Apples rekordkvartal en vecka längre

Apples senaste kvartalsrapport täckte en period som var 14 veckor snarare än det vanligare 13 veckor.

#Apple rapporterade nyligen sina siffror för bolagets första kvartal 2017, vilket är månaderna oktober, november och december 2016. Som Apple meddelade innebar kvartalet ett nytt rekord vad gäller intäkter, och en Iphone-försäljning som återigen ökat jämfört med samma period föregående år.

Det har dock noterats att den rapporterade perioden denna gång var en vecka längre än vad som normalt är fallet. Ett typiskt Apple-kvartal består av 13 veckor. På grund av kalendern blir dock vissa kvartal 14 veckor istället. Senaste gången detta hände var Q1 2013, och så nu Q1 2017. För första gången på fyra år hade Apple alltså en extra veckas intäkter och försäljning att räkna med.

Om kvartalet inte skulle innehålla den extra veckan vore siffrorna inte ett nytt rekord för Apple, som utvecklaren Jeff Johnson uppmärksammat. Apples finansrapport är tekniskt sett korrekt, men den som granskar Apples försäljning och intäkter bör vara medveten om att kvartalet var ovanligt långt den här gången. Det innebär också att Apples nästa julkvartal – som återigen är 13 veckor – kommer att bli ovanligt ogynnsamt att jämföra med årets.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
1 svar

En indisk talesperson för Samsung säger att företaget inte kommer sälja modifierade Galaxy Note 7 i Indien.

Läckta bilder på vad som tros vara den kommande Samsung Galaxy S8-mobilen indikerar att Samsung kommer dumpa den fysiska hemknappen.

Nya rykten från analysföretaget Trend Force spår att Apple kommer lansera en premiummodell av Iphone med OLED-skärm men utan välvd kant.

Mobilmässan Mobile World Congress i Barcelona närmar sig med stormsteg. 99mac kommer vara på plats och vill veta vad ni läsare vill se mer av.

Nästa version av Samsungs Gear VR kan presenteras samtidigt som Galaxy S8. Den nya modellen kommer bland annat få en dedikerad kontroll.

Apple planerar att lägga till en röd variant av Iphone 7 och Iphone 7 Plus, och ge mer lagringsutrymme till Iphone SE.