Ladda Apple Watch genom att vrida på kronan

Apple har nyligen lämnat in en patentansökan för en laddningsmetod som ska göra det möjligt att ladda klockan genom att vrida på kronan.

Idag lämnade Apple in en patentansökan för en anslutningsfri magnetisk laddare som ska laddas genom att bäraren av klockan vrider på kronan, rapporterar Appleinsider. Klockan kommer använda ett laddningssystem som bygger på att ett magnetiskt rotationsfält aktiverar en elektronisk generator i klockan. Strömmen som alstras kan sedan lagras i en battericell.

Alternativt kan även enheten använda samma magnetiska fält för att vira upp en fjäder eller spole. Precis som en vanlig klocka skapar spolen en konstant rotationskraft på en serie av hjul, kugghjul, eller laddningsgeneraton för att generera ström.

Även om patentansökan framhäver laddningssystemet som tilltänkt för #Apple Watch utesluter inte #Apple möjligheterna att använda det även till framtida telefoner och plattor.

Kommentarer
4 svar

En indisk talesperson för Samsung säger att företaget inte kommer sälja modifierade Galaxy Note 7 i Indien.

Läckta bilder på vad som tros vara den kommande Samsung Galaxy S8-mobilen indikerar att Samsung kommer dumpa den fysiska hemknappen.

Nya rykten från analysföretaget Trend Force spår att Apple kommer lansera en premiummodell av Iphone med OLED-skärm men utan välvd kant.

Mobilmässan Mobile World Congress i Barcelona närmar sig med stormsteg. 99mac kommer vara på plats och vill veta vad ni läsare vill se mer av.

Nästa version av Samsungs Gear VR kan presenteras samtidigt som Galaxy S8. Den nya modellen kommer bland annat få en dedikerad kontroll.

Apple planerar att lägga till en röd variant av Iphone 7 och Iphone 7 Plus, och ge mer lagringsutrymme till Iphone SE.