Spotify: "Tro inte på allt du hör"

Efter att ha erbjudit Obama jobb trollar Spotify med Donald Trump om vad som egentligen hänt i Sverige.

USA:s nye president Donald Trump har sedan han invigdes fortsatt att röra upp känslor på internet med uttalanden av olika slag. Häromdagen tog Trump under ett tal upp terrordåd i Europa, och hänvisade då till något som skulle ha hänt föregående kväll i Sverige.

Påståendet att något särskilt hänt i Sverige fick många att höja ögonbrynen, inte minst svenskar. På Twitter fick kontot @sweden som sköts av olika svenskar varje vecka mycket att stå i genom att försäkra att inget terrordåd hänt i landet. Många andra tog också upp facklan under hashtaggen #lastnightinsweden.

Spotify har tidigare skämtsamt erbjudit USA:s tidigare president Barack Obama jobb, och ger nu Trump en gliring med en särskild spellista. Listan heter just #lastnightinsweden och innehåller bland annat låtar som Don't Believe Everything You Hear, It's all good och False alarm.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Vad hände egentligen häromkvällen i Sverige? Berätta i kommentarerna och lägg gärna upp bilder!

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
2 svar

Verizon-ägda Yahoo lägger ner sin populära nyhetsapp News Digest som sammanfattar och sammanställer de viktigaste nyheterna två gånger om dagen.

Apples avtal med de stora skivbolagen löper snart ut, och teknikjätten vill nu omförhandla med lägre ersättning för musiken.

En andra våg av betaversioner har släppts för Apples system Mac OS, IOS, TV OS och Watch OS.

Apples tidigare IOS-chef Scott Forstall är tillbaka i strålkastarljuset. Computer History Museum har lagt upp en filmad intervju på sin Facebook-sida med anledning av tioårsjubileet av Iphone.

Den tredje generationen av superlätta datorn Macbook med Retina-skärm får en märkbar prestandaförbättring, och lockar med en mycket välkommen förändring av hårdvaran. Jakob Nilsson har testat.

Fulkultur dyker ner i de två första Terminator-filmerna, och utreder massproduktionen av Arnold-liknande mördarrobotar, samt tidsresans logik och konsten att göra en bra actionfilm.