Ladda Apple Watch genom att vrida på kronan

Apple har nyligen lämnat in en patentansökan för en laddningsmetod som ska göra det möjligt att ladda klockan genom att vrida på kronan.

Idag lämnade Apple in en patentansökan för en anslutningsfri magnetisk laddare som ska laddas genom att bäraren av klockan vrider på kronan, rapporterar Appleinsider. Klockan kommer använda ett laddningssystem som bygger på att ett magnetiskt rotationsfält aktiverar en elektronisk generator i klockan. Strömmen som alstras kan sedan lagras i en battericell.

Alternativt kan även enheten använda samma magnetiska fält för att vira upp en fjäder eller spole. Precis som en vanlig klocka skapar spolen en konstant rotationskraft på en serie av hjul, kugghjul, eller laddningsgeneraton för att generera ström.

Även om patentansökan framhäver laddningssystemet som tilltänkt för #Apple Watch utesluter inte #Apple möjligheterna att använda det även till framtida telefoner och plattor.

Kommentarer
4 svar

Spotify arbetar på sin första egna hårdvaruprodukt i form av en uppkopplad enhet, enligt en jobbannons på företagets webbplats.

Samsung är nöjda med intresset kring Galaxy S8, och meddelar att förhandsbokningarna varit "de bästa någonsin".

99mac tänker på framtiden, och vi vill ha er hjälp. Vad tycker ni att 99mac ska vara, och vad ska det inte vara? Prata och diskutera, och hjälp oss att bygga upp något inför morgondagen.

Apple har rekryterat ytterligare en profilerad VR-expert, nämligen Jeff Norris som tidigare arbetat på NASA med projekt kring virtuell och förstärkt verklighet för astronauter.

Premiären för Apples programserie Carpool Karaoke senareläggs och kommer längre fram i år.

Bristande tillgång på komponenter kan skjuta fram produktionen av Apples nästa Iphone till oktober eller november.