Amazon lanserar videotjänsten Chime

Amazon utmanar de andra teknikjättarna och lanserar tjänsten Chime för virtuella möten som kan samla uppemot 100 deltagare.

Något som det inte råder brist på är videochattjänster. De flesta stora teknikjättar har sin egen tjänst och Amazon vill inte vara sämre. Nu lanserar de tjänsten Chime som ska göra det enklare att anordna stora virtuella möten med upp till 100 personer. Amazon skriver på Chimes webbplats:

"Möten börjar i tid för det är lätt att ansluta – möten ringer upp dig och du kan svara med endast ett knapptryck. […] En lista visar vilka som anslutit sig till mötet och vilka som blir lite sena, och tillåter personer att tysta bakgrundsljud. Amazon Chime finns till IOS, Android, Windows och Mac, dina samtal synkas alltid mellan dina enheter. Du kan byta enhet när det passar dig även mitt i samtal."

Grundtjänsten är gratis men inkluderar endast två personer. Chime Plus som kostar 2,5 dollar i månaden per person inkluderar fortfarande endast två personer men du får även tillgång till skärmdelning. Chimes Pro-tjänst kostar 15 dollar i månaden per person och tjänsten går att testa gratis under en 30 dagars period.

Med Chime Pro går ett att anordna möten för upp till 100 personer, dela skärm, boka möten och spela in både video och ljud. Enligt #Amazon erbjuder tjänsten ”kristallklart ljud och högupplöst video” tack vare bandbredden och de robusta servrarna som Amazon Web Services bistår med.

Denna vecka samlas redaktörerna Amanda och Jakob för att prata om Apples nya produkter, frånvaron av ett event, nya appar och ett I-landsproblem.

Ett av världens mest populära operativsystem fyller år, och 99mac säger grattis på födelsedagen med en video som får minnena att väckas till liv.

Apple har öppnat portarna till sin nätbutik, och de produkter som visades tidigare i veckan går nu att beställa.

Twitter överväger att börja ta betalt för vissa premiumfunktioner, bland annat kraftigare analysverktyg och mer detaljerade notiser.

Första avsnittet i dokumentärserien om punkbandet Green Day ligger nu uppe på Spotify.

Nu går det att reagera på meddelanden även i Messenger. Det går även att pinga folk i konversationer i chattklienten.