Play Music och Youtube Music slås ihop

Arbetsgrupperna för Googles musiktjänster Play Music och Youtube Music kommer slås ihop för att på sikt skapa en gemensam tjänst.

Enligt flera källor som är insatta i förändringen kommer musiktjänsterna #Play Music och #Youtube Music inom kort gå ihop för att ta fram en gemensam produkt, rapporterar The Verge.

Redan förra året slogs affärsutvecklingen för Play Music och Youtube Play ihop, vilket ska ha gjort det enklare för Google att sluta avtal med artister och skivbolag. Google har bekräftat att de två arbetsgrupperna slås ihop och säger att:

– Musik är en väldigt viktig del för Google och vi undersöker just nu hur vi ska kunna sammanföra våra musiktjänster och på så vis kunna erbjuda den ultimata produkten till användare, musikpartners och artister. Ingenting kommer förändras för användare idag och vi kommer förbereda våra användare i god tid innan några förändringar sker.

För tillfället påverkar sammanslagningen inte de båda tjänsterna utan de kommer fortsätta existera och verka parallellt, men på sikt kommer de antagligen slås ihop till en gemensam tjänst från Google. För användare som tidigare använt båda musiktjänsterna från Google ser framtiden alltså ut att bli något mer enhetlig.

I en ny kortfilm får vi se hur Dwayne "The Rock" Johnson får ihop livet med hjälp av Apples röstassistent Siri.

Ida och Amanda har tagit över studion och pratar bland annat om nästa Iphone, Ipad Pro och fri surf på semestern. Missa inte!

För att inleda den här helgen med några goda skratt bjuder vi på en video med några ungar som får undersöka äldre teknik.

Sju år efter Transmit 4 uppdaterar nu utvecklarna Panic sin omtyckta filhanterare Transmit till version 5.

Apples videoapp Clips uppdateras med Disney-karaktärer så som Kalle Anka och Buzz Lightyear och får också många nya grafiska element.

Nu är det möjligt att betala för Itunes och appar via mobilräkningen också i Sverige – i alla fall om man är kund hos Tre eller Telenor.

Tack till reboot81 för detta #nyhetstips!