Apples rekordkvartal en vecka längre

Apples senaste kvartalsrapport täckte en period som var 14 veckor snarare än det vanligare 13 veckor.

#Apple rapporterade nyligen sina siffror för bolagets första kvartal 2017, vilket är månaderna oktober, november och december 2016. Som Apple meddelade innebar kvartalet ett nytt rekord vad gäller intäkter, och en Iphone-försäljning som återigen ökat jämfört med samma period föregående år.

Det har dock noterats att den rapporterade perioden denna gång var en vecka längre än vad som normalt är fallet. Ett typiskt Apple-kvartal består av 13 veckor. På grund av kalendern blir dock vissa kvartal 14 veckor istället. Senaste gången detta hände var Q1 2013, och så nu Q1 2017. För första gången på fyra år hade Apple alltså en extra veckas intäkter och försäljning att räkna med.

Om kvartalet inte skulle innehålla den extra veckan vore siffrorna inte ett nytt rekord för Apple, som utvecklaren Jeff Johnson uppmärksammat. Apples finansrapport är tekniskt sett korrekt, men den som granskar Apples försäljning och intäkter bör vara medveten om att kvartalet var ovanligt långt den här gången. Det innebär också att Apples nästa julkvartal – som återigen är 13 veckor – kommer att bli ovanligt ogynnsamt att jämföra med årets.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
1 svar

Ida och Amanda har tagit över studion och pratar bland annat om nästa Iphone, Ipad Pro och fri surf på semestern. Missa inte!

För att inleda den här helgen med några goda skratt bjuder vi på en video med några ungar som får undersöka äldre teknik.

Sju år efter Transmit 4 uppdaterar nu utvecklarna Panic sin omtyckta filhanterare Transmit till version 5.

Apples videoapp Clips uppdateras med Disney-karaktärer så som Kalle Anka och Buzz Lightyear och får också många nya grafiska element.

Nu är det möjligt att betala för Itunes och appar via mobilräkningen också i Sverige – i alla fall om man är kund hos Tre eller Telenor.

Tack till reboot81 för detta #nyhetstips!

Spotify tar bort appar specifikt gjorda för ett antal högtalare och satsar istället på Spotify Connect eller Chromecast Audio.