Filhanterig på webbhotell med Finderutseende?

Tråden skapades och har fått 5 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Oregistrerad
  • 2006-07-19 16:28

Hej!

Jag ska ha ett webbhotellskonto som mest ska användas för filserver för ett gäng användare.

Det finns en del gratisvarianter att plocka hem som alla verkar vara helt ok. (har sökt på "file management" på google). Det som jag inte är nöjd med är utseendet. Alla dessa gratisvarianter har som mål att se så lika ut en PC som möjligt...

Finns det någon gratisvariant som man kan få att se ut som Finder?

De enda kraven jag har är att det ska kunna gå att skicka upp och ladda ner filer och att ma n kan lägga upp allt i olika mappar. Ett plus är om man kan låsa vissa filer så att de endast kan raderas av utvalda användare. Men annars så räcker det med att det är samma log-in för alla.

Några tips?

Om inte, någon som har erfarenhet av vilka gratisvarianter som funkar bra??

Det enda jag kan komma på är Interarchy, men det kostar en slant. Det går dock att köra som trial. Om det absolut måste vara kostnadsfritt så är det närmaste jag kan finna Cyberduck som både är lätt att använda och finns på svenska, dock inget Finder-utseende.

Ett tips förresten angående att använda ett webbhotell som FTP-plats är att ni bör hålla koll på den bandbredd ni använder om webbhotellet även mäter den trafik som går över FTP.

Senast redigerat 2006-07-19 17:45

Förstod jag rätt så ville hoteagle ha en webbaserad lösning som man kommer åt via webbläsaren, därmed så faller ftp-program bort.

Men borde det inte bara vara att byta ikonerna?

http://ecosmear.com/relay/ verkar vara väldigt "macig".

Interarchy som Björn nämner har en funktion där du kan få upp FTP enheter som en vanlig mountat enhet på skrivbordet, mer Finder kan det inte bli då.

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2006-07-19 22:32

Väldigt bra:
http://www.strongspace.com/

Inte gratis dock, men kvalitet kostar.

  • Oregistrerad
  • 2006-07-20 08:06

Precis, det är webbaserat som jag är ute efter... Och visst är det så att man får bra mycket bättre grejjer om man betalar en slant för det, men nu ska detta användas för en ideell idrottsföreining, så allt bör vara så billigt som möjligt.

Och visst är det bara att gå in och byta ikoner men jag kan inte få ut några pengar och jag gör redan så mycket annat gratis åt föreningen

Men http://ecosmear.com/relay/ verkar vara trevligt! (Dock fick jag inte nerladdningen att funka, eller rättare sagt så kan jag inte öppna zip-filerna.)

Är dock fortfarande öppen för fler förslag

1
Bevaka tråden