Play Music och Youtube Music slås ihop

Arbetsgrupperna för Googles musiktjänster Play Music och Youtube Music kommer slås ihop för att på sikt skapa en gemensam tjänst.

Enligt flera källor som är insatta i förändringen kommer musiktjänsterna #Play Music och #Youtube Music inom kort gå ihop för att ta fram en gemensam produkt, rapporterar The Verge.

Redan förra året slogs affärsutvecklingen för Play Music och Youtube Play ihop, vilket ska ha gjort det enklare för Google att sluta avtal med artister och skivbolag. Google har bekräftat att de två arbetsgrupperna slås ihop och säger att:

– Musik är en väldigt viktig del för Google och vi undersöker just nu hur vi ska kunna sammanföra våra musiktjänster och på så vis kunna erbjuda den ultimata produkten till användare, musikpartners och artister. Ingenting kommer förändras för användare idag och vi kommer förbereda våra användare i god tid innan några förändringar sker.

För tillfället påverkar sammanslagningen inte de båda tjänsterna utan de kommer fortsätta existera och verka parallellt, men på sikt kommer de antagligen slås ihop till en gemensam tjänst från Google. För användare som tidigare använt båda musiktjänsterna från Google ser framtiden alltså ut att bli något mer enhetlig.

En indisk talesperson för Samsung säger att företaget inte kommer sälja modifierade Galaxy Note 7 i Indien.

Läckta bilder på vad som tros vara den kommande Samsung Galaxy S8-mobilen indikerar att Samsung kommer dumpa den fysiska hemknappen.

Nya rykten från analysföretaget Trend Force spår att Apple kommer lansera en premiummodell av Iphone med OLED-skärm men utan välvd kant.

Mobilmässan Mobile World Congress i Barcelona närmar sig med stormsteg. 99mac kommer vara på plats och vill veta vad ni läsare vill se mer av.

Nästa version av Samsungs Gear VR kan presenteras samtidigt som Galaxy S8. Den nya modellen kommer bland annat få en dedikerad kontroll.

Apple planerar att lägga till en röd variant av Iphone 7 och Iphone 7 Plus, och ge mer lagringsutrymme till Iphone SE.