Tänkte börja med backup

Tråden skapades och har fått 4 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

En ny iMac 24" på ingång och jag tänkte ta mig i kragen och börja köra backup av nåt slag, helst trådlöst. HD'n i iMacen kommer att vara 250GB och jag skulle vilja ha en extern disk som klarar att backupa så mycket och samtidigt ge lite mer lagringsutrymme.

Är det svårt att partionera upp en 400/500GB disk? Hur snabb är den trådlösa överföringen? Hur funkar backup med, säg, Windows i Parallels och/eller Bootcamp?

  • Medlem
  • Hässleholm
  • 2006-09-09 18:30

Har själv nyligen blivit med MacBook och funderat i samma tankar. Jag jobbar som dj och sitter med ett "gäng" cd-plattor jag ska rippa. Jag brottas med att antingen backa upp på nätet eller köpa externa diskar och backa till.

För nätbackup har jag kollat lite på storegate.se som verkar vettiga. Skulle vilja komma upp i runt 500Gb men just nu erbjuder storegate inte så stor mängd data. Har mailat dom och frågat om det är OK att backa upp musik och det var det.

Trådlös överföring har vi 54Mbits överföring. Sen vet jag inte hur snabbt det går att köra backup. Kan säkert ha att göra lite med vilket program du kör och hur mycket trafik du har på det lokala nätverket.

Det börjar luta mot en FW-disk nu. Men jag undrar fortfarande om någon backupar windows i bootcamp och vilken utrustning de kan tänkas ha?

Att köra backup via trådlöst tar alldeles för lång tid...

Jag kom fram till det...

1
Bevaka tråden