Ladda Apple Watch genom att vrida på kronan

Apple har nyligen lämnat in en patentansökan för en laddningsmetod som ska göra det möjligt att ladda klockan genom att vrida på kronan.

Idag lämnade Apple in en patentansökan för en anslutningsfri magnetisk laddare som ska laddas genom att bäraren av klockan vrider på kronan, rapporterar Appleinsider. Klockan kommer använda ett laddningssystem som bygger på att ett magnetiskt rotationsfält aktiverar en elektronisk generator i klockan. Strömmen som alstras kan sedan lagras i en battericell.

Alternativt kan även enheten använda samma magnetiska fält för att vira upp en fjäder eller spole. Precis som en vanlig klocka skapar spolen en konstant rotationskraft på en serie av hjul, kugghjul, eller laddningsgeneraton för att generera ström.

Även om patentansökan framhäver laddningssystemet som tilltänkt för #Apple Watch utesluter inte #Apple möjligheterna att använda det även till framtida telefoner och plattor.

Kommentarer
4 svar

Den här veckan listar Jakob och Andreas sina respektive topp fem teknikprylar genom tiderna.

Den som använde datorer på 80- och 90-talet kommer säkerligen att småle åt veckans fredagsvideo, signerad komikern Eddie Izzard.

Efter flera år av att kräva licenskostnader för Thunderbolt-protokollet ska det bli fritt att använda för alla. Målet är att bredda användningen av protokollet.

Pokémon Go blir inte det sista spelet som låter dig leka med fantasirika kreatur i telefonen. Magikarp Jump är den senaste titeln till IOS och Android.

Den sänkta ljudnivån innebär att Spotify nu ligger på samma nivå som Tidal och Youtube, något som hyllas av ljudfantaster.

En ansökan från Apple till den amerikanska kommunikationsmyndigheten avslöjar att företaget börjat testköra mobila höghastighetsuppkopplingar.