Play Music och Youtube Music slås ihop

Arbetsgrupperna för Googles musiktjänster Play Music och Youtube Music kommer slås ihop för att på sikt skapa en gemensam tjänst.

Enligt flera källor som är insatta i förändringen kommer musiktjänsterna #Play Music och #Youtube Music inom kort gå ihop för att ta fram en gemensam produkt, rapporterar The Verge.

Redan förra året slogs affärsutvecklingen för Play Music och Youtube Play ihop, vilket ska ha gjort det enklare för Google att sluta avtal med artister och skivbolag. Google har bekräftat att de två arbetsgrupperna slås ihop och säger att:

– Musik är en väldigt viktig del för Google och vi undersöker just nu hur vi ska kunna sammanföra våra musiktjänster och på så vis kunna erbjuda den ultimata produkten till användare, musikpartners och artister. Ingenting kommer förändras för användare idag och vi kommer förbereda våra användare i god tid innan några förändringar sker.

För tillfället påverkar sammanslagningen inte de båda tjänsterna utan de kommer fortsätta existera och verka parallellt, men på sikt kommer de antagligen slås ihop till en gemensam tjänst från Google. För användare som tidigare använt båda musiktjänsterna från Google ser framtiden alltså ut att bli något mer enhetlig.

Apple har uppdaterat mjukvaran i Apple Watch till version 3.2, med bland annat den nya funktionen bioläge.

Apple har uppdaterat operativsystemet Mac OS Sierra till version 10.12.4, med bland annat den nya funktionen Night Shift.

Tack till mattiL för detta #nyhetstips!

Apple har släppt uppdateringen IOS 10.3 till sitt mobila operativsystem, med nya funktioner och det nya filsystemet APFS.

Tack till Cancerman för detta #nyhetstips!

Samsungs ARM-baserade systemkrets Exynos används nästan uteslutande i företagets egna mobiler, vilket nu visar sig bero på ett gammalt avtal.

Företaget TSMC börjar kontraktstillverka Apples nästa mobilprocessor A11 i april, enligt en rapport från Asien.

Google har skaffat en ny sektion med veckans gratisapp i sin appbutik. Först ut är mobilspelet Card Wars.