Rykte: Samsungs nästa Gear VR får handkontroll

Nästa version av Samsungs Gear VR kan presenteras samtidigt som Galaxy S8. Den nya modellen kommer bland annat få en dedikerad kontroll.

Förra året läckte bilder som indikerade att Samsungs #Gear VR kommer få en dedikerad handkontroll. Nu säger rykten att #Samsung kommer presentera en ny Gear VR i samband med lanseringen av telefonen Galaxy S8 och S8 Plus. Enligt ryktena kommer den likna föregångaren SM-R323 bortsett från några designförbättringar.

Enligt teknikkännaren Roland Quandt kommer den kommande modellen heta SM-R324 och fronten kommer anpassas så Galaxy S8 och S8 Plus sitter säkert. Quandt hävdar även att den nya modellen kommer med en dedikerad enhandskontroll.

För tillfället måste användare köpa separata Bluetooth-kontroller för att spela mer komplexa VR-spel i Gear VR men om det här ryktet stämmer kommer användare i framtiden få med kontrollen i lådan.

1984 var det inte alla som var med på tekniktåget, till exempel inte programledaren för TV-programmet Dokument Utifrån.

Ett tidigare avsomnat Apple-projekt om Swish-liknande överföringar från konsument till konsument kan ha väckts till liv igen.

Under ett event i New York har Acer presenterat nya bärbara datorer och en hälsofokuserad smart klocka.

Det råder sannerligen ingen brist på läckra koncept för hur Apples produkter skulle kunna se ut, och det senaste konceptet gäller Macbook Pro.

Prestandasiffror från vad som påstås vara resultat för Apples kommande systemkrets A11 krossar allt motstånd i mätverktyget Geekbench.

Apple har länge utvecklat en bildskärm baserad på tekniken micro-LED, och den är nu redo att integreras i nästa Apple Watch.