Rykte: Samsungs nästa Gear VR får handkontroll

Nästa version av Samsungs Gear VR kan presenteras samtidigt som Galaxy S8. Den nya modellen kommer bland annat få en dedikerad kontroll.

Förra året läckte bilder som indikerade att Samsungs #Gear VR kommer få en dedikerad handkontroll. Nu säger rykten att #Samsung kommer presentera en ny Gear VR i samband med lanseringen av telefonen Galaxy S8 och S8 Plus. Enligt ryktena kommer den likna föregångaren SM-R323 bortsett från några designförbättringar.

Enligt teknikkännaren Roland Quandt kommer den kommande modellen heta SM-R324 och fronten kommer anpassas så Galaxy S8 och S8 Plus sitter säkert. Quandt hävdar även att den nya modellen kommer med en dedikerad enhandskontroll.

För tillfället måste användare köpa separata Bluetooth-kontroller för att spela mer komplexa VR-spel i Gear VR men om det här ryktet stämmer kommer användare i framtiden få med kontrollen i lådan.

Efter att en hackergrupp hotat att radera hundratals miljoner IOS-enheter svarar nu Apple med ett officiellt uttalande.

Apple köper automatiseringsappen Workflow som har blivit hyllad för sitt komplexa men lättillgängliga verktyg. Appen har nu gjorts gratis i IOS.

Efter att ha höjts till skyarna rasar nu aktien för Fingeprint Cards AB, efter att företaget varnat för ett ännu sämre kvartal än väntat.

Bildredigeringsappen Snapseed har fått nya funktioner i uppdatering. Bland annat har nu appen ett filter för dubbelexponering och en funktion som gör att det går att ändra ställning genom tredimensionella modeller.

Det är inte helt lätt att veta hur och var du avslutar prenumerationer i Itunes och App Store, men oroa dig inte! 99mac kommer till undsättning.

99macs redaktör försöker tolka Apple, och frågar sig vad som hände med det förväntade mars-eventet. Kommer det i april, eller blir det inget? Och var är Ipad Pro?