Rykte: Iphone 8 får inte välvd kant

Nya rykten från analysföretaget Trend Force spår att Apple kommer lansera en premiummodell av Iphone med OLED-skärm men utan välvd kant.

Analysföretaget Trend Force har släppt sin prognos av vad de tror om #Iphone 8, rapporterar 9to5mac. Rykten som stärks ytterligare är att det kommer finnas en premiummodell med skärm från kant till kant. Den kommer ha en 5,8 tums skärm men vara lika stor som 4,7 tumsmodellen.

Premiummodellen kommer förses med 3 gigabyte primärminne precis som Iphone 7 Plus. Det kommer finnas två alternativ för lagringsutrymme nämligen 64 och 256 gigabyte. Modellen kommer ha funktioner för både ansiktsigenkänning och förstärkt verklighet (AR). Trend Force hävdar dock att Iphone 8 inte kommer ha en välvd kant som det har ryktats flitigt om. De menar att förslaget låg uppe på bordet men att Apple ångrat sig efter att det gått dåligt för mobilen i falltester.

Premiummodellen av Iphone 8 kommer ha en OLED-skärm och kosta 1 000 dollar eller mer, motsvarande nästan 9 000 kronor. Enligt Trend Force är det oklart om båda premiummodellerna kommer få detta höga pris eller om det endast är varianten med 256 gigabyte lagringsutrymme som kommer vara så dyr.

#Apple kommer även släppa en 4,7 tumsmodell som blir en budgetmodell. Trend Force räknar med att premiummodellen av Iphone 8 kommer stå för 40 procent av sålda Iphone 8-enheter.

Kommentarer
4 svar

Mediaplattformen Plex ligger i skottgluggen. Anledningen är nya villkor runt bland annat datainsamling.

Den här veckan pratar Ida Blix och Andreas Eklöv om Apples planer för eget videomaterial, rykten om Apple Watch, nya Nokia 8 och om Apples Smart Connector.

Det är fredag och det firar vi med att titta på den senaste filmen från en drönare som flugit över Apple Park.

Affinity Photo för Ipad såldes till en början till ett reducerat pris, men nu berättar utvecklarna att det lägre priset blir kvar.

Så här samma år som Iphone fyller tio år känns det helt rätt att testa era kunskaper om gamla klassiska mobiltelefoner. Hur många rätt får du?

Med några nya videoklipp demonstrerar Apple IOS 11-funktioner för Ipad och Ipad Pro.