Play Music och Youtube Music slås ihop

Arbetsgrupperna för Googles musiktjänster Play Music och Youtube Music kommer slås ihop för att på sikt skapa en gemensam tjänst.

Enligt flera källor som är insatta i förändringen kommer musiktjänsterna #Play Music och #Youtube Music inom kort gå ihop för att ta fram en gemensam produkt, rapporterar The Verge.

Redan förra året slogs affärsutvecklingen för Play Music och Youtube Play ihop, vilket ska ha gjort det enklare för Google att sluta avtal med artister och skivbolag. Google har bekräftat att de två arbetsgrupperna slås ihop och säger att:

– Musik är en väldigt viktig del för Google och vi undersöker just nu hur vi ska kunna sammanföra våra musiktjänster och på så vis kunna erbjuda den ultimata produkten till användare, musikpartners och artister. Ingenting kommer förändras för användare idag och vi kommer förbereda våra användare i god tid innan några förändringar sker.

För tillfället påverkar sammanslagningen inte de båda tjänsterna utan de kommer fortsätta existera och verka parallellt, men på sikt kommer de antagligen slås ihop till en gemensam tjänst från Google. För användare som tidigare använt båda musiktjänsterna från Google ser framtiden alltså ut att bli något mer enhetlig.

Prislappen för Samsungs senaste flagskeppsmodell Galaxy S8 som presenterades i slutet av mars skiljer sig mycket beroende på vilket land du köper mobiltelefonen i.

Kinesiska Huawei gör ett utfall mot marknaden för bärbara datorer med sin Macbook-liknande och tunna Matebook X.

Feral har uppdaterat spelet Sid Meier's Railroads för full kompatibilitet på senaste versionen av Mac OS.

Den här veckan listar Jakob och Andreas sina respektive topp fem teknikprylar genom tiderna.

Den som använde datorer på 80- och 90-talet kommer säkerligen att småle åt veckans fredagsvideo, signerad komikern Eddie Izzard.

Efter flera år av att kräva licenskostnader för Thunderbolt-protokollet ska det bli fritt att använda för alla. Målet är att bredda användningen av protokollet.