Apple rekryterar TV-chef från Amazon

Timothy D. Twerdahl lämnar Amazon för att leda Apples TV-satsning. Twerdahl har tidigare jobbat på både Netflix och Roku.

#Apple har rekryterat Timothy D. Twerdahl från Amazon, där han lett arbetet med Amazon Fire TV. Twerdahls nya roll blir att styra satsningen på Apple TV, och han började arbetet denna månad, rapporterar Bloomberg.

Fjärde generationens #Apple TV lanserades i oktober 2015, och var den första modellen med stöd för appar och ett IOS-baserat operativsystem som kallas TV OS. Under lång tid har det också ryktats att Apple planerar en TV-tjänst i samarbete med olika innehållsleverantörer. Förhandlingarna uppges dock ha kört fast, och i dagsläget är det oklart om tjänsten fortfarande blir av.

Twerdahl har jobbat på Amazon sedan 2013, och tidigare även haft positioner hos Netflix och Roku. Det är alltså en person med stor erfarenhet av strömmande film- och tv-tjänster, vilket kan tyda på en förnyad satsning från Apple på området.

Apple motsätter sig Trumps beslut att återkalla stöd för transpersoner i amerikanska skolor.

Ännu ett spel baserat på den tecknade tv-serien Futurama är på gång för mobiler, och enligt seriens skapare Matt Groening kan även några nya avsnitt medfölja.

Samsungs nya mobilprocessor Exynos 9 Series 8895 utlovar hög prestanda med kapacitet för virtuell verklighet och avancerad 3D-grafik.

Företaget Colorwear erbjuder sig att efterbehandla Airpods i upp till 58 olika nyanser.

Sent förra året köpte Fitbit den omtyckta tillverkaren Pebble, och lade ner dess produktion av smarta klockor. Nu avslöjas köpesumman.

Samsungs nya mobiltelefon Galaxy S8 Plus får stöd för trådlös laddning, innehåller bland annat ögonskanner och blir damm- och vattentålig enligt läckta specifikationer.