IOS-användare spenderar mest pengar

En rapport från analysföretaget Sensor Tower visar att IOS-användare spenderar mest på appar trots att de laddar ner färre appar per enhet jämfört med fjolåret.

Analysföretaget Sensor Tower har nyligen släppt en rapport som visar att IOS-användare spenderar mest pengar på appar, rapporterar Cult of Mac. Under 2016 köpte IOS-användarna mjukvara som aldrig förr. I genomsnitt spenderade användare 40 dollar, motsvarande cirka 360 kronor, på IOS-appar under 2016, vilket är en ökning från 2015 då de spenderade 35 dollar.

IOS-användare spenderade hela 27 dollar, motsvarande 240 kronor enbart på spelappar som står för mer än 80 procent av intäkterna i #App Store. Tre växande kategorier är musik, underhållning och appar för sociala nätverk. Trots att användare spenderar mer pengar än någonsin laddar de ner färre antal appar än tidigare. Under 2015 blev i genomsnitt 35 appar nedladdade per enhet och nu har den siffran sjunkit till 33 per enhet.

Kommentarer
9 svar

Amanda, Andreas och Ida pratar om ljudbokstjänster, Ipad Pro och One Plus 5, en mobil som lånar friskt från Apple.

Verizon-ägda Yahoo lägger ner sin populära nyhetsapp News Digest som sammanfattar och sammanställer de viktigaste nyheterna två gånger om dagen.

Apples avtal med de stora skivbolagen löper snart ut, och teknikjätten vill nu omförhandla med lägre ersättning för musiken.

En andra våg av betaversioner har släppts för Apples system Mac OS, IOS, TV OS och Watch OS.

Apples tidigare IOS-chef Scott Forstall är tillbaka i strålkastarljuset. Computer History Museum har lagt upp en filmad intervju på sin Facebook-sida med anledning av tioårsjubileet av Iphone.

Den tredje generationen av superlätta datorn Macbook med Retina-skärm får en märkbar prestandaförbättring, och lockar med en mycket välkommen förändring av hårdvaran. Jakob Nilsson har testat.