifi. Min PC är ansluten via ethernet. Har delat ut en mapp från PC:n för film/musik så jag kan kolla från iBooken. Inte ansluter jag via internet varje gång jag tar emot skickar grejor till PC:n? Står det inte att modemet skapar ett trådlöst nätverk? För jag ser min PC i "nätverk" i Findern.

Jag streamar alltså inte från nån webbsida utan direkt från min PC:s hårddisk. Därför tyckte jag det gick lite extra segt, det är ju bara från min dator.

Detta gör mig fundersam. För vår WIAD har ingen routerfunktion. Dra ur rj11-kabeln ur WAN-porten på modemet, ser du fortfarande din PC i nätverket då? Kommer du åt den? Om inte Xavi lämnat teknikspecifikationer till oss och dessutom lyckats blålura våra produktspecialister så ska inte det där modemet funka som en router och skapa ett nätverk...

Se även http://www.bredbandsbolaget.se/wps/portal/privat/wireless/tradlosteknik.htm för mer info.

 • Oregistrerad
 • 2006-09-13 20:11

I för sig, när du säger det: innan min anslutning aktiverades så kom jag inte åt min PC. Konstigt nog verkar jag inte komma åt den alls nu, jag tittar i nätverk under MSHOME och ansluter, sen står det nåt i stil med att "aliaset kunde inte hittas".

Är det någon större säkerhitsrisk med att göra såhär man borde känna till? Det är ju WEP på själva wifianslutningen, men jag tänkte mer om allt jag plockar ned från PC:n går ut på internet?

Edit: Startade om datorn, nu gick det.

Vad jag känner till ska det inte innebära någon större säkerhetsrisk. Jag tror du lugnt kan fortsätta dra filer mellan datorerna, men kom som sagt ihåg att det är din uploadhastighet som sätter läpparna i hjulen.

Dock rekommenderar jag dig att köra ett tptest för att se så den inte är HELT åt fanders. Jag kör själv med det modemet och så ansluter jag med min MacBook, får ut ungefär 800 kb av den megabit jag betalar för. (Min downloadhastighet ska vi dock inte tala om... )

 • Oregistrerad
 • 2006-09-13 20:19

Bara nyfiken på en sak till: hur funkar det dära alltså? Loopar filen tillbaka så att säga, för det kan väl aldrig gå så snabbt att skicka en fil ut och sen ta emot igen?

Tack så mkt för rådgivningen annars

Ska ärligt säga att jag inte lagt så väldans mycket tankekraft på hur det fungerar. Och jag tänker inte göra det heller, utan jag ska försöka experimentera lite istället. Ska trixa ihop nåt nätverk på jobbet med den labbdator vi har, så får vi se om jag kan få fram nån vettig info.

netgear rangemax trådlös router och Airport express

Hej hur sätter man upp en airport express som trådlös accesspunkt i nätet. Netgear rangemax delar ut ip-adresserna. Jag vill alltså förlänga räckvidden på mitt trådlösa nätverk.
Går det, om så är fallet, hur gör man?
/Bosse

 • Avstängd
 • Stockholm
 • 2006-11-27 13:02

Det går att komma runt detta genom att binda datorernas mac-adresser via arp-kommandot.

1
Bevaka tråden