Nytt Macbook Pro problem? Någon som upplevt något liknande?

Tråden skapades och har fått 1 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Hej goa gubbar, behöver er hjälp!

**se bifogad bild

Köpte för ett par veckor sedan en begagnad MBP 15". Datorn är totalt ca 1 månad gammal. Det är en MBP" 15, 2.0, 1gb (2x512), 80Gb, med senaste FW updt.

Alright, det började när jag startade datorn för första gången för att via Firewire (targetmode) föra över rubbet från min gamla PB 17". Halvvägs genom filöverföringen började skärmen flimmra. Rejält flimmer, som varken ändrade form, intensitet eller försvann. Datorn fortsatte att rulla på som vanligt. Jag kunde trots flimmret avsluta guiden, där man skriver in namn, adress mm, och tog mig in till finder. När finder startade försvann flimmret omedelbart.

Sedan dess har flimmret kommit tillbaka 4 gånger. Kan inte hitta någon gemensam nämnare när det dyker upp. Någon gång vid slösurfande i safari, och någon gång vid klickande i finder etc. Trodde först att det var värmerelaterat, det ser nämligen ut ganska precis som när jag överklockade grafikkortet på min PC för ett par år sedan och överhettade det. Har mer eller mindre spolat den tesen, då datorn är ganska sval och fläktarna knappt jobbar.

Har talat med apple-supporten ett par gånger. Vi har zappat- PRAM, kört maskinvarutestet (allt är OK enligt detta) och låtit datorn stå i ett dygn med samtliga program öppna för att se om det har något med arbetslast/överhettning att göra. Senast har jag även ominstallerat allt, dvs. formaterat disken och lagt in rubbet från apple-skivorna. Felet har dykit opp (1 gång hittills) även i den nya installationen, och det verkar därför inte ha något med mjukvaran att göra.

Nu senast har jag plockat ur den 512 mb modul som kom extrainstallerad i datorn, den är av 3e part fabrikat från Korea. Enligt hårdvarutestet är modulen dock OK. Datorn har stått på med endast det medföljande apple-minnet (512mb) i lite över ett dygn, flimmret har inte dykt opp.

Har betat mig igenom ett 10-tal macar hittills och har mkt dålig erfarenhet av apples service/hårdvarukvalitet. Vill undvika att skicka in burken till varje pris då jag vet att detta tar tid och de brukar göra ett knapphändigt jobb. Vill gärna hitta och lösa problemet själv, utan apples undermåliga service. Undrar därför vad ni har att säga, och om någon sett något liknande tidigare?

-Ytterligare en sak bör nämnas. Förutom flimmret har datorn en annan skum defekt. Den lilla gröna lysdiod som sitter under "num-lock" tangenten pulserar mkt svagt hela tiden. Tills jag trycker på valfri tangent. Inbildar mig att detta har något med saken att göra. Flimmret påminner om ett fel jag hade på en gammla iBook G4 för ett år sedan, hela skärmen flimmrade på ett liknande sätt och det visade sig vara logikkortet som behövde bytas.

MVH,
J.

  • Medlem
  • Linköping
  • 2006-08-19 01:29

Jag fick med en flimmrande skärm en gång efter att jag kopplat ur min externa LCD. Efter en omstart försvann det och det har inte kommit tillbaka än.

Min dator är en MBP 2GHz, 512+1024MB RAM, 128MB VRAM och med senaste systembordrevisionen (har bytt systembord 2 gånger)

1
Bevaka tråden