Testversionen av Office för Mac får Touch Bar-stöd

Det sedan tidigare utannonserade stödet för Touch Bar-remsan på Apples nya bärbara datorer är nu tillgängligt i testversionen av Office för Mac.

När Apples nya bärbara datorer med Touch Bar-remsan presenterades i oktober i fjol var Microsoft ett av företagen som utannonserade stöd för tekniken. Det har dock varit tyst om detta sedan dess, men den här veckan finns Touch Bar-stödet tillgängligt för medlemmar i Office Insider-programmet.

Office Insider är ett testprogram där användare av Microsofts kontorssvit kan hjälpa till med att testa kommande versioner av de olika programmen. Touch Bar-stödet i den senaste uppdateringen avser stöd i Microsoft Word, Excel, Powerpoint och Outlook.

I Word medför Touch Bar-stödet något som kallas Fokus-läge, där den flikbaserade verktygsraden Ribbon kan avlägsnas så att du helt kan fokusera på ditt författande. Användare kan då bland annat ändra typsnitt och textformat enbart via Touch Bar-knappar. I Powerpoint visas en överblick över samtliga sidor i presentationen, och du kan ändra deras ordning genom att dra och släppa dem i önskad ordning på Touch Bar-remsan.

I Excel får du snabb tillgång till de senaste funktionerna du använt, välja diagram eller färglägga celler. I Outlook får du en vy över dagens händelser och åtaganden, och när du författar e-postmeddelanden kan Touch Bar-remsan visa en lista över de senast använda dokumenten om du skulle vilja bifoga dessa i meddelandet. Det går även att starta samtal via Skype for Business via Touch Bar, och detta stöd ska även komma till Skype-klienten för skrivbordet.

Om du vill bli en Office Insider-testare är proceduren enkel. Genom att öppna Hjälp-menyn i något av Office-programmen och sedan välja Sök efter uppdateringar får du alternativet att kryssa för rutan Delta i Office Insider-programmet. Där får du sedan välja om du vill vara med i det långsamma programmet, där du får mer stabila funktioner mer sällan, eller snabba programmet där du får mer otestade funktioner mer ofta.

Kommentarer
1 svar

Prislappen för Samsungs senaste flagskeppsmodell Galaxy S8 som presenterades i slutet av mars skiljer sig mycket beroende på vilket land du köper mobiltelefonen i.

Kinesiska Huawei gör ett utfall mot marknaden för bärbara datorer med sin Macbook-liknande och tunna Matebook X.

Feral har uppdaterat spelet Sid Meier's Railroads för full kompatibilitet på senaste versionen av Mac OS.

Den här veckan listar Jakob och Andreas sina respektive topp fem teknikprylar genom tiderna.

Den som använde datorer på 80- och 90-talet kommer säkerligen att småle åt veckans fredagsvideo, signerad komikern Eddie Izzard.

Efter flera år av att kräva licenskostnader för Thunderbolt-protokollet ska det bli fritt att använda för alla. Målet är att bredda användningen av protokollet.