Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Blackberry har noll procent av marknaden

Mobiltillverkaren Blackberry sålde endast 207 000 telefoner förra kvartalet, vilket avrundas till en marknadsandel på noll procent.

Innan lanseringen av Iphone 2007 var kanadensiska #Blackberry en av de mest populära mobilmärkena efter Nokia. En tid efter att Apple gett sig in på marknaden fortsatte Blackberry också att växa, och hade 2009 en marknadsandel på ungefär 20 procent.

Därefter har populariteten i stadig takt minskat, och under fjärde kvartalet 2016 skeppade Blackberry endast 207 000 enheter. Det avrundas till 0,0 procent av marknaden, och är en minskning från samma period föregående år när 906 000 skeppade enheter gav 0,2 procent av marknaden, enligt data från Gartner.

Förra året meddelade Blackberry att man skulle upphöra med egen hårdvarutillverkning för att istället fokusera på mjukvara. Rättigheterna att göra telefoner märkta Blackberry sålde till kinesiska TCL Communication.

Störst på mobilfronten numera är Googles operativsystem Android, som Q4 2016 hade 81,7 procent av marknaden uppdelad på en stor mängd olika tillverkare. Därefter kommer Apple som har 17,9 procent av marknaden med Iphone. Tredjeplatsen innehas av Microsoft vars operativsystem Windows har 0,3 procent.

Kommentarer
6 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.