Apple åtgärdar bugg som sparar rensad webbhistorik

Att Icloud lagrar rensad webbhistorik i flera år berodde på en bugg, som Apple nu har åtgärdat.

Förra veckan rapporterade 99mac om att Apple lagrar webbhistorik från Safari på molntjänsten Icloud, även efter att denna rensats av användaren. Webbplatser som besökts så långt tillbaka som 2015 kunde återskapas med hjälp av verktyget Phone Breaker från Elcomsoft.

Nu svarar Apple, och säger till Mashable att det hela beror på en bugg som nu är åtgärdad. Av tekniska skäl måste synkroniseringsdata lagras en viss period även efter rensning, men tanken är inte att den ska finnas kvar så länge. En talesperson för Apple säger:

– För att ytterligare stärka det skydd vi erbjuder våra kunder har vi åtgärdat en bugg som sparade webbhistorik längre än vi avsett. Enheter har nu åtkomst till denna data i 14 dagar, och den raderas från våra servrar inom 60 dagar. Kunder kan också stänga av synkroniseringsfunktionerna i Safari när som helst.

Skriven av Jakob Nilsson

Microsoft kreativa Imac-utmanare Surface Studio kommer att börja säljas i Sverige och andra länder till sommaren.

Ryktet stämde. Nästa version av Microsofts hybriddator heter inte Surface Pro 5, utan kort och gott Surface Pro.

Bildtjänsten Instagram gör det nu möjligt att dölja bilder i ens flöde utan att behöva radera dem helt.

UPPDATERAD. Ikea ska uppdatera sin serie smarta lampor för kompatibilitet med Apple Homekit, Google Assistant och Amazon Alexa.

När amerikanska kunder får berätta hur nöjda de är med sina mobiltelefoner, är det inte de normalstora telefonerna som hamnar högst. Mest poäng får nämligen den lilla Iphone SE.

Provperioden för Apple Music på tre månader är inte längre helt gratis. I vissa länder har Apple börjat ta en mindre summa i betalning.