Samsung-chef häktad för misstanke om korruption

En av Samsungs högsta chefer, och arvtagaren till koncernen, har häktats och väntar åtal för bland annat mutbrott, förskingring och mened.

99mac har tidigare skrivit om den pågående muthärvan i Sydkorea, där landets president riskerar riksrätt och åklagaren uppmanat domstolen att begära Samsung-chefen Jay Y Lee häktad.

Nu har Lee också arresterats, för misstanke om att ha mutat en nära vän till president Park Geun-hye, i utbyte mot tjänster gällande successionsordningen i Samsung-koncernen. För Jay Y Lee väntar nu åtal för bland annat mutbrott, förskringring och mened, rapporterar Reuters.

Inom #Samsung pågår sedan tidigare en omorganisation för att lämna över koncernen i Jay Y Lees händer efter att hans far drabbades av en hjärtattack 2014. Lees häktning kan nu påverka de planerna, även om den dagliga verksamheten inom Samsungs olika divisioner väntas fortsätta som vanligt.

Jay Y Lee nekar till brott. I ett uttalande om häktningen säger en talesperson för Samsung:

– Vi ska göra vårt bästa för att försäkra oss om att sanningen kommer fram i de kommande förhören i domstol.

Skriven av Jakob Nilsson

1984 var det inte alla som var med på tekniktåget, till exempel inte programledaren för TV-programmet Dokument Utifrån.

Ett tidigare avsomnat Apple-projekt om Swish-liknande överföringar från konsument till konsument kan ha väckts till liv igen.

Under ett event i New York har Acer presenterat nya bärbara datorer och en hälsofokuserad smart klocka.

Det råder sannerligen ingen brist på läckra koncept för hur Apples produkter skulle kunna se ut, och det senaste konceptet gäller Macbook Pro.

Prestandasiffror från vad som påstås vara resultat för Apples kommande systemkrets A11 krossar allt motstånd i mätverktyget Geekbench.

Apple har länge utvecklat en bildskärm baserad på tekniken micro-LED, och den är nu redo att integreras i nästa Apple Watch.