Brand i Samsungs batterifabrik

En mindre brand har utbutit i en av Samsungs fabriker i Kina, där batterier till Galaxy S8 tillverkas.

Förra året återkallade Samsung mobiltelefonen Note 7 på grund av defekter i batteriet, som fick flera exemplar att börja brinna. Nu har en mindre brand också utbrutit i en fabrik i Kina, där Samsung bland annat tillverkar batterier till den kommande mobilen Galaxy S8.

Fabriken ligger utanför staden Tianjin i norra Kina, och en talesperson för Samsung intygar att ingen kommit till skada och att branden är släckt. Större delen av fabriken kunde fortsätta att operera som normalt.

Elden utbröt inte vid själva produktionen, utan i en del av fabriken som hanterar återvinning. Bland annat hanterades felaktiga batterier där, och enligt den lokala brandkåren var det just batterier som orsakade branden.

19 brandbilar och 110 brandsoldater ryckte ut till fabriken, enligt Reuters.

Skriven av Jakob Nilsson

Spotify arbetar på sin första egna hårdvaruprodukt i form av en uppkopplad enhet, enligt en jobbannons på företagets webbplats.

Samsung är nöjda med intresset kring Galaxy S8, och meddelar att förhandsbokningarna varit "de bästa någonsin".

99mac tänker på framtiden, och vi vill ha er hjälp. Vad tycker ni att 99mac ska vara, och vad ska det inte vara? Prata och diskutera, och hjälp oss att bygga upp något inför morgondagen.

Apple har rekryterat ytterligare en profilerad VR-expert, nämligen Jeff Norris som tidigare arbetat på NASA med projekt kring virtuell och förstärkt verklighet för astronauter.

Premiären för Apples programserie Carpool Karaoke senareläggs och kommer längre fram i år.

Bristande tillgång på komponenter kan skjuta fram produktionen av Apples nästa Iphone till oktober eller november.