Apples nya högkvarter tar emot anställda i april

Apples nya campus har officiellt döpts till Apple Park, och kommer att börja ta emot anställda i april.

Under en tid nu har #Apple arbetat på sitt nya huvudkontor, en rymdskeppsliknande ringformad byggnad i Cupertino. Byggnaden har kallats Campus 2, men i ett pressmeddelande uppges nu det officiella namnet; #Apple Park.

Vidare meddelar Apple att de första anställda kommer att flytta till det nya kontoret i april. Totalt kommer över 12 000 personer husera i Apple Park och sammanlagt beräknas flytten ta drygt sex månader.

Trots att Apple Park nu alltså börjar bli redo för att ta emot personal kommer byggnadsarbetet att fortsätta under våren och sommaren. Bland annat kommer det stora parkområdet i mitten av byggnaden att färdigställas.

En fristående byggnad på området blir Apples nya auditorium för att hålla presskonferenser och keynote-presentationer. Den byggnaden kommer att heta Steve Jobs Theater, döpt efter Apples tidigare vd som skulle ha fyllt 62 år denna vecka.

Apple Park kommer också att innehålla ett besökscenter med en tillhörande Apple-butik samt en cafeteria som kommer att vara öppen för allmänheten. Anställda får också tillgång till ett särskilt träningscenter, och mer än 3 kilometer gångbanor och löparspår i parken som också erbjuder ängsmark, en damm och fruktodling.

Gör telefonen till en livräddare

Skaffa dig ett medicinskt ID

IOS innehåller en enkel funktion som kan rädda ditt liv. Har du inte redan aktiverat och fyllt i ditt medicinska ID berättar vi hur du gör här.

Är du nyfiken på skärmen på nya Ipad Pro? Läs då vidare för nu har vår expert Thomas Ytterberg undersökt den noga. Ida har dessutom testat batteriet.

Google kommer inte längre att söka igenom inboxen i Gmail för att bättre kunna rikta annonser.

Apples kommande superdator Imac Pro kan få både Intels serverklassade Purley-processorer innanför skalet, och stöd för Touch ID.

För 20 år sedan släpptes den första boken om Harry Potter, Facebook firar detta genom att föra in lite magi i appen.

Amanda, Andreas och Ida pratar om ljudbokstjänster, Ipad Pro och One Plus 5, en mobil som lånar friskt från Apple.