Apples rekordkvartal en vecka längre

Apples senaste kvartalsrapport täckte en period som var 14 veckor snarare än det vanligare 13 veckor.

#Apple rapporterade nyligen sina siffror för bolagets första kvartal 2017, vilket är månaderna oktober, november och december 2016. Som Apple meddelade innebar kvartalet ett nytt rekord vad gäller intäkter, och en Iphone-försäljning som återigen ökat jämfört med samma period föregående år.

Det har dock noterats att den rapporterade perioden denna gång var en vecka längre än vad som normalt är fallet. Ett typiskt Apple-kvartal består av 13 veckor. På grund av kalendern blir dock vissa kvartal 14 veckor istället. Senaste gången detta hände var Q1 2013, och så nu Q1 2017. För första gången på fyra år hade Apple alltså en extra veckas intäkter och försäljning att räkna med.

Om kvartalet inte skulle innehålla den extra veckan vore siffrorna inte ett nytt rekord för Apple, som utvecklaren Jeff Johnson uppmärksammat. Apples finansrapport är tekniskt sett korrekt, men den som granskar Apples försäljning och intäkter bör vara medveten om att kvartalet var ovanligt långt den här gången. Det innebär också att Apples nästa julkvartal – som återigen är 13 veckor – kommer att bli ovanligt ogynnsamt att jämföra med årets.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
1 svar

Apple har uppdaterat mjukvaran i Apple Watch till version 3.2, med bland annat den nya funktionen bioläge.

Apple har uppdaterat operativsystemet Mac OS Sierra till version 10.12.4, med bland annat den nya funktionen Night Shift.

Tack till mattiL för detta #nyhetstips!

Apple har släppt uppdateringen IOS 10.3 till sitt mobila operativsystem, med nya funktioner och det nya filsystemet APFS.

Tack till Cancerman för detta #nyhetstips!

Samsungs ARM-baserade systemkrets Exynos används nästan uteslutande i företagets egna mobiler, vilket nu visar sig bero på ett gammalt avtal.

Företaget TSMC börjar kontraktstillverka Apples nästa mobilprocessor A11 i april, enligt en rapport från Asien.

Google har skaffat en ny sektion med veckans gratisapp i sin appbutik. Först ut är mobilspelet Card Wars.