Rykte: Iphone får trådlös laddning

Nytt rykte säger att samtliga Iphone-telefoner under 2017 kommer få stöd för trådlös laddning.

Sedan tidigare har det ryktats att #Apple kommer lansera tre nya modeller under 2017. En av modellerna kommer enligt utsago var en mer exklusiv premiummodell som ackompanjeras av två standardmodeller. De ska ryktesvis lanseras i tre storlekar som spänner från 4,7 till 5 och 5,5 tum.

Nu påstår Apple-kännaren Ming-Chi Kou som är analytiker på KGI Securities att samtliga Iphone-modeller under 2017 kommer få stöd för trådlös laddning, rapporterar Mac Rumors. Trådlös laddning höjer den inre temperaturen i telefonen och Kou menar att Apple därför kommer använda OLED-skärm på samtliga modeller samt att baksidan kommer vara glas. En ny 3D Touch-modul med ett extra lager grafit kommer att läggas till för att bättre hantera värmen.

Det är ännu oklart om Apple kommer använda induktiv laddning, där telefonen laddas genom att placeras på en platta, eller äkta trådlös laddning där laddningen sker genom luften.

Spotify arbetar på sin första egna hårdvaruprodukt i form av en uppkopplad enhet, enligt en jobbannons på företagets webbplats.

Samsung är nöjda med intresset kring Galaxy S8, och meddelar att förhandsbokningarna varit "de bästa någonsin".

99mac tänker på framtiden, och vi vill ha er hjälp. Vad tycker ni att 99mac ska vara, och vad ska det inte vara? Prata och diskutera, och hjälp oss att bygga upp något inför morgondagen.

Apple har rekryterat ytterligare en profilerad VR-expert, nämligen Jeff Norris som tidigare arbetat på NASA med projekt kring virtuell och förstärkt verklighet för astronauter.

Premiären för Apples programserie Carpool Karaoke senareläggs och kommer längre fram i år.

Bristande tillgång på komponenter kan skjuta fram produktionen av Apples nästa Iphone till oktober eller november.