Rykte: Galaxy S8 dumpar hemknappen

Läckta bilder på vad som tros vara den kommande Samsung Galaxy S8-mobilen indikerar att Samsung kommer dumpa den fysiska hemknappen.

Sammobile har nyligen publicerat läckta bilder på vad som tros vara #Galaxy S8. Från bilderna att döma kommer den fysiska hemknappen att försvinna. Istället verkar det som att det kommer finnas en liten menyrad längst ner på skärmen med visuella styrknappar. Bakåtknappen verkar till skillnad från många andra Android-telefoner vara placerad på höger sida.

Det är inte bekräftat att de läckta bilderna föreställer Galaxy S8 eller att det är den slutgiltiga versionen. #Samsung tros tillkännage när Galaxy S8 kommer lanseras under MWC i Barcelona nästa vecka. Tidigare rykten säger dock att lanseringen kommer ske 29 mars och att mobilerna kommer finnas i affärer någon gång under april.

Verizon-ägda Yahoo lägger ner sin populära nyhetsapp News Digest som sammanfattar och sammanställer de viktigaste nyheterna två gånger om dagen.

Apples avtal med de stora skivbolagen löper snart ut, och teknikjätten vill nu omförhandla med lägre ersättning för musiken.

En andra våg av betaversioner har släppts för Apples system Mac OS, IOS, TV OS och Watch OS.

Apples tidigare IOS-chef Scott Forstall är tillbaka i strålkastarljuset. Computer History Museum har lagt upp en filmad intervju på sin Facebook-sida med anledning av tioårsjubileet av Iphone.

Den tredje generationen av superlätta datorn Macbook med Retina-skärm får en märkbar prestandaförbättring, och lockar med en mycket välkommen förändring av hårdvaran. Jakob Nilsson har testat.

Fulkultur dyker ner i de två första Terminator-filmerna, och utreder massproduktionen av Arnold-liknande mördarrobotar, samt tidsresans logik och konsten att göra en bra actionfilm.