Rykte: Galaxy S8 får Exynos 9-processor

En variant av Samsungs kommande flaggskepp Galaxy S8 kan få systemkrets från företagets kommande Exynos 9-familj.

Samsungs kommande flaggskeppsmobil #Galaxy S8 väntas få ett formellt lanseringsdatum under mobilmässan MWC i Barcelona nästa vecka. Enligt förhandsuppgifter kommer dock telefonen använda processorn Snapdragon 835 från Qualcomm.

Enligt en ny rapport kan dock S8-varianterna med företagets egna Exynos-kretsar utrustas med den nya Exynos 9-familjen. Detta uppger Sammobile som menar att den nya Exynos 9810 i likhet med med Snapdragon 835 kommer att byggas med en 10 nanometers tillverkningsmetod. I fråga om prestanda är det dock oklart hur den nya Exynos-processorn kan mäta sig med Snapdragon 835, Apples A10 Fusion-processor i Iphone 7 eller Huaweis Kirin 870.

Kommentarer
3 svar

Microsoft kreativa Imac-utmanare Surface Studio kommer att börja säljas i Sverige och andra länder till sommaren.

Ryktet stämde. Nästa version av Microsofts hybriddator heter inte Surface Pro 5, utan kort och gott Surface Pro.

Bildtjänsten Instagram gör det nu möjligt att dölja bilder i ens flöde utan att behöva radera dem helt.

UPPDATERAD. Ikea ska uppdatera sin serie smarta lampor för kompatibilitet med Apple Homekit, Google Assistant och Amazon Alexa.

När amerikanska kunder får berätta hur nöjda de är med sina mobiltelefoner, är det inte de normalstora telefonerna som hamnar högst. Mest poäng får nämligen den lilla Iphone SE.

Provperioden för Apple Music på tre månader är inte längre helt gratis. I vissa länder har Apple börjat ta en mindre summa i betalning.