Rykte: Samsungs nästa Gear VR får handkontroll

Nästa version av Samsungs Gear VR kan presenteras samtidigt som Galaxy S8. Den nya modellen kommer bland annat få en dedikerad kontroll.

Förra året läckte bilder som indikerade att Samsungs #Gear VR kommer få en dedikerad handkontroll. Nu säger rykten att #Samsung kommer presentera en ny Gear VR i samband med lanseringen av telefonen Galaxy S8 och S8 Plus. Enligt ryktena kommer den likna föregångaren SM-R323 bortsett från några designförbättringar.

Enligt teknikkännaren Roland Quandt kommer den kommande modellen heta SM-R324 och fronten kommer anpassas så Galaxy S8 och S8 Plus sitter säkert. Quandt hävdar även att den nya modellen kommer med en dedikerad enhandskontroll.

För tillfället måste användare köpa separata Bluetooth-kontroller för att spela mer komplexa VR-spel i Gear VR men om det här ryktet stämmer kommer användare i framtiden få med kontrollen i lådan.

Verizon-ägda Yahoo lägger ner sin populära nyhetsapp News Digest som sammanfattar och sammanställer de viktigaste nyheterna två gånger om dagen.

Apples avtal med de stora skivbolagen löper snart ut, och teknikjätten vill nu omförhandla med lägre ersättning för musiken.

En andra våg av betaversioner har släppts för Apples system Mac OS, IOS, TV OS och Watch OS.

Apples tidigare IOS-chef Scott Forstall är tillbaka i strålkastarljuset. Computer History Museum har lagt upp en filmad intervju på sin Facebook-sida med anledning av tioårsjubileet av Iphone.

Den tredje generationen av superlätta datorn Macbook med Retina-skärm får en märkbar prestandaförbättring, och lockar med en mycket välkommen förändring av hårdvaran. Jakob Nilsson har testat.

Fulkultur dyker ner i de två första Terminator-filmerna, och utreder massproduktionen av Arnold-liknande mördarrobotar, samt tidsresans logik och konsten att göra en bra actionfilm.