Tim Cooks äventyr fortsätter

Tim Cook besöker Glasgows Universitet där han blivit utsedd till hedersdoktor. I samband med ceremonin diskuterar han bland annat Apples relation till aktivism, Trumps inreseförbud och vikten av utbildning.

Apples vd Tim Cook är på tur i Europa. Nyligen gjorde han sitt första officiella besök i Frankrike då han besökte Apple-butiker, diskuterade artificiell intelligens och sina egna matlagningskunskaper.

Igår besökte Tim Cook Glasgow och Glasgows Universitet där han höll ett tal i samband med att han har utsågs till hedersdoktor. I samband med ceremonin intervjuades den nya hedersdoktorn där han fick en del skarpa frågor att tackla. Bland annat tog han avstånd från USA:s president Donald Trumps inreseförbud och sa att ”om vi bara står där och inte höjer våra röster blir vi en del av det” .

Glasgows Universitet har lagt till själva utdelandet av titeln på sitt Twitter-konto:

Tim Cook diskuterade även vikten av Apples utbildningsprogram och missionen att få fler barn att lära sig koda. Cook betonade vikten av att en främst inte ska jobba för att tjäna pengar då det är en motivation som antingen snabbt försvinner eller en aldrig blir nöjd av. Det finns en stor skillnad mellan att älska ens arbete och att utföra sitt arbete, något Cook önskar att han kunnat säga till sitt yngre jag.

Utöver detta berörde han även Apples mål att nå stor mångfald och företagets syn på aktivism. Han menade att #Apple inte är ett aktivistiskt företag som så men att de inte är rädda för att höja sin röst i diskussioner rörande områden där de har en stor kunskap eller en stark åsiktsgrund.

Före ceremonin besökte Tim Cook Apple-butiken i Glasgow där han bland annat stannade för att ta selfies med kunder.

Om du vill se ceremonin i sin helhet är den fångad i videon nedan:

Kommentarer
1 svar

Sju år efter Transmit 4 uppdaterar nu utvecklarna Panic sin omtyckta filhanterare Transmit till version 5.

Apples videoapp Clips uppdateras med Disney-karaktärer så som Kalle Anka och Buzz Lightyear och får också många nya grafiska element.

Nu är det möjligt att betala för Itunes och appar via mobilräkningen också i Sverige – i alla fall om man är kund hos Tre eller Telenor.

Tack till reboot81 för detta #nyhetstips!

Spotify tar bort appar specifikt gjorda för ett antal högtalare och satsar istället på Spotify Connect eller Chromecast Audio.

Den här veckan är det premiär för en opera om Steve Jobs i Santa Fe, USA. Det har tagit två år att förbereda uppsättningen som kommer att köras endast sex gånger.

Företaget Nonda har flertalet produkter för att hjälpa disträa och glömska personer. Nyligen testade vi den smarta nyckelhittaren Ihere som även kunde användas som selfie-kontroll. Nu åker Nondas produkt Zus in i vårt testlabb.