Enkel textuppdatering på en website

Tråden skapades och har fått 6 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Oregistrerad
  • 2006-09-11 00:35

Hur gör man för att nån väldigt enkelt skall kunna uppdatera en text på en website, utan att använda nåt specialprogram. Typ en blog, (fast det är inte en blog), skulle vara bra om man kunde bara logga in med webläsare och skriva in ny text och spara. Jag har en website där jag vill att nån annan, utan kunskap och utan att behöva ladda upp filer till ftp'n skall kunna uppdatera en sida. Det är bara en text jag vill uppdatera, det finns bilder på sidan samt andra objekt som inte skall kunna ändras. Jag använder Dreamweaver och är inte insatt i alla funktioner, bara det jag behöver för att göra det jag skall. (utom detta nu...)

Jag tycker det låter som du skulle pröva ett blogverktyg (t.ex EE) jallafall. Då är det inte svårare än att skriva ett inlägg här på 99mac igentligen. Ska du använda dreamweaver så finns det ett tillhörande program att köpa som heter Contribute men det är nog overkill om denne någon bara ska ändra eller lägga till lite text.

Det finns flera fria verktyg publicerade som öppen källkod. Prova någon av det flertal som finns listat här. Det du letar efter är troligen ett CMS-verktyg.
http://www.opensourcecms.com/

  • Oregistrerad
  • 2006-09-11 14:48

Tack för hjälpen, jag laddade hem Simplog från CMS siten, såg bra ut tills jag skulle installerad den och den började fråga efter PHP versioner och MySql databaser samt bad mej ändra inställningar i config.php....suck.
Jag går och klipper gräsmattan istället, måste nog studera lite mer om detta.

  • Oregistrerad
  • 2006-09-11 18:15

Writely

Kolla http://www.writely.com/ där kan man enkelt göra webbsidor som andra kan få vara med och ändra.

  • Oregistrerad
  • 2006-09-12 14:27

Writely verkar enkelt och bra! Testade och det fungerar helt OK, dock ej på Safari, måste köra Firefox. Lade den sidan i en låst frame utan scrollmöjlighet men en massa tomma rader under texten så man bara ser den text jag ville visa, så slipper man se reklamen längst ner och få en massa folk som klickar in på redigeringsknappen. Nu får vi se om jag kan lära en helt dataokunning person att uppdatera denna sida...

  • Oregistrerad
  • 2006-09-12 15:42

Kära Ken,

Testa Blogger, http://www.blogger.com, en gratis tjänst som är lättfattlig, enkel snygg och inte full med en massa reklam. Att skapa ett användarkonto tar en minut eller så, du kan välja att hosta bloggen på din egen server eller deras.

1
Bevaka tråden