Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Amazon vill leverera paket med fallskärm

Amazons planer att leverera paket med flygande drönare fortskrider, och enligt ett patent överväger företaget att släppa paketen med fallskärm.

#Amazon blev nyligen av Fast Company utsedd till årets mest innovativa företag, till stor del på grund av sina snabba och effektiva leveranser. Sedan en tid tillbaka satsar Amazon på att utveckla ett system där flygande drönare kan leverera lättare paket till kunder.

I december genomfördes den första leveransen med Amazon Prime Air, som satsningen kallas. Då landade drönaren utanför kundens hus och ställde ner paketet, men enligt CNN planerar Amazon andra sätt att leverera. I en patentansökan beskriver Amazon en metod där drönaren inte landar, utan istället släpper paketet med hjälp av en fallskärm.

Drönaren övervakar paketets färd mot marken så att det landar på rätt ställe, och om det hamnar ur kurs kan det instrueras att ändra riktning med hjälp av tryckluft eller små roder. Metoden skulle innebära flera fördelar, framförallt vad gäller säkerhet. Om drönaren inte behöver landa riskerara den inte att kollidera med människor, djur eller föremål utanför kundernas hus.

Det är oklart hur långt framskridna dessa planer är. Även det befintliga leveranssystemet med drönare som landar har ännu inte fått en bredare lansering, mycket på grund av juridiska orsaker. Att flyga obemannade drönare över tätbebyggda områden är på många platser inte tillåtet.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.