Brand i Samsungs batterifabrik

En mindre brand har utbutit i en av Samsungs fabriker i Kina, där batterier till Galaxy S8 tillverkas.

Förra året återkallade Samsung mobiltelefonen Note 7 på grund av defekter i batteriet, som fick flera exemplar att börja brinna. Nu har en mindre brand också utbrutit i en fabrik i Kina, där Samsung bland annat tillverkar batterier till den kommande mobilen Galaxy S8.

Fabriken ligger utanför staden Tianjin i norra Kina, och en talesperson för Samsung intygar att ingen kommit till skada och att branden är släckt. Större delen av fabriken kunde fortsätta att operera som normalt.

Elden utbröt inte vid själva produktionen, utan i en del av fabriken som hanterar återvinning. Bland annat hanterades felaktiga batterier där, och enligt den lokala brandkåren var det just batterier som orsakade branden.

19 brandbilar och 110 brandsoldater ryckte ut till fabriken, enligt Reuters.

Skriven av Jakob Nilsson

Apple motsätter sig Trumps beslut att återkalla stöd för transpersoner i amerikanska skolor.

Ännu ett spel baserat på den tecknade tv-serien Futurama är på gång för mobiler, och enligt seriens skapare Matt Groening kan även några nya avsnitt medfölja.

Samsungs nya mobilprocessor Exynos 9 Series 8895 utlovar hög prestanda med kapacitet för virtuell verklighet och avancerad 3D-grafik.

Företaget Colorwear erbjuder sig att efterbehandla Airpods i upp till 58 olika nyanser.

Sent förra året köpte Fitbit den omtyckta tillverkaren Pebble, och lade ner dess produktion av smarta klockor. Nu avslöjas köpesumman.

Samsungs nya mobiltelefon Galaxy S8 Plus får stöd för trådlös laddning, innehåller bland annat ögonskanner och blir damm- och vattentålig enligt läckta specifikationer.