Apple avslöjar datum för årets WWDC

Apple meddelar att deras utvecklarkonferens WWDC går av stapeln 5-9 juni i år, och flyttar till San José.

Apples utvecklarkonferens #WWDC flyttar från San Francisco i år, och återvänder till McEnery Convention Center i San José. #Apple har också avslöjat att konferensen går av stapeln 5-9 juni.

San José ligger närmare Apples huvudkontor i Cupertino än vad San Francisco gör, och till The Loop säger företagets produktchef Phil Schiller att detta underlättar logistiken. Fler av Apples ingenjörer kommer att kunna vara med under konferensen, utan att behöva vara ifrån jobbet mer än en dag. Senaste gången WWDC hölls i San José var 2002.

Antalet besökare på konferensen blir dock ungefär samma som tidigare, runt 5 000. Precis som förra året kommer biljetter att erbjudas genom ett lotteri, och de som vill vara med kan registrera sig 27 mars. Därefter meddelas de som får möjlighet att köpa en biljett för motsvarande 14 000 kronor.

Liksom tidigare år kommer seminarierna och presentationerna också att livesändas och gå att se på i efterhand via Apples webbsajt för utvecklare. Apple väntas bland annat i år visa upp operativsystemen IOS 11, Mac OS 10.13 och nya versioner av TV OS och Watch OS. Ibland passar företaget också på att lansera nya datorer eller annan utrustning i samband med konferensen.

Den här veckan listar Jakob och Andreas sina respektive topp fem teknikprylar genom tiderna.

Den som använde datorer på 80- och 90-talet kommer säkerligen att småle åt veckans fredagsvideo, signerad komikern Eddie Izzard.

Efter flera år av att kräva licenskostnader för Thunderbolt-protokollet ska det bli fritt att använda för alla. Målet är att bredda användningen av protokollet.

Pokémon Go blir inte det sista spelet som låter dig leka med fantasirika kreatur i telefonen. Magikarp Jump är den senaste titeln till IOS och Android.

Den sänkta ljudnivån innebär att Spotify nu ligger på samma nivå som Tidal och Youtube, något som hyllas av ljudfantaster.

En ansökan från Apple till den amerikanska kommunikationsmyndigheten avslöjar att företaget börjat testköra mobila höghastighetsuppkopplingar.