Apple rekryterar TV-chef från Amazon

Timothy D. Twerdahl lämnar Amazon för att leda Apples TV-satsning. Twerdahl har tidigare jobbat på både Netflix och Roku.

#Apple har rekryterat Timothy D. Twerdahl från Amazon, där han lett arbetet med Amazon Fire TV. Twerdahls nya roll blir att styra satsningen på Apple TV, och han började arbetet denna månad, rapporterar Bloomberg.

Fjärde generationens #Apple TV lanserades i oktober 2015, och var den första modellen med stöd för appar och ett IOS-baserat operativsystem som kallas TV OS. Under lång tid har det också ryktats att Apple planerar en TV-tjänst i samarbete med olika innehållsleverantörer. Förhandlingarna uppges dock ha kört fast, och i dagsläget är det oklart om tjänsten fortfarande blir av.

Twerdahl har jobbat på Amazon sedan 2013, och tidigare även haft positioner hos Netflix och Roku. Det är alltså en person med stor erfarenhet av strömmande film- och tv-tjänster, vilket kan tyda på en förnyad satsning från Apple på området.

I en ny kortfilm får vi se hur Dwayne "The Rock" Johnson får ihop livet med hjälp av Apples röstassistent Siri.

Ida och Amanda har tagit över studion och pratar bland annat om nästa Iphone, Ipad Pro och fri surf på semestern. Missa inte!

För att inleda den här helgen med några goda skratt bjuder vi på en video med några ungar som får undersöka äldre teknik.

Sju år efter Transmit 4 uppdaterar nu utvecklarna Panic sin omtyckta filhanterare Transmit till version 5.

Apples videoapp Clips uppdateras med Disney-karaktärer så som Kalle Anka och Buzz Lightyear och får också många nya grafiska element.

Nu är det möjligt att betala för Itunes och appar via mobilräkningen också i Sverige – i alla fall om man är kund hos Tre eller Telenor.

Tack till reboot81 för detta #nyhetstips!