Lagret av Ipad Pro 12,9 tum sinar

Väntetiden för att få en Ipad Pro 12,9 tum har ökat, och det är även svårare att få tag på modellen i Apples fysiska butiker.

Lagret av #Ipad Pro 12,9 tum är för tillfället lågt. Den beräknade väntetiden är 2–3 veckor i bland annat Sverige, USA, Australien, Kanada Tyskland och Storbritannien. Enligt Mac Rumors var väntetiden på denna modell för bara några veckor sedan 1–2 veckor.

Även möjligheten att hämta ut #Ipad Pro 12,9 tum i en av Apples fysiska butiker verkar ha försvårats. I butiker baserade bland annat i New York, San Francisco, Toronto och London tar det till 3-6 mars innan det går att hämta produkten i butiken. I vissa affärer går det att hämta varan samma dag som den beställs men lagret av modellen verkar ha sinat avsevärt. Syskonet Ipad Pro 9,7 tum verkar dock ha ett påfyllt lager enligt Mac Rumors spaningar. Även i Sverige går det till skillnad från 12,9 tums modellen att få 9,7 tums modellen hemskickad samma dag.

Om #Apple som det ryktats presenterar nya Ipad-modeller under mars månad skulle detta kunna vara en indikation på att modellen snart kommer att uppdateras. Men i detta fall skulle det också kunna bero på strul i produktionskedjan. Vid förra kvartalsrapporten sade Tim Cook att Apple underskattade efterfrågan på Ipad för dåvarande kvartal och att de därför har problem med en av sina tillverkare. Cook tillade att han inte helt förväntade sig att detta skulle lösas under kommande kvartal. Detta kan mycket troligt vara anledningen till att det finns ont om Ipad Pro 12,9 tum.

Kommentarer
6 svar

Apparna Pages, Numbers och Keynote får en uppdatering av Apple både på Mac, Iphone och Ipad.

Även Apple TV får en ny version av operativsystemet, och TV OS 2 erbjuder bland annat snabbare skrollning och smidigare hyrfilmsupplevelse.

Apple har uppdaterat mjukvaran i Apple Watch till version 3.2, med bland annat den nya funktionen bioläge.

Apple har uppdaterat operativsystemet Mac OS Sierra till version 10.12.4, med bland annat den nya funktionen Night Shift.

Tack till mattiL för detta #nyhetstips!

Apple har släppt uppdateringen IOS 10.3 till sitt mobila operativsystem, med nya funktioner och det nya filsystemet APFS.

Tack till Cancerman för detta #nyhetstips!

Samsungs ARM-baserade systemkrets Exynos används nästan uteslutande i företagets egna mobiler, vilket nu visar sig bero på ett gammalt avtal.