Brand i Samsungs batterifabrik

En mindre brand har utbutit i en av Samsungs fabriker i Kina, där batterier till Galaxy S8 tillverkas.

Förra året återkallade Samsung mobiltelefonen Note 7 på grund av defekter i batteriet, som fick flera exemplar att börja brinna. Nu har en mindre brand också utbrutit i en fabrik i Kina, där Samsung bland annat tillverkar batterier till den kommande mobilen Galaxy S8.

Fabriken ligger utanför staden Tianjin i norra Kina, och en talesperson för Samsung intygar att ingen kommit till skada och att branden är släckt. Större delen av fabriken kunde fortsätta att operera som normalt.

Elden utbröt inte vid själva produktionen, utan i en del av fabriken som hanterar återvinning. Bland annat hanterades felaktiga batterier där, och enligt den lokala brandkåren var det just batterier som orsakade branden.

19 brandbilar och 110 brandsoldater ryckte ut till fabriken, enligt Reuters.

Skriven av Jakob Nilsson

Prislappen för Samsungs senaste flagskeppsmodell Galaxy S8 som presenterades i slutet av mars skiljer sig mycket beroende på vilket land du köper mobiltelefonen i.

Kinesiska Huawei gör ett utfall mot marknaden för bärbara datorer med sin Macbook-liknande och tunna Matebook X.

Feral har uppdaterat spelet Sid Meier's Railroads för full kompatibilitet på senaste versionen av Mac OS.

Den här veckan listar Jakob och Andreas sina respektive topp fem teknikprylar genom tiderna.

Den som använde datorer på 80- och 90-talet kommer säkerligen att småle åt veckans fredagsvideo, signerad komikern Eddie Izzard.

Efter flera år av att kräva licenskostnader för Thunderbolt-protokollet ska det bli fritt att använda för alla. Målet är att bredda användningen av protokollet.