Lagret av Ipad Pro 12,9 tum sinar

Väntetiden för att få en Ipad Pro 12,9 tum har ökat, och det är även svårare att få tag på modellen i Apples fysiska butiker.

Lagret av #Ipad Pro 12,9 tum är för tillfället lågt. Den beräknade väntetiden är 2–3 veckor i bland annat Sverige, USA, Australien, Kanada Tyskland och Storbritannien. Enligt Mac Rumors var väntetiden på denna modell för bara några veckor sedan 1–2 veckor.

Även möjligheten att hämta ut #Ipad Pro 12,9 tum i en av Apples fysiska butiker verkar ha försvårats. I butiker baserade bland annat i New York, San Francisco, Toronto och London tar det till 3-6 mars innan det går att hämta produkten i butiken. I vissa affärer går det att hämta varan samma dag som den beställs men lagret av modellen verkar ha sinat avsevärt. Syskonet Ipad Pro 9,7 tum verkar dock ha ett påfyllt lager enligt Mac Rumors spaningar. Även i Sverige går det till skillnad från 12,9 tums modellen att få 9,7 tums modellen hemskickad samma dag.

Om #Apple som det ryktats presenterar nya Ipad-modeller under mars månad skulle detta kunna vara en indikation på att modellen snart kommer att uppdateras. Men i detta fall skulle det också kunna bero på strul i produktionskedjan. Vid förra kvartalsrapporten sade Tim Cook att Apple underskattade efterfrågan på Ipad för dåvarande kvartal och att de därför har problem med en av sina tillverkare. Cook tillade att han inte helt förväntade sig att detta skulle lösas under kommande kvartal. Detta kan mycket troligt vara anledningen till att det finns ont om Ipad Pro 12,9 tum.

Kommentarer
6 svar

Prislappen för Samsungs senaste flagskeppsmodell Galaxy S8 som presenterades i slutet av mars skiljer sig mycket beroende på vilket land du köper mobiltelefonen i.

Kinesiska Huawei gör ett utfall mot marknaden för bärbara datorer med sin Macbook-liknande och tunna Matebook X.

Feral har uppdaterat spelet Sid Meier's Railroads för full kompatibilitet på senaste versionen av Mac OS.

Den här veckan listar Jakob och Andreas sina respektive topp fem teknikprylar genom tiderna.

Den som använde datorer på 80- och 90-talet kommer säkerligen att småle åt veckans fredagsvideo, signerad komikern Eddie Izzard.

Efter flera år av att kräva licenskostnader för Thunderbolt-protokollet ska det bli fritt att använda för alla. Målet är att bredda användningen av protokollet.