Rykte: Iphone 8 får inte välvd kant

Nya rykten från analysföretaget Trend Force spår att Apple kommer lansera en premiummodell av Iphone med OLED-skärm men utan välvd kant.

Analysföretaget Trend Force har släppt sin prognos av vad de tror om #Iphone 8, rapporterar 9to5mac. Rykten som stärks ytterligare är att det kommer finnas en premiummodell med skärm från kant till kant. Den kommer ha en 5,8 tums skärm men vara lika stor som 4,7 tumsmodellen.

Premiummodellen kommer förses med 3 gigabyte primärminne precis som Iphone 7 Plus. Det kommer finnas två alternativ för lagringsutrymme nämligen 64 och 256 gigabyte. Modellen kommer ha funktioner för både ansiktsigenkänning och förstärkt verklighet (AR). Trend Force hävdar dock att Iphone 8 inte kommer ha en välvd kant som det har ryktats flitigt om. De menar att förslaget låg uppe på bordet men att Apple ångrat sig efter att det gått dåligt för mobilen i falltester.

Premiummodellen av Iphone 8 kommer ha en OLED-skärm och kosta 1 000 dollar eller mer, motsvarande nästan 9 000 kronor. Enligt Trend Force är det oklart om båda premiummodellerna kommer få detta höga pris eller om det endast är varianten med 256 gigabyte lagringsutrymme som kommer vara så dyr.

#Apple kommer även släppa en 4,7 tumsmodell som blir en budgetmodell. Trend Force räknar med att premiummodellen av Iphone 8 kommer stå för 40 procent av sålda Iphone 8-enheter.

Kommentarer
4 svar

Apples kommande superdator Imac Pro kan få både Intels serverklassade Purley-processorer innanför skalet, och stöd för Touch ID.

För 20 år sedan släpptes den första boken om Harry Potter, Facebook firar detta genom att föra in lite magi i appen.

Amanda, Andreas och Ida pratar om ljudbokstjänster, Ipad Pro och One Plus 5, en mobil som lånar friskt från Apple.

Verizon-ägda Yahoo lägger ner sin populära nyhetsapp News Digest som sammanfattar och sammanställer de viktigaste nyheterna två gånger om dagen.

Apples avtal med de stora skivbolagen löper snart ut, och teknikjätten vill nu omförhandla med lägre ersättning för musiken.

En andra våg av betaversioner har släppts för Apples system Mac OS, IOS, TV OS och Watch OS.