Lagret av Ipad Pro 12,9 tum sinar

Väntetiden för att få en Ipad Pro 12,9 tum har ökat, och det är även svårare att få tag på modellen i Apples fysiska butiker.

Lagret av #Ipad Pro 12,9 tum är för tillfället lågt. Den beräknade väntetiden är 2–3 veckor i bland annat Sverige, USA, Australien, Kanada Tyskland och Storbritannien. Enligt Mac Rumors var väntetiden på denna modell för bara några veckor sedan 1–2 veckor.

Även möjligheten att hämta ut #Ipad Pro 12,9 tum i en av Apples fysiska butiker verkar ha försvårats. I butiker baserade bland annat i New York, San Francisco, Toronto och London tar det till 3-6 mars innan det går att hämta produkten i butiken. I vissa affärer går det att hämta varan samma dag som den beställs men lagret av modellen verkar ha sinat avsevärt. Syskonet Ipad Pro 9,7 tum verkar dock ha ett påfyllt lager enligt Mac Rumors spaningar. Även i Sverige går det till skillnad från 12,9 tums modellen att få 9,7 tums modellen hemskickad samma dag.

Om #Apple som det ryktats presenterar nya Ipad-modeller under mars månad skulle detta kunna vara en indikation på att modellen snart kommer att uppdateras. Men i detta fall skulle det också kunna bero på strul i produktionskedjan. Vid förra kvartalsrapporten sade Tim Cook att Apple underskattade efterfrågan på Ipad för dåvarande kvartal och att de därför har problem med en av sina tillverkare. Cook tillade att han inte helt förväntade sig att detta skulle lösas under kommande kvartal. Detta kan mycket troligt vara anledningen till att det finns ont om Ipad Pro 12,9 tum.

Kommentarer
6 svar

Spotify arbetar på sin första egna hårdvaruprodukt i form av en uppkopplad enhet, enligt en jobbannons på företagets webbplats.

Samsung är nöjda med intresset kring Galaxy S8, och meddelar att förhandsbokningarna varit "de bästa någonsin".

99mac tänker på framtiden, och vi vill ha er hjälp. Vad tycker ni att 99mac ska vara, och vad ska det inte vara? Prata och diskutera, och hjälp oss att bygga upp något inför morgondagen.

Apple har rekryterat ytterligare en profilerad VR-expert, nämligen Jeff Norris som tidigare arbetat på NASA med projekt kring virtuell och förstärkt verklighet för astronauter.

Premiären för Apples programserie Carpool Karaoke senareläggs och kommer längre fram i år.

Bristande tillgång på komponenter kan skjuta fram produktionen av Apples nästa Iphone till oktober eller november.