Apple rekryterar TV-chef från Amazon

Timothy D. Twerdahl lämnar Amazon för att leda Apples TV-satsning. Twerdahl har tidigare jobbat på både Netflix och Roku.

#Apple har rekryterat Timothy D. Twerdahl från Amazon, där han lett arbetet med Amazon Fire TV. Twerdahls nya roll blir att styra satsningen på Apple TV, och han började arbetet denna månad, rapporterar Bloomberg.

Fjärde generationens #Apple TV lanserades i oktober 2015, och var den första modellen med stöd för appar och ett IOS-baserat operativsystem som kallas TV OS. Under lång tid har det också ryktats att Apple planerar en TV-tjänst i samarbete med olika innehållsleverantörer. Förhandlingarna uppges dock ha kört fast, och i dagsläget är det oklart om tjänsten fortfarande blir av.

Twerdahl har jobbat på Amazon sedan 2013, och tidigare även haft positioner hos Netflix och Roku. Det är alltså en person med stor erfarenhet av strömmande film- och tv-tjänster, vilket kan tyda på en förnyad satsning från Apple på området.

Spotify arbetar på sin första egna hårdvaruprodukt i form av en uppkopplad enhet, enligt en jobbannons på företagets webbplats.

Samsung är nöjda med intresset kring Galaxy S8, och meddelar att förhandsbokningarna varit "de bästa någonsin".

99mac tänker på framtiden, och vi vill ha er hjälp. Vad tycker ni att 99mac ska vara, och vad ska det inte vara? Prata och diskutera, och hjälp oss att bygga upp något inför morgondagen.

Apple har rekryterat ytterligare en profilerad VR-expert, nämligen Jeff Norris som tidigare arbetat på NASA med projekt kring virtuell och förstärkt verklighet för astronauter.

Premiären för Apples programserie Carpool Karaoke senareläggs och kommer längre fram i år.

Bristande tillgång på komponenter kan skjuta fram produktionen av Apples nästa Iphone till oktober eller november.