Apples rekordkvartal en vecka längre

Apples senaste kvartalsrapport täckte en period som var 14 veckor snarare än det vanligare 13 veckor.

#Apple rapporterade nyligen sina siffror för bolagets första kvartal 2017, vilket är månaderna oktober, november och december 2016. Som Apple meddelade innebar kvartalet ett nytt rekord vad gäller intäkter, och en Iphone-försäljning som återigen ökat jämfört med samma period föregående år.

Det har dock noterats att den rapporterade perioden denna gång var en vecka längre än vad som normalt är fallet. Ett typiskt Apple-kvartal består av 13 veckor. På grund av kalendern blir dock vissa kvartal 14 veckor istället. Senaste gången detta hände var Q1 2013, och så nu Q1 2017. För första gången på fyra år hade Apple alltså en extra veckas intäkter och försäljning att räkna med.

Om kvartalet inte skulle innehålla den extra veckan vore siffrorna inte ett nytt rekord för Apple, som utvecklaren Jeff Johnson uppmärksammat. Apples finansrapport är tekniskt sett korrekt, men den som granskar Apples försäljning och intäkter bör vara medveten om att kvartalet var ovanligt långt den här gången. Det innebär också att Apples nästa julkvartal – som återigen är 13 veckor – kommer att bli ovanligt ogynnsamt att jämföra med årets.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
1 svar

Spotify arbetar på sin första egna hårdvaruprodukt i form av en uppkopplad enhet, enligt en jobbannons på företagets webbplats.

Samsung är nöjda med intresset kring Galaxy S8, och meddelar att förhandsbokningarna varit "de bästa någonsin".

99mac tänker på framtiden, och vi vill ha er hjälp. Vad tycker ni att 99mac ska vara, och vad ska det inte vara? Prata och diskutera, och hjälp oss att bygga upp något inför morgondagen.

Apple har rekryterat ytterligare en profilerad VR-expert, nämligen Jeff Norris som tidigare arbetat på NASA med projekt kring virtuell och förstärkt verklighet för astronauter.

Premiären för Apples programserie Carpool Karaoke senareläggs och kommer längre fram i år.

Bristande tillgång på komponenter kan skjuta fram produktionen av Apples nästa Iphone till oktober eller november.