Den 30 oktober ifjol köpte jag en Power Mac 05 2x2.0 0hz. Kort därefter lämnades den in på service p.g.a. fel på firewire-bussen vilket ledde till att nätdelen slogs ut. De fick byta nätdelen men något firewire-fel upptäcktes aldrig. Sedan dess har det med jämna mellanrum inträffat att datorn helt plötsligt saknat kontakt med mina tre fw diskar (LaCie d2 tripple interface). Dessa är kopplade i en kedja till fw 800. Dessutom har jag en iPod och en EyeTV 200 som är inkopplade på fw-400.

Varje gång som datorn mister kontakt med fw diskarna så räcker det inte med en omstart. Det räcker inte ens med att dra ur diskarna och sätta i dem igen. Istället är det först när jag drar ur min EyeTV som diskarna kommer tillbaka.

Således tycks det vara min EyeTV 200 som är boven i dramat. Den har uttag för en extern nätanslutning men enligt alla jag har talat med ska det inte behövas. Det följde inte ens med någon nätadapter.

Anledningen till att jag skriver det här nu är att felet uppstod återigen i förra veckan och tog då död på en av mina diskar. Den startar inte igen men de övriga diskarna i kedjan fungerar som vanligt trots att den trasiga disken ligger först. Kopplar jag in den på fw 400 så fungerar den utmärkt. Kopplar jag däremot in den på fw 800 så startar den alltså inte alls.

Någon som har en idé?