Rykte: Iphone får trådlös laddning

Nytt rykte säger att samtliga Iphone-telefoner under 2017 kommer få stöd för trådlös laddning.

Sedan tidigare har det ryktats att #Apple kommer lansera tre nya modeller under 2017. En av modellerna kommer enligt utsago var en mer exklusiv premiummodell som ackompanjeras av två standardmodeller. De ska ryktesvis lanseras i tre storlekar som spänner från 4,7 till 5 och 5,5 tum.

Nu påstår Apple-kännaren Ming-Chi Kou som är analytiker på KGI Securities att samtliga Iphone-modeller under 2017 kommer få stöd för trådlös laddning, rapporterar Mac Rumors. Trådlös laddning höjer den inre temperaturen i telefonen och Kou menar att Apple därför kommer använda OLED-skärm på samtliga modeller samt att baksidan kommer vara glas. En ny 3D Touch-modul med ett extra lager grafit kommer att läggas till för att bättre hantera värmen.

Det är ännu oklart om Apple kommer använda induktiv laddning, där telefonen laddas genom att placeras på en platta, eller äkta trådlös laddning där laddningen sker genom luften.

En indisk talesperson för Samsung säger att företaget inte kommer sälja modifierade Galaxy Note 7 i Indien.

Läckta bilder på vad som tros vara den kommande Samsung Galaxy S8-mobilen indikerar att Samsung kommer dumpa den fysiska hemknappen.

Nya rykten från analysföretaget Trend Force spår att Apple kommer lansera en premiummodell av Iphone med OLED-skärm men utan välvd kant.

Mobilmässan Mobile World Congress i Barcelona närmar sig med stormsteg. 99mac kommer vara på plats och vill veta vad ni läsare vill se mer av.

Nästa version av Samsungs Gear VR kan presenteras samtidigt som Galaxy S8. Den nya modellen kommer bland annat få en dedikerad kontroll.

Apple planerar att lägga till en röd variant av Iphone 7 och Iphone 7 Plus, och ge mer lagringsutrymme till Iphone SE.