Apple åtgärdar bugg som sparar rensad webbhistorik

Att Icloud lagrar rensad webbhistorik i flera år berodde på en bugg, som Apple nu har åtgärdat.

Förra veckan rapporterade 99mac om att Apple lagrar webbhistorik från Safari på molntjänsten Icloud, även efter att denna rensats av användaren. Webbplatser som besökts så långt tillbaka som 2015 kunde återskapas med hjälp av verktyget Phone Breaker från Elcomsoft.

Nu svarar Apple, och säger till Mashable att det hela beror på en bugg som nu är åtgärdad. Av tekniska skäl måste synkroniseringsdata lagras en viss period även efter rensning, men tanken är inte att den ska finnas kvar så länge. En talesperson för Apple säger:

– För att ytterligare stärka det skydd vi erbjuder våra kunder har vi åtgärdat en bugg som sparade webbhistorik längre än vi avsett. Enheter har nu åtkomst till denna data i 14 dagar, och den raderas från våra servrar inom 60 dagar. Kunder kan också stänga av synkroniseringsfunktionerna i Safari när som helst.

Skriven av Jakob Nilsson

Mediaplattformen Plex ligger i skottgluggen. Anledningen är nya villkor runt bland annat datainsamling.

Den här veckan pratar Ida Blix och Andreas Eklöv om Apples planer för eget videomaterial, rykten om Apple Watch, nya Nokia 8 och om Apples Smart Connector.

Det är fredag och det firar vi med att titta på den senaste filmen från en drönare som flugit över Apple Park.

Affinity Photo för Ipad såldes till en början till ett reducerat pris, men nu berättar utvecklarna att det lägre priset blir kvar.

Så här samma år som Iphone fyller tio år känns det helt rätt att testa era kunskaper om gamla klassiska mobiltelefoner. Hur många rätt får du?

Med några nya videoklipp demonstrerar Apple IOS 11-funktioner för Ipad och Ipad Pro.