Apples nya högkvarter tar emot anställda i april

Apples nya campus har officiellt döpts till Apple Park, och kommer att börja ta emot anställda i april.

Under en tid nu har #Apple arbetat på sitt nya huvudkontor, en rymdskeppsliknande ringformad byggnad i Cupertino. Byggnaden har kallats Campus 2, men i ett pressmeddelande uppges nu det officiella namnet; #Apple Park.

Vidare meddelar Apple att de första anställda kommer att flytta till det nya kontoret i april. Totalt kommer över 12 000 personer husera i Apple Park och sammanlagt beräknas flytten ta drygt sex månader.

Trots att Apple Park nu alltså börjar bli redo för att ta emot personal kommer byggnadsarbetet att fortsätta under våren och sommaren. Bland annat kommer det stora parkområdet i mitten av byggnaden att färdigställas.

En fristående byggnad på området blir Apples nya auditorium för att hålla presskonferenser och keynote-presentationer. Den byggnaden kommer att heta Steve Jobs Theater, döpt efter Apples tidigare vd som skulle ha fyllt 62 år denna vecka.

Apple Park kommer också att innehålla ett besökscenter med en tillhörande Apple-butik samt en cafeteria som kommer att vara öppen för allmänheten. Anställda får också tillgång till ett särskilt träningscenter, och mer än 3 kilometer gångbanor och löparspår i parken som också erbjuder ängsmark, en damm och fruktodling.

Den här veckan hos 99mac: Samsung Galaxy S8, Spotifys nya hårdvara och Office-assistenten.

1984 var det inte alla som var med på tekniktåget, till exempel inte programledaren för TV-programmet Dokument Utifrån.

Ett tidigare avsomnat Apple-projekt om Swish-liknande överföringar från konsument till konsument kan ha väckts till liv igen.

Under ett event i New York har Acer presenterat nya bärbara datorer och en hälsofokuserad smart klocka.

Det råder sannerligen ingen brist på läckra koncept för hur Apples produkter skulle kunna se ut, och det senaste konceptet gäller Macbook Pro.

Prestandasiffror från vad som påstås vara resultat för Apples kommande systemkrets A11 krossar allt motstånd i mätverktyget Geekbench.