Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Amazon lanserar videotjänsten Chime

Amazon utmanar de andra teknikjättarna och lanserar tjänsten Chime för virtuella möten som kan samla uppemot 100 deltagare.

Något som det inte råder brist på är videochattjänster. De flesta stora teknikjättar har sin egen tjänst och Amazon vill inte vara sämre. Nu lanserar de tjänsten Chime som ska göra det enklare att anordna stora virtuella möten med upp till 100 personer. Amazon skriver på Chimes webbplats:

"Möten börjar i tid för det är lätt att ansluta – möten ringer upp dig och du kan svara med endast ett knapptryck. […] En lista visar vilka som anslutit sig till mötet och vilka som blir lite sena, och tillåter personer att tysta bakgrundsljud. Amazon Chime finns till IOS, Android, Windows och Mac, dina samtal synkas alltid mellan dina enheter. Du kan byta enhet när det passar dig även mitt i samtal."

Grundtjänsten är gratis men inkluderar endast två personer. Chime Plus som kostar 2,5 dollar i månaden per person inkluderar fortfarande endast två personer men du får även tillgång till skärmdelning. Chimes Pro-tjänst kostar 15 dollar i månaden per person och tjänsten går att testa gratis under en 30 dagars period.

Med Chime Pro går ett att anordna möten för upp till 100 personer, dela skärm, boka möten och spela in både video och ljud. Enligt #Amazon erbjuder tjänsten ”kristallklart ljud och högupplöst video” tack vare bandbredden och de robusta servrarna som Amazon Web Services bistår med.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.