Samsung-chef häktad för misstanke om korruption

En av Samsungs högsta chefer, och arvtagaren till koncernen, har häktats och väntar åtal för bland annat mutbrott, förskingring och mened.

99mac har tidigare skrivit om den pågående muthärvan i Sydkorea, där landets president riskerar riksrätt och åklagaren uppmanat domstolen att begära Samsung-chefen Jay Y Lee häktad.

Nu har Lee också arresterats, för misstanke om att ha mutat en nära vän till president Park Geun-hye, i utbyte mot tjänster gällande successionsordningen i Samsung-koncernen. För Jay Y Lee väntar nu åtal för bland annat mutbrott, förskringring och mened, rapporterar Reuters.

Inom #Samsung pågår sedan tidigare en omorganisation för att lämna över koncernen i Jay Y Lees händer efter att hans far drabbades av en hjärtattack 2014. Lees häktning kan nu påverka de planerna, även om den dagliga verksamheten inom Samsungs olika divisioner väntas fortsätta som vanligt.

Jay Y Lee nekar till brott. I ett uttalande om häktningen säger en talesperson för Samsung:

– Vi ska göra vårt bästa för att försäkra oss om att sanningen kommer fram i de kommande förhören i domstol.

Skriven av Jakob Nilsson

Mediaplattformen Plex ligger i skottgluggen. Anledningen är nya villkor runt bland annat datainsamling.

Den här veckan pratar Ida Blix och Andreas Eklöv om Apples planer för eget videomaterial, rykten om Apple Watch, nya Nokia 8 och om Apples Smart Connector.

Det är fredag och det firar vi med att titta på den senaste filmen från en drönare som flugit över Apple Park.

Affinity Photo för Ipad såldes till en början till ett reducerat pris, men nu berättar utvecklarna att det lägre priset blir kvar.

Så här samma år som Iphone fyller tio år känns det helt rätt att testa era kunskaper om gamla klassiska mobiltelefoner. Hur många rätt får du?

Med några nya videoklipp demonstrerar Apple IOS 11-funktioner för Ipad och Ipad Pro.