Rykte: Iphone får trådlös laddning

Nytt rykte säger att samtliga Iphone-telefoner under 2017 kommer få stöd för trådlös laddning.

Sedan tidigare har det ryktats att #Apple kommer lansera tre nya modeller under 2017. En av modellerna kommer enligt utsago var en mer exklusiv premiummodell som ackompanjeras av två standardmodeller. De ska ryktesvis lanseras i tre storlekar som spänner från 4,7 till 5 och 5,5 tum.

Nu påstår Apple-kännaren Ming-Chi Kou som är analytiker på KGI Securities att samtliga Iphone-modeller under 2017 kommer få stöd för trådlös laddning, rapporterar Mac Rumors. Trådlös laddning höjer den inre temperaturen i telefonen och Kou menar att Apple därför kommer använda OLED-skärm på samtliga modeller samt att baksidan kommer vara glas. En ny 3D Touch-modul med ett extra lager grafit kommer att läggas till för att bättre hantera värmen.

Det är ännu oklart om Apple kommer använda induktiv laddning, där telefonen laddas genom att placeras på en platta, eller äkta trådlös laddning där laddningen sker genom luften.

Apple har uppdaterat mjukvaran i Apple Watch till version 3.2, med bland annat den nya funktionen bioläge.

Apple har uppdaterat operativsystemet Mac OS Sierra till version 10.12.4, med bland annat den nya funktionen Night Shift.

Tack till mattiL för detta #nyhetstips!

Apple har släppt uppdateringen IOS 10.3 till sitt mobila operativsystem, med nya funktioner och det nya filsystemet APFS.

Tack till Cancerman för detta #nyhetstips!

Samsungs ARM-baserade systemkrets Exynos används nästan uteslutande i företagets egna mobiler, vilket nu visar sig bero på ett gammalt avtal.

Företaget TSMC börjar kontraktstillverka Apples nästa mobilprocessor A11 i april, enligt en rapport från Asien.

Google har skaffat en ny sektion med veckans gratisapp i sin appbutik. Först ut är mobilspelet Card Wars.