Webbutveckling i verktyg motsvarande Frontpage?

Tråden skapades och har fått 3 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Hej!

Jag har nyligen frångått användandet av PC till förmån för Mac (en MacBook) i mitt privata datoranvändande. Jag har en liten personlig website som jag utvecklar, ett arbete som tidigare har utförts i Frontpage. Jag eftersöker ett program till mac som ger mig möjlighet att arbeta med både Wysiwyg och med manuell htmlkodning. En möjlighet Frontpage erbjuder. Kan någon i denna kunskapsstarka appleförsamling ge mig tips om dylika program? Det vore kanon!

/Ola

Enligt mig finns det inget annat program som kan mäta sig med Adobe (Macromedia) Dreamweaver vare sig man sitter på mac eller pc.
Prova det, jag tror att det är gratis i ett antal dagar, men sen kostar det en del att köpa. Se till så att det är version 8 du använder, alla versioner innan fungerar mindre på på macen.

  • Medlem
  • Neverland
  • 2006-08-04 11:22

Gratis: NVU.
Programmet har både wysiwyg och handkodning. Jag har laddat hem det för länge sedan men aldrig använt, så du får utvärdera det själv.

  • Medlem
  • Göteborg
  • 2006-08-04 13:15

Tänk på att vilket verktyg som är bäst är ju väldigt beroende på vad du skall göra. Det som är mest likt Frontpage fast bättre är Dreamweaver (som nämnt). Ifall man vill ha enklare varianter så finns ju tex http://www.realmacsoftware.com/rapidweaver/ eller iWeb. Jag har använt Dreamweaver när jag har jobbat en del men måste säga att jag privat har hamnat med textmate http://www.macromates.com och ibland http://www.macrabbit.com/cssedit/. Textmate är dock inte vad du frågar efter men det är svårt att inte bli kär i Textmate ifall man bara ger det lite tid. Ett gratis alternativ är http://smultron.sourceforge.net/ skrivet av Peter Borg.

1
Bevaka tråden