RSS eller Atom och Google Analytics

Tråden skapades och har fått 7 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Går det att lägga in Google Analytics-kod i en Atom- eller RSS-feed?

Koden som Google Analytics använder är

<script src="http://www.google-analytics.com/urchin.js" type="text/javascript">
</script>
<script type="text/javascript">
 _uacct="UA-xxxx-x";
 urchinTracker();
</script>
 • Medlem
 • Mölndal
 • 2006-08-25 17:59

Nej.

JavaScript-koden kommer endast att köras när ett HTML-dokument öppnas i en browser. En feed läses som en ren textfil av såväl browsers som speciella RSS-program.

Om du har en länk till din RSS från din hemsida kan man däremot spåra hur många som följt denna länk (mha JavaScript i onClick-attributet). Men när någon går direkt mot din feed kan du inte spåra den mer.

Synd. Det finns alltså inte något sätt att veta hur många som prenumererar på en feed om man inte har tillgång till server-log:en?

 • Medlem
 • Mölndal
 • 2006-08-25 19:58

Det beror på. Var finns feeden?´Om du själv genererar den via nåt språk (ASP, PHP osv) kan du på servern skriva en rad i en textfil, skicka ett mail, spara i en databas, eller hur du nu vill spara informationen.

Du kan använda FeedBurner för att ta hand om dina feeds och få statistik. Jag har nyligen börjat testa det och det verkar bra hittills:

Redirecting feeds to FeedBurner

Ursprungligen av system.log:

Du kan använda FeedBurner för att ta hand om dina feeds och få statistik. Jag har nyligen börjat testa det och det verkar bra hittills:

Redirecting feeds to FeedBurner

+1

Med FeedBurner får man också en massa andra fördelar, t.ex. att ens feed automatiskt "tvättas" (så den följer formatspecen) och konverteras till det format som passar klienten bäst, så man själv bara behöver tillhandahålla en enda feed. Plus då att man kan spara bandbredd, vilket annars kan vara ett stort problem för populära webbplatser med många RSS-prenumeranter. Har använt det länge för diverse feeds, det är en helt suverän tjänst som fungerar perfekt.

Skriv också till Analytics-folket och förklara att det här är en viktig funktion. Om vi blir några stycken så dyker det väl upp stöd förr eller senare.

 • Medlem
 • Mölndal
 • 2006-08-26 09:09

Fast det är ju inte Googles fel att RSS-klienterna inte har något behov av JavaScript... Eller hur skulle det gå till menar du?

1
Bevaka tråden