Amazon lanserar videotjänsten Chime

Amazon utmanar de andra teknikjättarna och lanserar tjänsten Chime för virtuella möten som kan samla uppemot 100 deltagare.

Något som det inte råder brist på är videochattjänster. De flesta stora teknikjättar har sin egen tjänst och Amazon vill inte vara sämre. Nu lanserar de tjänsten Chime som ska göra det enklare att anordna stora virtuella möten med upp till 100 personer. Amazon skriver på Chimes webbplats:

"Möten börjar i tid för det är lätt att ansluta – möten ringer upp dig och du kan svara med endast ett knapptryck. […] En lista visar vilka som anslutit sig till mötet och vilka som blir lite sena, och tillåter personer att tysta bakgrundsljud. Amazon Chime finns till IOS, Android, Windows och Mac, dina samtal synkas alltid mellan dina enheter. Du kan byta enhet när det passar dig även mitt i samtal."

Grundtjänsten är gratis men inkluderar endast två personer. Chime Plus som kostar 2,5 dollar i månaden per person inkluderar fortfarande endast två personer men du får även tillgång till skärmdelning. Chimes Pro-tjänst kostar 15 dollar i månaden per person och tjänsten går att testa gratis under en 30 dagars period.

Med Chime Pro går ett att anordna möten för upp till 100 personer, dela skärm, boka möten och spela in både video och ljud. Enligt #Amazon erbjuder tjänsten ”kristallklart ljud och högupplöst video” tack vare bandbredden och de robusta servrarna som Amazon Web Services bistår med.

Den här veckan hos 99mac: Samsung Galaxy S8, Spotifys nya hårdvara och Office-assistenten.

1984 var det inte alla som var med på tekniktåget, till exempel inte programledaren för TV-programmet Dokument Utifrån.

Ett tidigare avsomnat Apple-projekt om Swish-liknande överföringar från konsument till konsument kan ha väckts till liv igen.

Under ett event i New York har Acer presenterat nya bärbara datorer och en hälsofokuserad smart klocka.

Det råder sannerligen ingen brist på läckra koncept för hur Apples produkter skulle kunna se ut, och det senaste konceptet gäller Macbook Pro.

Prestandasiffror från vad som påstås vara resultat för Apples kommande systemkrets A11 krossar allt motstånd i mätverktyget Geekbench.