Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Rykte: Apple köper teknik för ansiktsigenkänning

Enligt obekräftade uppgifter har Apple köpt det israeliska företaget Realface, som specialiserar sig på ansiktsigenkänning.

Ett av ryktena inför årets kommande Iphone-modeller är att Apple kommer att utrusta dem med teknik för ansiktsigenkänning. Detta ska underlätta upplåsning av telefonen, och exempelvis Microsoft har redan liknande funktionalitet i flera av sina produkter.

Nu uppges #Apple ha köpt upp ett mindre företag som specialiserar sig på just ansiktsigenkänning. Det handlar om det israeliska företaget Realface, som ska ha köpts av datajätten enligt tidningarna Time of Israel och Calcalist [Google-översatt från hebreiska]. Priset anges vara antingen 2 miljoner dollar (cirka 17 miljoner kronor) eller "flera miljoner dollar". Ingen part har kommenterat uppgifterna, men Realfaces webbplats har stängts ned.

Företagets teknik kan dock användas för annat än inloggning i en mobiltelefon. Ett annat möjligt användningsområde är en förbättrad ansiktsigenkänning i bildbiblioteket på en IOS-enhet. Apples metod för detta sker lokalt på enheten och synkroniserar inte över Icloud. Realface erbjuder just sådana analyser av bilder på en relativt klen enhet så som mobiltelefoner.

Realface har också teknologi och ramverk som skulle kunna användas för VR- och AR-produkter, något som Apple ryktas arbeta på. Till exempel skulle tekniken kunna användas för att med hjälp av mobilkameran skanna föremål och människor för att räkna ut klädstorlek, eller skapa 3D-ritningar för utskrift med en 3D-skrivare. Sådan funktionalitet är enligt Apple Insider på väg till nästa Iphone.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.