Tim Cooks äventyr fortsätter

Tim Cook besöker Glasgows Universitet där han blivit utsedd till hedersdoktor. I samband med ceremonin diskuterar han bland annat Apples relation till aktivism, Trumps inreseförbud och vikten av utbildning.

Apples vd Tim Cook är på tur i Europa. Nyligen gjorde han sitt första officiella besök i Frankrike då han besökte Apple-butiker, diskuterade artificiell intelligens och sina egna matlagningskunskaper.

Igår besökte Tim Cook Glasgow och Glasgows Universitet där han höll ett tal i samband med att han har utsågs till hedersdoktor. I samband med ceremonin intervjuades den nya hedersdoktorn där han fick en del skarpa frågor att tackla. Bland annat tog han avstånd från USA:s president Donald Trumps inreseförbud och sa att ”om vi bara står där och inte höjer våra röster blir vi en del av det” .

Glasgows Universitet har lagt till själva utdelandet av titeln på sitt Twitter-konto:

Tim Cook diskuterade även vikten av Apples utbildningsprogram och missionen att få fler barn att lära sig koda. Cook betonade vikten av att en främst inte ska jobba för att tjäna pengar då det är en motivation som antingen snabbt försvinner eller en aldrig blir nöjd av. Det finns en stor skillnad mellan att älska ens arbete och att utföra sitt arbete, något Cook önskar att han kunnat säga till sitt yngre jag.

Utöver detta berörde han även Apples mål att nå stor mångfald och företagets syn på aktivism. Han menade att #Apple inte är ett aktivistiskt företag som så men att de inte är rädda för att höja sin röst i diskussioner rörande områden där de har en stor kunskap eller en stark åsiktsgrund.

Före ceremonin besökte Tim Cook Apple-butiken i Glasgow där han bland annat stannade för att ta selfies med kunder.

Om du vill se ceremonin i sin helhet är den fångad i videon nedan:

Kommentarer
1 svar

Prislappen för Samsungs senaste flagskeppsmodell Galaxy S8 som presenterades i slutet av mars skiljer sig mycket beroende på vilket land du köper mobiltelefonen i.

Kinesiska Huawei gör ett utfall mot marknaden för bärbara datorer med sin Macbook-liknande och tunna Matebook X.

Feral har uppdaterat spelet Sid Meier's Railroads för full kompatibilitet på senaste versionen av Mac OS.

Den här veckan listar Jakob och Andreas sina respektive topp fem teknikprylar genom tiderna.

Den som använde datorer på 80- och 90-talet kommer säkerligen att småle åt veckans fredagsvideo, signerad komikern Eddie Izzard.

Efter flera år av att kräva licenskostnader för Thunderbolt-protokollet ska det bli fritt att använda för alla. Målet är att bredda användningen av protokollet.