Apple rekryterar TV-chef från Amazon

Timothy D. Twerdahl lämnar Amazon för att leda Apples TV-satsning. Twerdahl har tidigare jobbat på både Netflix och Roku.

#Apple har rekryterat Timothy D. Twerdahl från Amazon, där han lett arbetet med Amazon Fire TV. Twerdahls nya roll blir att styra satsningen på Apple TV, och han började arbetet denna månad, rapporterar Bloomberg.

Fjärde generationens #Apple TV lanserades i oktober 2015, och var den första modellen med stöd för appar och ett IOS-baserat operativsystem som kallas TV OS. Under lång tid har det också ryktats att Apple planerar en TV-tjänst i samarbete med olika innehållsleverantörer. Förhandlingarna uppges dock ha kört fast, och i dagsläget är det oklart om tjänsten fortfarande blir av.

Twerdahl har jobbat på Amazon sedan 2013, och tidigare även haft positioner hos Netflix och Roku. Det är alltså en person med stor erfarenhet av strömmande film- och tv-tjänster, vilket kan tyda på en förnyad satsning från Apple på området.

Apparna Pages, Numbers och Keynote får en uppdatering av Apple både på Mac, Iphone och Ipad.

Även Apple TV får en ny version av operativsystemet, och TV OS 2 erbjuder bland annat snabbare skrollning och smidigare hyrfilmsupplevelse.

Apple har uppdaterat mjukvaran i Apple Watch till version 3.2, med bland annat den nya funktionen bioläge.

Apple har uppdaterat operativsystemet Mac OS Sierra till version 10.12.4, med bland annat den nya funktionen Night Shift.

Tack till mattiL för detta #nyhetstips!

Apple har släppt uppdateringen IOS 10.3 till sitt mobila operativsystem, med nya funktioner och det nya filsystemet APFS.

Tack till Cancerman för detta #nyhetstips!

Samsungs ARM-baserade systemkrets Exynos används nästan uteslutande i företagets egna mobiler, vilket nu visar sig bero på ett gammalt avtal.