Apple åtgärdar bugg som sparar rensad webbhistorik

Att Icloud lagrar rensad webbhistorik i flera år berodde på en bugg, som Apple nu har åtgärdat.

Förra veckan rapporterade 99mac om att Apple lagrar webbhistorik från Safari på molntjänsten Icloud, även efter att denna rensats av användaren. Webbplatser som besökts så långt tillbaka som 2015 kunde återskapas med hjälp av verktyget Phone Breaker från Elcomsoft.

Nu svarar Apple, och säger till Mashable att det hela beror på en bugg som nu är åtgärdad. Av tekniska skäl måste synkroniseringsdata lagras en viss period även efter rensning, men tanken är inte att den ska finnas kvar så länge. En talesperson för Apple säger:

– För att ytterligare stärka det skydd vi erbjuder våra kunder har vi åtgärdat en bugg som sparade webbhistorik längre än vi avsett. Enheter har nu åtkomst till denna data i 14 dagar, och den raderas från våra servrar inom 60 dagar. Kunder kan också stänga av synkroniseringsfunktionerna i Safari när som helst.

Skriven av Jakob Nilsson

Hidden Folks är ett ganska simpelt sakletarspel, som dock charmar tack vare sinnrikt illustrerade bilder, lustiga ljudeffekter och en nästan total gullighet.

Apple uppdaterar musikrigg-programmet Mainstage till version 3.3, med en lång lista av nya funktioner och åtgärder.

Apparna Pages, Numbers och Keynote får en uppdatering av Apple både på Mac, Iphone och Ipad.

Även Apple TV får en ny version av operativsystemet, och TV OS 2 erbjuder bland annat snabbare skrollning och smidigare hyrfilmsupplevelse.

Apple har uppdaterat mjukvaran i Apple Watch till version 3.2, med bland annat den nya funktionen bioläge.

Apple har uppdaterat operativsystemet Mac OS Sierra till version 10.12.4, med bland annat den nya funktionen Night Shift.

Tack till mattiL för detta #nyhetstips!