Installationsproblem med Macdriver-cd och SP2

Tråden skapades och har fått 14 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Jag har installerat XP som man ska, på skivan fanns SP1 och jag laddade nu ner 2an från internet och skulle installera.

Om man inte har SP2 går det inte att installera drivers som kom med den brända mac skivan va? För där får jag också ett felmeddelande som säger massa..

I alla fall så ska jag installera SP2, men när den ska göra någonslags säkerhetskopia av inställningarna så säger den att diskutrymmet är fullt och att jag behöver 4MB för at kunna genomföra installationen. (just vid den punkten) Det är bara det att jag har 17GB ledigt, så 4MB borde inte vara något problem, men det är det.

Om jag inte kan installera SP2, så kan jag inte installera macdriver-cdn, som betyder att nästan ingenting fungerar i XP.

Är det ågon som har något tips?

Det står klart och tydligt att du MÅSTE ha en cd med SP2. Det går INTE att uppgradera vid ett senare tillfälle. Läs dokumentationen.

Skit också, då var min XP version för gammal... :/

Är det säkert att det är det?

Ursprungligen av martin_stenmark:

Skit också, då var min XP version för gammal... :/

Är det säkert att det är det?

http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=303572

Citat:

Important: Your Windows XP installation disc must include Service Pack 2 (SP2). You cannot install an earlier version of Windows and upgrade it to Windows XP, nor install an earlier version of Windows XP and update it with SP2 later. See below for more information.

Citat:

Why can't an upgrade version of Windows XP or a full version of Windows XP that does not include Service Pack 2 (SP2) be used for installation?

You would be required to insert your original Windows CD during installation, however there is no way to eject the first disc until after Windows installation is complete and the drivers from the Macintosh Driver CD created by Boot Camp Assistant Beta are installed. Important: Boot Camp Beta is designed to support only Windows XP Home Edition and Professional with SP2. The required Macintosh-specific drivers provided by Apple are only intended for these releases.

Har du tillgång till en PC kan själv göra en komplett SP2 skiva:
http://www.winsupersite.com/showcase/windowsxp_sp2_slipstream.asp

Ursprungligen av Rickard A:

Har du tillgång till en PC kan själv göra en komplett SP2 skiva:
http://www.winsupersite.com/showcase/windowsxp_sp2_slipstream.asp

Ska testa detta, hoppas det fungerar. Det verkar lite krongligt, men om det är eklaste sättet så...

du kan lägga växlar på uppdateraren typ "update.exe /x" där du byter ut x mot en bokstav som inte säkerhetkopierar eller vad du nu önskar att den ska låta bli...

  • Medlem
  • Helsingborg
  • 2006-06-29 10:47

kolla på http://www.nliteos.com/
Ta med din SP1 skiva, låna polarens pc, slipstreama till sp2
gå hem och var glad

Ursprungligen av Buckner:

kolla på http://www.nliteos.com/
Ta med din SP1 skiva, låna polarens pc, slipstreama till sp2
gå hem och var glad

Och varför i herrans namn kollade jag inte DIN länk innan jag satt 5h framför en pc med en 2m lång guide? Jag ska testa detta, verkar väldigt AUTOMATISKT, vilket jag tycker om.

Tack alla för hjälpen, jag är inte riktigt klar än, dock!

"start -> kör -> update.exe /N" tror jag att det ska vara

Jag har nu följt Paul Thurrotts superba guide för att göra en win sp1 till en win sp2. Jag är på 34% i bränningen av den nya skiva, snart ska vi se hur det går!! (Asnervös och exalterad!)

Skit också, fel i bränningen ("illegal block size for command") vet någon om det felet i nero 6? Ååå, jag vill inte mer pc nu, det räcker.. :/

Jag kan verkligen inte skapa en xp-skiva.

Nu har jag använt nlite och satt ihop min xp sp1 med en sp2 så det blev en, ja, xp sp2. Bra, fast när jag ska bränna .iso som det blir i nlite så går den inte att verifiera, se bild. När jag sedan försöker installera xp med skivan så säger den i den första, blå rutan när den samlar all info och grejs, att xp inte går att installera, det fattas någon fil och det enda valet man har är att starta om..

Så gick det och det går verkligen inte bra. Det som hjälper mig fixa detta så jag kan få xp en gång för alla skulle vara min hjälte!

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2007-01-19 16:29

Martin,

har just installerat Boot Camp, brännt en Mac OS Bootskiva, samt partitionerat. Ser nu, när jag drog plasten av mitt XP-Home, att jag inte har SP2. Hur gick det för dig? Om det gick bra, hur gjorde du till sist?

Vänligen, Ylan

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2007-01-19 16:31

Ville bara tillägga att det är Windows XP Home Edition, Version 2002. Innebär det att det inte ens är SP1?

Vänligen, Ylan

1
Bevaka tråden