Apple avslöjar datum för årets WWDC

Apple meddelar att deras utvecklarkonferens WWDC går av stapeln 5-9 juni i år, och flyttar till San José.

Apples utvecklarkonferens #WWDC flyttar från San Francisco i år, och återvänder till McEnery Convention Center i San José. #Apple har också avslöjat att konferensen går av stapeln 5-9 juni.

San José ligger närmare Apples huvudkontor i Cupertino än vad San Francisco gör, och till The Loop säger företagets produktchef Phil Schiller att detta underlättar logistiken. Fler av Apples ingenjörer kommer att kunna vara med under konferensen, utan att behöva vara ifrån jobbet mer än en dag. Senaste gången WWDC hölls i San José var 2002.

Antalet besökare på konferensen blir dock ungefär samma som tidigare, runt 5 000. Precis som förra året kommer biljetter att erbjudas genom ett lotteri, och de som vill vara med kan registrera sig 27 mars. Därefter meddelas de som får möjlighet att köpa en biljett för motsvarande 14 000 kronor.

Liksom tidigare år kommer seminarierna och presentationerna också att livesändas och gå att se på i efterhand via Apples webbsajt för utvecklare. Apple väntas bland annat i år visa upp operativsystemen IOS 11, Mac OS 10.13 och nya versioner av TV OS och Watch OS. Ibland passar företaget också på att lansera nya datorer eller annan utrustning i samband med konferensen.

Amanda, Ida och Andreas snackar program som dött och återuppstått, hur många Iphone-event det egentligen ska vara i höst och hur gärna eller ogärna vi vill att företag säljer kartdata över våra hem.

Det är nu 30 år sedan som Rick Astley släppte sin dunderhit Never Gonna Give You Up som senare kom att bli ett stort internetfenomen.

I framtiden kan det vara möjligt att använda Samsung Pay på andra enheter än Samsung-telefoner.

Nu är dagen är kommen. Apple har plockat bort Ipod Nano och Ipod Shuffle från sina sajter runt om i världen. Ipod Touch är ensam kvar med ny lagring och nytt pris.

Hur mycket kan du egentligen om röstassistenterna som finns i mobilen, hemmet och på vita duken? Testa här!

En miljard användare använder nu Whatsapp varje dag. Bara förra året var det en miljard aktiva användare per månad.