Ladda Apple Watch genom att vrida på kronan

Apple har nyligen lämnat in en patentansökan för en laddningsmetod som ska göra det möjligt att ladda klockan genom att vrida på kronan.

Idag lämnade Apple in en patentansökan för en anslutningsfri magnetisk laddare som ska laddas genom att bäraren av klockan vrider på kronan, rapporterar Appleinsider. Klockan kommer använda ett laddningssystem som bygger på att ett magnetiskt rotationsfält aktiverar en elektronisk generator i klockan. Strömmen som alstras kan sedan lagras i en battericell.

Alternativt kan även enheten använda samma magnetiska fält för att vira upp en fjäder eller spole. Precis som en vanlig klocka skapar spolen en konstant rotationskraft på en serie av hjul, kugghjul, eller laddningsgeneraton för att generera ström.

Även om patentansökan framhäver laddningssystemet som tilltänkt för #Apple Watch utesluter inte #Apple möjligheterna att använda det även till framtida telefoner och plattor.

Kommentarer
4 svar

Amanda, Ida och Andreas snackar program som dött och återuppstått, hur många Iphone-event det egentligen ska vara i höst och hur gärna eller ogärna vi vill att företag säljer kartdata över våra hem.

Det är nu 30 år sedan som Rick Astley släppte sin dunderhit Never Gonna Give You Up som senare kom att bli ett stort internetfenomen.

I framtiden kan det vara möjligt att använda Samsung Pay på andra enheter än Samsung-telefoner.

Nu är dagen är kommen. Apple har plockat bort Ipod Nano och Ipod Shuffle från sina sajter runt om i världen. Ipod Touch är ensam kvar med ny lagring och nytt pris.

Hur mycket kan du egentligen om röstassistenterna som finns i mobilen, hemmet och på vita duken? Testa här!

En miljard användare använder nu Whatsapp varje dag. Bara förra året var det en miljard aktiva användare per månad.