Rykte: Galaxy S8 får Exynos 9-processor

En variant av Samsungs kommande flaggskepp Galaxy S8 kan få systemkrets från företagets kommande Exynos 9-familj.

Samsungs kommande flaggskeppsmobil #Galaxy S8 väntas få ett formellt lanseringsdatum under mobilmässan MWC i Barcelona nästa vecka. Enligt förhandsuppgifter kommer dock telefonen använda processorn Snapdragon 835 från Qualcomm.

Enligt en ny rapport kan dock S8-varianterna med företagets egna Exynos-kretsar utrustas med den nya Exynos 9-familjen. Detta uppger Sammobile som menar att den nya Exynos 9810 i likhet med med Snapdragon 835 kommer att byggas med en 10 nanometers tillverkningsmetod. I fråga om prestanda är det dock oklart hur den nya Exynos-processorn kan mäta sig med Snapdragon 835, Apples A10 Fusion-processor i Iphone 7 eller Huaweis Kirin 870.

Kommentarer
3 svar

Verizon-ägda Yahoo lägger ner sin populära nyhetsapp News Digest som sammanfattar och sammanställer de viktigaste nyheterna två gånger om dagen.

Apples avtal med de stora skivbolagen löper snart ut, och teknikjätten vill nu omförhandla med lägre ersättning för musiken.

En andra våg av betaversioner har släppts för Apples system Mac OS, IOS, TV OS och Watch OS.

Apples tidigare IOS-chef Scott Forstall är tillbaka i strålkastarljuset. Computer History Museum har lagt upp en filmad intervju på sin Facebook-sida med anledning av tioårsjubileet av Iphone.

Den tredje generationen av superlätta datorn Macbook med Retina-skärm får en märkbar prestandaförbättring, och lockar med en mycket välkommen förändring av hårdvaran. Jakob Nilsson har testat.

Fulkultur dyker ner i de två första Terminator-filmerna, och utreder massproduktionen av Arnold-liknande mördarrobotar, samt tidsresans logik och konsten att göra en bra actionfilm.