Samsung-chef häktad för misstanke om korruption

En av Samsungs högsta chefer, och arvtagaren till koncernen, har häktats och väntar åtal för bland annat mutbrott, förskingring och mened.

99mac har tidigare skrivit om den pågående muthärvan i Sydkorea, där landets president riskerar riksrätt och åklagaren uppmanat domstolen att begära Samsung-chefen Jay Y Lee häktad.

Nu har Lee också arresterats, för misstanke om att ha mutat en nära vän till president Park Geun-hye, i utbyte mot tjänster gällande successionsordningen i Samsung-koncernen. För Jay Y Lee väntar nu åtal för bland annat mutbrott, förskringring och mened, rapporterar Reuters.

Inom #Samsung pågår sedan tidigare en omorganisation för att lämna över koncernen i Jay Y Lees händer efter att hans far drabbades av en hjärtattack 2014. Lees häktning kan nu påverka de planerna, även om den dagliga verksamheten inom Samsungs olika divisioner väntas fortsätta som vanligt.

Jay Y Lee nekar till brott. I ett uttalande om häktningen säger en talesperson för Samsung:

– Vi ska göra vårt bästa för att försäkra oss om att sanningen kommer fram i de kommande förhören i domstol.

Skriven av Jakob Nilsson

Efter att en hackergrupp hotat att radera hundratals miljoner IOS-enheter svarar nu Apple med ett officiellt uttalande.

Apple köper automatiseringsappen Workflow som har blivit hyllad för sitt komplexa men lättillgängliga verktyg. Appen har nu gjorts gratis i IOS.

Efter att ha höjts till skyarna rasar nu aktien för Fingeprint Cards AB, efter att företaget varnat för ett ännu sämre kvartal än väntat.

Bildredigeringsappen Snapseed har fått nya funktioner i uppdatering. Bland annat har nu appen ett filter för dubbelexponering och en funktion som gör att det går att ändra ställning genom tredimensionella modeller.

Det är inte helt lätt att veta hur och var du avslutar prenumerationer i Itunes och App Store, men oroa dig inte! 99mac kommer till undsättning.

99macs redaktör försöker tolka Apple, och frågar sig vad som hände med det förväntade mars-eventet. Kommer det i april, eller blir det inget? Och var är Ipad Pro?