Rykte: Samsungs nästa Gear VR får handkontroll

Nästa version av Samsungs Gear VR kan presenteras samtidigt som Galaxy S8. Den nya modellen kommer bland annat få en dedikerad kontroll.

Förra året läckte bilder som indikerade att Samsungs #Gear VR kommer få en dedikerad handkontroll. Nu säger rykten att #Samsung kommer presentera en ny Gear VR i samband med lanseringen av telefonen Galaxy S8 och S8 Plus. Enligt ryktena kommer den likna föregångaren SM-R323 bortsett från några designförbättringar.

Enligt teknikkännaren Roland Quandt kommer den kommande modellen heta SM-R324 och fronten kommer anpassas så Galaxy S8 och S8 Plus sitter säkert. Quandt hävdar även att den nya modellen kommer med en dedikerad enhandskontroll.

För tillfället måste användare köpa separata Bluetooth-kontroller för att spela mer komplexa VR-spel i Gear VR men om det här ryktet stämmer kommer användare i framtiden få med kontrollen i lådan.

Mediaplattformen Plex ligger i skottgluggen. Anledningen är nya villkor runt bland annat datainsamling.

Den här veckan pratar Ida Blix och Andreas Eklöv om Apples planer för eget videomaterial, rykten om Apple Watch, nya Nokia 8 och om Apples Smart Connector.

Det är fredag och det firar vi med att titta på den senaste filmen från en drönare som flugit över Apple Park.

Affinity Photo för Ipad såldes till en början till ett reducerat pris, men nu berättar utvecklarna att det lägre priset blir kvar.

Så här samma år som Iphone fyller tio år känns det helt rätt att testa era kunskaper om gamla klassiska mobiltelefoner. Hur många rätt får du?

Med några nya videoklipp demonstrerar Apple IOS 11-funktioner för Ipad och Ipad Pro.