Apples nya högkvarter tar emot anställda i april

Apples nya campus har officiellt döpts till Apple Park, och kommer att börja ta emot anställda i april.

Under en tid nu har #Apple arbetat på sitt nya huvudkontor, en rymdskeppsliknande ringformad byggnad i Cupertino. Byggnaden har kallats Campus 2, men i ett pressmeddelande uppges nu det officiella namnet; #Apple Park.

Vidare meddelar Apple att de första anställda kommer att flytta till det nya kontoret i april. Totalt kommer över 12 000 personer husera i Apple Park och sammanlagt beräknas flytten ta drygt sex månader.

Trots att Apple Park nu alltså börjar bli redo för att ta emot personal kommer byggnadsarbetet att fortsätta under våren och sommaren. Bland annat kommer det stora parkområdet i mitten av byggnaden att färdigställas.

En fristående byggnad på området blir Apples nya auditorium för att hålla presskonferenser och keynote-presentationer. Den byggnaden kommer att heta Steve Jobs Theater, döpt efter Apples tidigare vd som skulle ha fyllt 62 år denna vecka.

Apple Park kommer också att innehålla ett besökscenter med en tillhörande Apple-butik samt en cafeteria som kommer att vara öppen för allmänheten. Anställda får också tillgång till ett särskilt träningscenter, och mer än 3 kilometer gångbanor och löparspår i parken som också erbjuder ängsmark, en damm och fruktodling.

Apple och Paypal är bara några exempel på företag som efter händelserna i Charlottesville i USA tar krafttag mot hatsajter.

Den irländska regeringen kommer att följa EU-domen och kräva tillbaka 13 miljarder euro i restskatt från Apple, men vidhåller att de inte gjort något olagligt.

Efter ett gäng billigare telefoner är det nu dags för HMD att släppa sitt första flaggskepp som bär namnet Nokia 8.

Så här samma år som Iphone fyller tio år känns det helt rätt att testa era kunskaper om gamla klassiska mobiltelefoner. Hur många rätt får du?

Enligt nya rapporter kommer Apple att spendera omkring åtta miljarder kronor på eget videomaterial till Apple Music. Upp till tio nya serier ska släppas till tjänsten det kommande året.

Instagram rullar ut en ny – fast gammal och välbeprövad – funktion, nämligen trådade kommentarer.