Rykte: Iphone får trådlös laddning

Nytt rykte säger att samtliga Iphone-telefoner under 2017 kommer få stöd för trådlös laddning.

Sedan tidigare har det ryktats att #Apple kommer lansera tre nya modeller under 2017. En av modellerna kommer enligt utsago var en mer exklusiv premiummodell som ackompanjeras av två standardmodeller. De ska ryktesvis lanseras i tre storlekar som spänner från 4,7 till 5 och 5,5 tum.

Nu påstår Apple-kännaren Ming-Chi Kou som är analytiker på KGI Securities att samtliga Iphone-modeller under 2017 kommer få stöd för trådlös laddning, rapporterar Mac Rumors. Trådlös laddning höjer den inre temperaturen i telefonen och Kou menar att Apple därför kommer använda OLED-skärm på samtliga modeller samt att baksidan kommer vara glas. En ny 3D Touch-modul med ett extra lager grafit kommer att läggas till för att bättre hantera värmen.

Det är ännu oklart om Apple kommer använda induktiv laddning, där telefonen laddas genom att placeras på en platta, eller äkta trådlös laddning där laddningen sker genom luften.

Prislappen för Samsungs senaste flagskeppsmodell Galaxy S8 som presenterades i slutet av mars skiljer sig mycket beroende på vilket land du köper mobiltelefonen i.

Kinesiska Huawei gör ett utfall mot marknaden för bärbara datorer med sin Macbook-liknande och tunna Matebook X.

Feral har uppdaterat spelet Sid Meier's Railroads för full kompatibilitet på senaste versionen av Mac OS.

Den här veckan listar Jakob och Andreas sina respektive topp fem teknikprylar genom tiderna.

Den som använde datorer på 80- och 90-talet kommer säkerligen att småle åt veckans fredagsvideo, signerad komikern Eddie Izzard.

Efter flera år av att kräva licenskostnader för Thunderbolt-protokollet ska det bli fritt att använda för alla. Målet är att bredda användningen av protokollet.