Glödhet adapter+dator?

Tråden skapades och har fått 1 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Hej!
Jag är en kvinna med en underbar dator - iBook G4 - men jag är inte så himla haj på det här med allt det tekniska och behöver lite råd/info.
Min dator inköptes i maj ( tror jag ) 2004 och har alltid fungerat perfekt. Senaste veckan när det varit så varmt så har även datorn blivit ovanligt varm - rättare sagt glödhet - för första gången så har överhettningsskyddet ( om det finns något sådant ) stängt av datorn. När jag kände på den var den så het att man nästan brände sig. Den fick stå och vila från eftermiddagen till förmiddagen därpå och jag ställde till och med upp den på några pinnar så att luft kunde cirkulera under. På förmiddagen var den lika kokhet!
Då drog jag ur strömkabeln ( jag låter den alltid gå på ström - inte batteri ) och efter ca 20 minuter hade den svalnat. Kände då på strömadaptern och upptäckte att DEN var glödhet. Datorn fungerade utan problem och blev under dagen inte varmare än normalt. När batteriet var urladdat så anslöt jag den till el igen och när batteriet var fulladdat så blev datorn åter väldigt het och jag drog återigen ur adaptern varefter datorn svalnade. Nu har jag laddat batteriet under förmiddagen - drog ur adaptern när ikonen visade fulladdat batteri - men efter bara en timme visar batteriikonen att batteriet bara är laddat till13 % - ska det gå så fort att ladda ur?
Har hört av en vän att adaptern bara är het medan den laddar - när datorn går på ström ska daptern inte bli så het. Och aldrig tidigare har min dator varit så het! Så länge inte adaptern är i så är datorns temperatur helt ok. Vad händer? Vad är felet, vad ska jag göra?

  • Oregistrerad
  • 2006-07-13 13:57

Har du kopplat adaptern till ett skyddsjordat uttag? Om du har någon jordfelsbrytare hemma så koppla in den i vägguttaget och koppla sedan in adaptern i den - slår den ifrån är något fel! Om du inte har någon så fråga runt bland vänner och bekanta, annars så finns de att köpa för en billig slant (c.a 100kr) på ex bygghandeln.

Det låter rätt så onormalt att batteriet laddas ur såpass fort, men om du pillar bort batteriet så ska det stå någon stans på det hur länge det har beräknats att "leva", korta av det med c.a 2 - 3 år och se om du är på 2006 eller 2007

1
Bevaka tråden