Apple avslöjar datum för årets WWDC

Apple meddelar att deras utvecklarkonferens WWDC går av stapeln 5-9 juni i år, och flyttar till San José.

Apples utvecklarkonferens #WWDC flyttar från San Francisco i år, och återvänder till McEnery Convention Center i San José. #Apple har också avslöjat att konferensen går av stapeln 5-9 juni.

San José ligger närmare Apples huvudkontor i Cupertino än vad San Francisco gör, och till The Loop säger företagets produktchef Phil Schiller att detta underlättar logistiken. Fler av Apples ingenjörer kommer att kunna vara med under konferensen, utan att behöva vara ifrån jobbet mer än en dag. Senaste gången WWDC hölls i San José var 2002.

Antalet besökare på konferensen blir dock ungefär samma som tidigare, runt 5 000. Precis som förra året kommer biljetter att erbjudas genom ett lotteri, och de som vill vara med kan registrera sig 27 mars. Därefter meddelas de som får möjlighet att köpa en biljett för motsvarande 14 000 kronor.

Liksom tidigare år kommer seminarierna och presentationerna också att livesändas och gå att se på i efterhand via Apples webbsajt för utvecklare. Apple väntas bland annat i år visa upp operativsystemen IOS 11, Mac OS 10.13 och nya versioner av TV OS och Watch OS. Ibland passar företaget också på att lansera nya datorer eller annan utrustning i samband med konferensen.

Spotify arbetar på sin första egna hårdvaruprodukt i form av en uppkopplad enhet, enligt en jobbannons på företagets webbplats.

Samsung är nöjda med intresset kring Galaxy S8, och meddelar att förhandsbokningarna varit "de bästa någonsin".

99mac tänker på framtiden, och vi vill ha er hjälp. Vad tycker ni att 99mac ska vara, och vad ska det inte vara? Prata och diskutera, och hjälp oss att bygga upp något inför morgondagen.

Apple har rekryterat ytterligare en profilerad VR-expert, nämligen Jeff Norris som tidigare arbetat på NASA med projekt kring virtuell och förstärkt verklighet för astronauter.

Premiären för Apples programserie Carpool Karaoke senareläggs och kommer längre fram i år.

Bristande tillgång på komponenter kan skjuta fram produktionen av Apples nästa Iphone till oktober eller november.