Intel core solo och parallels

Tråden skapades och har fått 1 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Hej!

Vi skall eventuelt inskaffa ett par mac mini core solo för att ersätta några pc maskiner ...

hur snabbt fungerar parallels med windows samt hur snabbt fungerar windows med boot camp .. helst skulle vi vilja köra windows med parallels på dessa mac mini core solo maskiner ....

är det någon här som prövat och kan delal med er hur "snabbt" det fungerar

1000 tack

//Andy

  • Medlem
  • 2006-08-29 20:32

Kör Parallels men då med Dual Core på en Mini. Fördelen med Dual Core är ju att man kan utnyttja VX-Threading vilket låser Parallels till en CPU vilket ökar prestandan.

"Snabbt" beror ju helt på vad du ska göra. Jag installerade först både Boot Camp och Parallels men jag har plockat bort Boot Camp helt och hållet. För det jag gör i Windows vilket är att använda Word, Quest Toad & Cute samt lite verktyg som underlättar bloggning på Blogger så är Parallels precis så snabbt som det behöver vara. Kör faktiskt tom en Oracle 10g Release 2 instans i Windows under Parallels (Oracle kan vara regält CPU krävande) och det fungerar helt ok. Ingen super prestanda med räcker fullt som utvecklings miljö.

Men som sagt "snabbt" är ju subjektivt. Vad som är tillräckligt "snabbt" för det jag gör kanske inte räcker till för det Ni vill göra. Men Office paketet i Windows XP Home Edition (som jag har licens för) och kör under Parallels är kanske någon procent långsammare än vad det är i BootCamp dvs inget som jag märker någonting utav.

Jag kan inte svara på hur mycket långsammare Parallels blir av en Single Core men jag kör sedan flera år vmware på min bärbara Pentium 4 och det är helt ok. (vmware har inte VX - stöd vad jag vet idags läget och Pentium4 är single core)

Minnet är viktigaste. Maxa maskinerna till 2GB från början det är ett råd. WIndows snurrar med 512MB allokerat och 1GB RAM i Minin men då kan man inte räkna med att ha särkilt mycket annat igång i OSX.

Mvh
/Ulf

1
Bevaka tråden