Brand i Samsungs batterifabrik

En mindre brand har utbutit i en av Samsungs fabriker i Kina, där batterier till Galaxy S8 tillverkas.

Förra året återkallade Samsung mobiltelefonen Note 7 på grund av defekter i batteriet, som fick flera exemplar att börja brinna. Nu har en mindre brand också utbrutit i en fabrik i Kina, där Samsung bland annat tillverkar batterier till den kommande mobilen Galaxy S8.

Fabriken ligger utanför staden Tianjin i norra Kina, och en talesperson för Samsung intygar att ingen kommit till skada och att branden är släckt. Större delen av fabriken kunde fortsätta att operera som normalt.

Elden utbröt inte vid själva produktionen, utan i en del av fabriken som hanterar återvinning. Bland annat hanterades felaktiga batterier där, och enligt den lokala brandkåren var det just batterier som orsakade branden.

19 brandbilar och 110 brandsoldater ryckte ut till fabriken, enligt Reuters.

Skriven av Jakob Nilsson

Hidden Folks är ett ganska simpelt sakletarspel, som dock charmar tack vare sinnrikt illustrerade bilder, lustiga ljudeffekter och en nästan total gullighet.

Apple uppdaterar musikrigg-programmet Mainstage till version 3.3, med en lång lista av nya funktioner och åtgärder.

Apparna Pages, Numbers och Keynote får en uppdatering av Apple både på Mac, Iphone och Ipad.

Även Apple TV får en ny version av operativsystemet, och TV OS 2 erbjuder bland annat snabbare skrollning och smidigare hyrfilmsupplevelse.

Apple har uppdaterat mjukvaran i Apple Watch till version 3.2, med bland annat den nya funktionen bioläge.

Apple har uppdaterat operativsystemet Mac OS Sierra till version 10.12.4, med bland annat den nya funktionen Night Shift.

Tack till mattiL för detta #nyhetstips!