Ladda Apple Watch genom att vrida på kronan

Apple har nyligen lämnat in en patentansökan för en laddningsmetod som ska göra det möjligt att ladda klockan genom att vrida på kronan.

Idag lämnade Apple in en patentansökan för en anslutningsfri magnetisk laddare som ska laddas genom att bäraren av klockan vrider på kronan, rapporterar Appleinsider. Klockan kommer använda ett laddningssystem som bygger på att ett magnetiskt rotationsfält aktiverar en elektronisk generator i klockan. Strömmen som alstras kan sedan lagras i en battericell.

Alternativt kan även enheten använda samma magnetiska fält för att vira upp en fjäder eller spole. Precis som en vanlig klocka skapar spolen en konstant rotationskraft på en serie av hjul, kugghjul, eller laddningsgeneraton för att generera ström.

Även om patentansökan framhäver laddningssystemet som tilltänkt för #Apple Watch utesluter inte #Apple möjligheterna att använda det även till framtida telefoner och plattor.

Kommentarer
4 svar

Apple har uppdaterat mjukvaran i Apple Watch till version 3.2, med bland annat den nya funktionen bioläge.

Apple har uppdaterat operativsystemet Mac OS Sierra till version 10.12.4, med bland annat den nya funktionen Night Shift.

Tack till mattiL för detta #nyhetstips!

Apple har släppt uppdateringen IOS 10.3 till sitt mobila operativsystem, med nya funktioner och det nya filsystemet APFS.

Tack till Cancerman för detta #nyhetstips!

Samsungs ARM-baserade systemkrets Exynos används nästan uteslutande i företagets egna mobiler, vilket nu visar sig bero på ett gammalt avtal.

Företaget TSMC börjar kontraktstillverka Apples nästa mobilprocessor A11 i april, enligt en rapport från Asien.

Google har skaffat en ny sektion med veckans gratisapp i sin appbutik. Först ut är mobilspelet Card Wars.