IOS-användare spenderar mest pengar

En rapport från analysföretaget Sensor Tower visar att IOS-användare spenderar mest på appar trots att de laddar ner färre appar per enhet jämfört med fjolåret.

Analysföretaget Sensor Tower har nyligen släppt en rapport som visar att IOS-användare spenderar mest pengar på appar, rapporterar Cult of Mac. Under 2016 köpte IOS-användarna mjukvara som aldrig förr. I genomsnitt spenderade användare 40 dollar, motsvarande cirka 360 kronor, på IOS-appar under 2016, vilket är en ökning från 2015 då de spenderade 35 dollar.

IOS-användare spenderade hela 27 dollar, motsvarande 240 kronor enbart på spelappar som står för mer än 80 procent av intäkterna i #App Store. Tre växande kategorier är musik, underhållning och appar för sociala nätverk. Trots att användare spenderar mer pengar än någonsin laddar de ner färre antal appar än tidigare. Under 2015 blev i genomsnitt 35 appar nedladdade per enhet och nu har den siffran sjunkit till 33 per enhet.

Kommentarer
9 svar

Efter att en hackergrupp hotat att radera hundratals miljoner IOS-enheter svarar nu Apple med ett officiellt uttalande.

Apple köper automatiseringsappen Workflow som har blivit hyllad för sitt komplexa men lättillgängliga verktyg. Appen har nu gjorts gratis i IOS.

Efter att ha höjts till skyarna rasar nu aktien för Fingeprint Cards AB, efter att företaget varnat för ett ännu sämre kvartal än väntat.

Bildredigeringsappen Snapseed har fått nya funktioner i uppdatering. Bland annat har nu appen ett filter för dubbelexponering och en funktion som gör att det går att ändra ställning genom tredimensionella modeller.

Det är inte helt lätt att veta hur och var du avslutar prenumerationer i Itunes och App Store, men oroa dig inte! 99mac kommer till undsättning.

99macs redaktör försöker tolka Apple, och frågar sig vad som hände med det förväntade mars-eventet. Kommer det i april, eller blir det inget? Och var är Ipad Pro?