Brand i Samsungs batterifabrik

En mindre brand har utbutit i en av Samsungs fabriker i Kina, där batterier till Galaxy S8 tillverkas.

Förra året återkallade Samsung mobiltelefonen Note 7 på grund av defekter i batteriet, som fick flera exemplar att börja brinna. Nu har en mindre brand också utbrutit i en fabrik i Kina, där Samsung bland annat tillverkar batterier till den kommande mobilen Galaxy S8.

Fabriken ligger utanför staden Tianjin i norra Kina, och en talesperson för Samsung intygar att ingen kommit till skada och att branden är släckt. Större delen av fabriken kunde fortsätta att operera som normalt.

Elden utbröt inte vid själva produktionen, utan i en del av fabriken som hanterar återvinning. Bland annat hanterades felaktiga batterier där, och enligt den lokala brandkåren var det just batterier som orsakade branden.

19 brandbilar och 110 brandsoldater ryckte ut till fabriken, enligt Reuters.

Skriven av Jakob Nilsson

I en ny kortfilm får vi se hur Dwayne "The Rock" Johnson får ihop livet med hjälp av Apples röstassistent Siri.

Ida och Amanda har tagit över studion och pratar bland annat om nästa Iphone, Ipad Pro och fri surf på semestern. Missa inte!

För att inleda den här helgen med några goda skratt bjuder vi på en video med några ungar som får undersöka äldre teknik.

Sju år efter Transmit 4 uppdaterar nu utvecklarna Panic sin omtyckta filhanterare Transmit till version 5.

Apples videoapp Clips uppdateras med Disney-karaktärer så som Kalle Anka och Buzz Lightyear och får också många nya grafiska element.

Nu är det möjligt att betala för Itunes och appar via mobilräkningen också i Sverige – i alla fall om man är kund hos Tre eller Telenor.

Tack till reboot81 för detta #nyhetstips!